Van értelme, hogy jelentősen olcsóbb, de nem “katasztrofális” ingatlant veszek (erre van pénzem) és fokozatosan felújítjuk néhány év alatt 5-10 millióból?
20# Ha voltál átlag ember valaha, akkor nagyjából lehet sejteni a dolog hátterét.
Van pénze az ingatlanra, a járulékos költségeire és arra, hogy lakhatóvá tegye, ami nem egyenlő a teljes felújítással. Beköltözik, gyűjtögeti a kis pénzét és amint összejön mondjuk egy fürdőszobányi, akkor megcsinálja/megcsináltatja. Amíg az készül (1-2 hét), van segítsége, van hova költözni akár. Majd visszaköltözik, örül az új fürdőszobájának, gyűjtögetni kezd és ha összejön rá a pénze, akkor megcsináltatja a konyhát, ami megint 1-2 hetes munka, amikor van segítség, van hova menni főzni pl. Vagyis évekig elhúzódik a teljes felújítás, de ez ütemezve történik, a tényleges "disznóól" 1-2 hét/helyiség. Ne legyünk már értetlenek, átlag polgárok 90%-ban így csinálják kb., mert így van rá keret.
#11 vagyunk, nekünk sem egyben jött a zsé. A létrákat és vödröket meg lehet szokni a látótérben. :) Annál jobb lesz befejezni.
Persze, tudok ellenpéldát is, sógorom 4 éve nem bírta lakhatóvá tenni a lakását, de ő nagy fába (vizes falakba) vágta a fejszét, és abszolút semmi gyakorlati érzéke nincsen.
20,
Egyrészt, lehetne akár “hanta” is, ez egy életpélda, nincs benne semmi különösen hihetetlen, mások azért szerencsére megértik, miről írtam. Másrészt, hogy bonyolultabb legyen a képlet (megpróbálom úgy, hogy tudd követni): van egy tisztességes önerőm, de a bank(!) nem ad olyan hitelt, ami meghaladja a fizetésem 40 százalékát. Mivel most(!) még bőven itthon élek (de már mondják, mint írtam ezt is, hogy aztán igazán költözhetnék), ezért megvehetem ezt a lakást a fizummal és hónapok (akár 1-2 év) alatt tudok gyűjteni még itthonról hozzá néhány milliót. Nos, a bank “nem hiszi el” nekem, hogy kigazdálkodom a kétszázezres törlesztőt, de valójában meg ki tudom (kevés dologra költök, félre tudok rakni kétszázat havonta erre). Lehet, hogy mire “kifogástalan” lesz, eltelik 4-5 év, de 4-5 év múlva se biztos, hogy az így felújított házhoz hasonlót meghitelez nekem egy bank, sőt…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!