Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lett saját tulajdonú...

Hogyan lett saját tulajdonú ingatlanod? 🏡

Figyelt kérdés

Lakás vagy családiház?

Házrész, esetleg nyaraló, amiben laksz? Vidék vagy Bp?

Közös a házastársaddal, vagy 1/1 tulajdon?

Szereted?

Sokat kellett érte dolgoznod, várnod rá? Te újitottad fel, vagy már készen beleültél?

Minden válasz érdekel!

Részemről megy a felpontozás! 😎

2023. nov. 12. 17:29
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
82%

Családi ház, vidék (Pécs), 140 m2 + 1000 m2 telek a Mecsek tövében (95-ös építésű, használt). Főiskola alatt/után folyamatosan spóroltunk, először egy 54 m2-es panelt vettünk, majd ezt a házat. A panel akkor még 7 millió körül volt, a ház 24 millió. Teljesen önerőből (a családtól kértem kb 1 millió forintot, amit fél éven belül vissza is fizettem).

A ház könnyűszerkezetes (félig: másfél szint tégla alapon van), A-Z-ig fel kellett újítani (nyílászáró, szigetelés, tető), ami kb 10 millióban állt meg. A felújítások során megértettem, hogy tele van kókler "szakemberrel" az egész ország, néha pórul is jártam, mert nekem kellett javítani a kókányolt megoldásaikat, így a végére már inkább vettem eszközöket és megtanultam hogyan végezzem el a munkát egymagam (amit lehetett, mert az állványos munkákat nem lehet). Rengeteg idő és ideg ment rá erre a felújításra.

A kertet is újra kellett gondolni, mert hegyoldal volt, kialakítottunk 5 sík területet, támfalakkal, ebbe kb 800 támfal elem ment bele. Mivel itt is kóklerokat fogtunk ki, az első 200 után egymagam fejeztem be.

Most úgy néz ki minden frankó (bizonyos esztétikai kompromisszumokkal, amiket a kontárok okoztak és utólag javíthatatlanok voltak). A korábbi 30+os fűtésszámla 6 körül van, az áram (bojler + egyéb fogyasztás) napelemből van. A ház fűthető teljes egészében árammal is (klíma), a korábbi gázos fűtési rendszert nem húztuk újra, mert ez a 6000 ft minimális.

Ha manapság kellene házat vennem, esélytelen lenne önerőből. Ezen a környéken még a rogyadozó kádárkockák is 90-100 millió körül vannak. Részvétem a mai fiataloknak!

2023. nov. 12. 18:46
 12/39 anonim ***** válasza:
92%

Pécsen 100 milliós kádár kockák :D

[link]

50 millióig 550 db eladó ház van

2023. nov. 12. 18:48
 13/39 anonim ***** válasza:
83%
Örököltem, amúgy spórolással teljesen esélytelen lett volna itthon.
2023. nov. 12. 18:51
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Pesti panel, 50 m2 kétszobás proli környéken. 2/3-ada önerő 1/3-ada hitel. nem álmaim lakása, viszont kezdő lakásnak tökéletes. Hitel sem sok rajta, így élni is marad erőm, pénzem.
2023. nov. 12. 18:51
 15/39 anonim ***** válasza:
89%

"Pécsen 100 milliós kádár kockák :D"

Ezen a környéken. Pécsen belül óriási eltérések vannak, mert sok a problémás környék. Többek között Pécs-kelet és kertváros egy része. Ott simán kapsz 50 millióig is házat, kérdés az, hogy akarsz-e oda költözni (nem véletlenül adják ilyen "olcsón")...

2023. nov. 12. 18:53
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

Mi az az ezen a környéken, nevezd már meg egy utcanévvel legalább.

Kétlem, hogy az ingatlan.com-on is annyi lesz mint a te elméleted szerint.

2023. nov. 12. 18:54
 17/39 anonim válasza:
90%
Sehogy
2023. nov. 12. 19:03
 18/39 anonim ***** válasza:
87%

16#: utánanéztem, igazad van, már tényleg lementek a kádár kockák itt is 60-70 millióra (csak a telek miatt érnek ennyit, mert sok volt erre a lakópark beruházás). Egy éve még 90+ voltak hirdetve, nyilván nem sikerült eladni :) De még ez az ár is irreális. Brutális belegondolni, hogy csak úgy puszira lehúztak korábban 20+ milliót, mert az a "családosoknak ingyen van".

Egyébként Rácváros és Ürög környéke. Sorry, nem voltam uptodate az árakkal, mostanság nem nagyon gondolkozom ingatlan vásárlásban.

2023. nov. 12. 19:05
 19/39 anonim ***** válasza:
91%
Baranya megyében az egyik legolcsóbb az ingatlan az országban (300.000 Ft a nm átlagár ezzel szemben Budapesten 1 és 1,5 millió ft), 90 millióért sehol sincs rossz állapotú ház ott. Az egy elég erős túlzás volt.
2023. nov. 12. 19:07
 20/39 anonim ***** válasza:
88%

Én vásároltam egy családi házat. Saját pénz + hitel.

Felújítottam, majd beépítettem a tetőteret (full saját kezűleg minden), majd kiadtam a tetőteret.

2023. nov. 12. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!