Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy juthatnék saját lakáshoz?

Hogy juthatnék saját lakáshoz?

Figyelt kérdés
Diplomás pályakezdő vagyok, Budapesten kezdtem dolgozni, nem is keresek olyan rosszul (nettó 260ezer Ft) nagy vágyam egy saját lakás, megelégednék egy másfél szobás panellal is. Ahogy nézem ezeknek az ára is 15 milliótól kezdődnek. Sajnos szegény vidéki családból származom így nem számíthatok a szüleimre, önerőm sincs. Hogy juthatnék így saját lakáshoz? Lenne esélyem ekkora hitelt kapni valamelyik banktól? Ahogy számolom kb évi 1 millió forintot félre tudnék tenni (eléggé spórolós vagyok, a szüleim mellett megtanultam) hány évig kellene így gyűjtenem ahhoz hogy meglegyen a lakás? Esetleg más ötletetek van? Köszönöm előre is!
2017. okt. 15. 21:46
 1/10 anonim ***** válasza:
26%
Legalább 10 évig kellene gyűjtened, feltéve, ha az infláció nem nőne évről évre. Ha nincs megfelelő háttered, akkor nem sok esélyed van saját lakásra.
2017. okt. 15. 21:51
 2/10 A kérdező kommentje:
de arra nincs esély hogy 10 milliós hitelt kapok a pl 5 milliós önerőm mellé?
2017. okt. 15. 21:54
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Dehogynincs!

Nyiss most min. 2 ltp-t, plusz afelett is gyűjtögethetsz és nem lesz az olyan hosszú.

2017. okt. 15. 22:33
 4/10 anonim ***** válasza:
52%

Nyiss lakástakarékot, ahogy írták, akár több családtagod nevében is (pl. a szüleid nevében). A többi spórolt pénzed fektesd be, javaslom, hogy beszélj független befektetési tanácsadókkal, évente akár 20-30 % kamatot, árfolyamnyereséget, stb. is el lehet érni.

De azt is ajánlom, hogy ne ez töltse ki az életedet, mellette szórakozz, élj normálisan. Meg fog oldódni a dolog, esetleg kicsit tovább tart, de nem úgy fogsz visszaemlékezni a fiatal korodra, hogy a garasoskodás, a sok lemondás tönkretette a mindennapjaidat.

2017. okt. 15. 22:43
 5/10 anonim ***** válasza:
10%

Fogadhoz vered a garast, gyűjtögetsz, lemondásokkal élsz, mindenből a legszükségesebbet veszed és a legolcsóbbat, találsz egy megbízható párt, és együtt vitelezitek ki a lakásvásárlást.

Dettó egy közeli-rokonomra, családtagomra hasonlítasz 15 évvel ezelőtti kiadásban :D

7 éve dolgozott már mikor még mindig csak egy, egy szobás lakást tudtak megvenni a feleségével. A konyha nem is konyha volt, hanem egy álló fülke. Eltelt kb. 3 év és eladták, de ahhoz nem volt elég a pénz, hogy nagyobbat vagy jobbat vegyenek. Sokáig, évekig egy "ismerősnél" csöveztek, hogy talpra tudjanak állni rendesen. Olyan 5-6 évvel ezelőtt tudtak végre kirobbanni onnan és vettek egy újonnan épült társasházban egy lakást. Két évvel ezelőtt meg egy csházat. De gyerekek is vannak, szóval bizton nem tudom, de valszeg az állami támogatásokhoz is nyúlniuk kellett. 25 év kellett ahhoz , hogy ezt elérjék.

2017. okt. 16. 01:43
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
* 25 évvel ezelőtti kiadásban
2017. okt. 16. 01:43
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha nincs segítség, akkor kábé így, ahogy te is írod. Gyűjtögetéssel, lakástakarékokkal, végül hitellel. Egyedül nagyon nehéz és lassú, párban gyorsabb, de úgy sem túl könnyű.

Budapest és környéke amúgy is drága a munkahelyek miatt. Meg is lep, hogy nem jött senki, aki elmagyarázza, hogy luxus a fővárosban a saját lakás, és valójában vidéki vályogot kéne venni :)

2017. okt. 16. 05:56
 8/10 anonim ***** válasza:
22%

De rohadt buta egy emberek kommentelnek itt te jó ég ! Leírod az igazságot, az életed és lenullázod ?! eszem áll meg.

Te elolvasol egy önéletrajzi könyvet és mert nem tetszik a tűzre dobod dühödbe, vagy mi ?

Hát kár belétek a szó !

Mit akarsz hallani ? azt, hogy jön a szegény legény vidékrű, megcsókolja a királylányt aztán élnek egy kacsalábon forgó nagy hodály palotában mindjárt amíg meg nem halnak ?!

Álmodj szépeket akkor.

2017. okt. 16. 11:41
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 Engem is lepontoztak (#7), nem értem miért... Több lakáskasszánk van, már évek óta fizetjük, és most kezd összegyűlni jelentősebb összeg, de a főváros környékén úgy mennek fölfelé az árak, hogy mire lejár a 8 év, szerintem megint kevés lesz... Jó, igényeink is vannak, nem szeretnék 7-8 éves gyűjtögetés után 35nm-es panelt venni hitelre, hanem már akkorát, hogy egy-két gyerekkel elférjünk és ne verjenek minket agyon hazafelé, plusz ne kelljen 2x2 órát tömegközlekedni, és persze ne kelljen havi 120 ropis törlesztőt fizetni. Szóval normális helyen normális méretű (50-60nm) lakást, a lehető legkevesebb hitellel.

Szóval nem értem, hogy miért lettünk lepontozva, szerintem reális, amit írtam, és hatványozottan reális, ha az ember egyedül gyűjtöget.

2017. okt. 18. 05:41
 10/10 anonim ***** válasza:
59%
Négy éve még 6-7 millióért 50 m2-es lakótelepi (panel) lakást lehetett kapni pl. Békásmegyeren. Ma ugyanaz 15 millió! Miközben az agglomerációban 600 m2-es telken 50 m2-es kis ház kerül ennyibe! Hol van ez arányban?
2017. okt. 19. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!