Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 2 éve eladtunk egy lakást. A...

2 éve eladtunk egy lakást. A mostani tulajdonos új párja perrel fenyegetőzik, mert szerinte rosszul vannak bekötve a villany vezetékek a falban és fizessük ki a teljes cserét?

Figyelt kérdés

Röviden összefoglalva

Mi többgyerekes család vagyunk 12 évig éltünk a lakásban és nem volt semmi problémánk. Ment a sütő, mentek a gépek, ment a tv, égett a villany, működött a bojler.

Semmi gondunk nem volt.

Most 2 év után feljelentéssel fenyegetőzik, hogy ez rejtett hiba. (nem tudnak indukciós tűzhelyet bekötni, mert nem jó a vezeték) Aztán ez meg az.

Ezt a villanyszerelési munkát 26 éve csinálta egy Generálkivitelező cég villanyszerelő munkatársa. A cég megszűnt már, a tulajdonos meghalt, a villanyszerelőnek csak a keresztnevére emlékszünk, nem tudjuk, hol keressük.

Felelőssek vagyunk ezért? Nem látunk a fal mögé, de sosem volt probléma, nem is feltételeztük, hogy a falban bármi lenne.

2023. nov. 1. 20:17
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
87%

A több milliót mire kéri? Mekkora a lakás? 400 négyzetméter?

Engem 2 év után a volt főnököm hívott fel, hogy az ilyen-olyan jegyzőkönyvek hol vannak, melyik szekrényben. Ahova tettétek gyerekek.... :D

2 év után mivel lehet bizonyítani hogy nem ő kötözgetett össze meg vissza ott mindent? Vagy valaki más.

2023. nov. 1. 22:29
 32/56 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a továbbiakat is!

Muszáj aludnunk erre pár napot. Most nagy bennünk az aggodalom.

Amit mi házat vettünk, ott is kicseréltük szinte az összes régi villanyvezetéket és megy is az indukciós főzőlapunk. Eszünkbe nem jutott volna ez miatt perelni, meg fenyegetőzni. :(

Tényleg köszönjük és szép éjszakát mindenkinek

2023. nov. 1. 22:46
 33/56 anonim ***** válasza:
100%

Ügyvéd akkor kellmajd, ha egy hatóság adatokat kezd el bekérni tőletek, vagy bíróságra hívnak be, vagy hasonló. Tehát bármi olyan fejlemény jön, ami alapja lehet egy későbbi bírósági végzésnek. Jelenleg a ház az övé, nektek pedig semmi közötök hozzá! Az érvényes, amit az adás-vételi szerződésben vállaltatok felekként.

Amíg fenyegetőzik, addig egyszerűen elég csak ignorálni. Vicc az egész sztori. Beteg ember, köze nincs a valósághoz annak, amit rinyál. Kb jelentsétek fel zaklatásért már, annak enkább van valóságalapja. Egyáltalán hogyan ér el titeket?? Mi a fasz?? Miért reagáltok egy ilyen baromra?? Ne legyetek már hülyék!! 🤦‍♂️🤦‍♂️

2023. nov. 2. 01:13
 34/56 anonim ***** válasza:
86%

Úgy hirdetted meg, hogy a vezeték felújítása megtörtént?

Ha nem, akkor annyi neki.

Aláírta, hogy megtekintett állapotban átvette?

Ha perelne, elveszítené.

2023. nov. 2. 01:33
 35/56 anonim ***** válasza:
100%

26 éve nem volt jellemző az indukciós tűzhely.

Ronda elektromos konyhai tűzhelyek voltak.

Dudálhat a kiskutya fenekébe.

2023. nov. 2. 01:35
 36/56 anonim ***** válasza:
100%
Mi 2003-ban épült házat vettünk, gáztűzhely volt, meg gázkazános fűtés. Bővíteni kellett a hálózatot, meg új, bazi vastag vezetékeket kellett behozni, a főzőlapnak külön, ami elbírja. Nálunk minden elektromos, a fűtés is hőszivattyúról megy. Semmi gond nem volt ezzel, és nem kerül milliókba, nem emlékszem mennyi volt pontosan de néhány százezer.
2023. nov. 2. 06:14
 37/56 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a megoldás egyszerű. Meg kell kérni, hogy ne zaklasson benneteket. Ha mégis megteszi, akkor telefonszám blokkolás és kész.

