Szeretném a saját tulajdonomban lévő családiházas ingatlanomat eladni. Vevő van rá, meg is egyeztünk a vátelárban. Aproblémámk az, hogy a polgármesterünk mikor megtudta, hogy eladom a házat az eladást megtíltotta. Van-e bele szólása az eladásba?
Nálatok valami haveri viszony van a polgármester és a település lakói közt? Ilyen "te, Jóskám, hallottad, hogy a Géza mit csinált?" Ilyen?
Semmi köze hozzá. Se mint magánember, se mint polgármester, sem jogilag. A tied.
Adnak el romos, bontandó házakat is, teleknek. Bocsi.
Valahol a másodiknak lesz igaza, lehet.
Annyit tehet a hivatal, hogy életveszélyesnek nyilváníttatja és bontásra ítéltetheti.
Ezért a vevő életvitelszerűen nem tartózkodhat ott, így értelme sincs megvennie.
(Fogadjunk, hogy a 2-es válaszolónak van igaza!:)
Nem értem a helyzetet!
Mi az, hogy a polgármester megtiltotta?
Neked a polgármester a gyámod?
Nem értem, hogy miért vonod bele ebbe a polgármestert?
Mi köze hozzá?
Én eladtam és vettem ingatlant, életem során többször is, de nem kellett senki engedélye.
Kösd meg az üzletet ügyvéd előtt és kész!
Az adásvételibe meg írjátok bele, hogy a tető javításra, vagy cserére szorul, de ezt a vevő vállalja.
Ezzel részedről fedezve vagy, a polgármester meg nem tehet semmit.
Fogalmam sincs miért kell neked a polgármesterhez rohangálnod, vagy ő keres meg?
Ha lakhatatlan akkor most se lakhatnád, de akkor is eladható.
Mint írták kösd meg az üzletet az eladóval ügyvéd előtt, és ennyi.
Ha a pm. megkeresne vagy hívatna akkor tudasd vele, hogy nyilvános fórumhoz, bírósághoz, fogsz fordulni de akkor is eladod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!