Eszetekbe ne jusson keresgélni a régi villanyszerelőt, mégis mit várnátok tőle egy 26 éves projektre? A rendszer régi, közel nem használtunk még akkor egyszerre annyi elektromos cuccot, mint most. Más igények lettek, ehhez sok helyen fejleszteni kell, tudomásul kell venni és ennyi.

Nem titkoltatok el semmit. Ahogy már írták ez adottság, amit villanyszerelővel megnézethetett volna az ember mielőtt megveszi. Mellesleg egy háznál időről időre jönnek ki hibák. Ha 10 év múlva lesz egy csőtörése és befenyít, hogy ez miattatok van, összekakkantjátok magatokat? Komolyan nem is értem miért idegeskedtek ezen. Menjen, keressen ügyvédet, peredkedjen, kit érdekel!? Nem fog nyerni... A rejtett hiba az, amit feljebb írtak. Amiről tudtatok és direkt eltakartátok, letagadtátok. A komplett villanyszerelés nem lehet az, ha csak nem írtatok specifikációt a szerződésben a villamos hálózat állapotáról, ami nem állja meg a helyét (nem szoktak).

Mellesleg eltelt 2 év. Bizonyítsa, hogy nem ő gányolta össze azóta. 2 évig semmi gondjuk nem volt, most hirtelen sz*r az egész? Ez szerinted jogi ügyletben nem sántítana? Miért nem volt ott már 2 éve és ellenőrizte akkor a rendszert!? (Költői kérdés.)

Szóval nyugodjatok meg, ne keresgéljétek a régi villanyszerelőt és ügyvédre sincs szükségetek. Fizetni meg véletlenül se fizessetek nekik egy fillért sem, mert az csak olaj a tűzre!!! Majd akkor cselekedtek, ha tényleg olyan hülye, hogy ezért perel. Szerintem max egy ügyvédi levélváltással le is lesz beszélve a témáról.

2023. nov. 2. 07:53
 38/56 anonim ***** válasza:
86%

Amelyik kutya ugat az nem harap.

Én kiröhögném.

2023. nov. 2. 08:17
 39/56 anonim ***** válasza:
100%

Mi is pereskedünk azzal, akitől vettük a lakást, na de nem ilyen dolog miatt..

Mi találtunk 50 köbméter veszélyes hulladékot a kertben a föld alatt. Amiről tudott. Azért érzed, ugye?

A vezetékek itt is agyament barom módjára voltak behúzva (mosógép-mosogatógép-villanybojler egy áramkörön, semmit nem lehetett csinálni, mindig lecsapott a kismegszakító), de eszünkbe nem jutott volna ilyen miatt nekimenni.

Az elásott ragasztós gumi más más tészta, főleg hogy felszólította őt az önkormányzat már 10 éve arra hogy vigye innen, tehát bizonyíthatóan tudott róla. EZ rejtett hiba. A tiétek nem az, korának megfelelő műszaki állapot. Nem kell hogy alkalmas legyen a hálózat indukciós lapra, sokaknak amiatt a teljes hálózatot is bővíteni kell.. Ne féljetek, itt nem lehet gond.

2023. nov. 2. 09:07
 40/56 anonim ***** válasza:
89%

Mikor vásároltam a lakást én teljesen felújítottam mielőtt beköltöztem volna.

Teljesen kicseréltettem a villany vezetékeket,az összes vízcsővet a fal mögül kicseréltettem.

Ami jó ötlet volt,mert toldozva foltozva voltak azok a vízcsövek, bármikor lehetett volna egy csőtörés.

Szóval szerintem nincs izgulni valód

2023. nov. 2. 09:12
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!