Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mást nem frusztrál, hogy nem...

Mást nem frusztrál, hogy nem tud ingatlant vásárolni még hitelre sem? :-(

Figyelt kérdés
Az elmúlt 5 évben gyűjtögettem, de nincs annyi önerőm, hogy nekem tetsző lakást vásároljak. Pontosabban lehet, hogy hitelre tudnék, de horror összeg lenne a törlesztő, amit nem akarok bevállalni. Annyira frusztráló, hogy így elmentek az árak, de a környezetemben nincs olyan, aki ez irritálna..

2023. szept. 21. 18:06
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
94%
Tehát, te tudnál csak nem akarsz hitelt... pedig az emberek túlnyomó többsége így vásárolgat lakást
2023. szept. 21. 18:22
 2/31 anonim ***** válasza:
82%
Az emberek többsége, aki VESZ ingaltlant, HITELT is vesz fel, ez a megszokoktt eljárás
2023. szept. 21. 18:25
 3/31 A kérdező kommentje:
Tudnék-tudnék, legfeljebb úgy, hogy egy rám nézve rendkívül előnytelen üzletbe megyek bele és a fizetésem nagy részét 20 évig elviszi... Mások is így ugranak bele?
2023. szept. 21. 18:25
 4/31 anonim ***** válasza:
81%
Igen. Általános és többször alátámasztott vélekedés szerint, ha bajba kerülnek, akkor az állam kisegíti őket azoknak a pénzéből, akiknek van. Többször előfordult, nálunk ez nem okoz problémát.
2023. szept. 21. 18:40
 5/31 anonim ***** válasza:
90%
Mások gondolkodnak és nem frusztrálják magukat. Nekik van lakásuk, hitelből.
2023. szept. 21. 18:52
 6/31 anonim ***** válasza:
94%
Én 1991-ben hitellel együtt vettem ingatlant 25 évre. Másképp nem lenne lakásom. 25 éven át fizettem a hitelt, de legalább nem albérletre ment el.
2023. szept. 21. 19:26
 7/31 anonim ***** válasza:
81%
1991 ben a hitel nagy mutatvahy volt
2023. szept. 21. 19:38
 8/31 anonim ***** válasza:
12%
18 szazalekra nem erdemes hitelt felvenni. Varni kell mig kisebb lesz
2023. szept. 21. 19:39
 9/31 anonim ***** válasza:
65%

kb 6 éve vettünk fel hitelt. 13M-ért házat, fundamentával. Kb 1M a kamat rajta. Asszem 9m volt a hitelösszeg, kicsit nyakatekert mert ennek egy része a megtakarítás is, de mind1. Ha most akarsz felvenni 9m-t, akkor 12 év alatt a visszafizetendő 14m. Rettenetes. És 9m hitel most semmire nem elég, illetve tuti nem 12 év lesz a futamidő.

Tehát most hitelt szerintem őrület felvenni. Max akkor ha nagyon jól keresel, sokat tudsz félretenni és évente előtörlesztesz, aztán pár év alatt visszafizeted. Akkor még okés.

Én is vettem fel személyi hitelt autóra, meg egyebekre, de eszem ágában sincs a futamidőt kivárni vele, akkor nem akkor gáz.

2023. szept. 21. 21:09
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát,általában hitelből, és a normálisabbja úgy vesz fel hitelt,-és nem is veszti el a lakását- kigondolja, hogy kb. mennyit tudna kifizetni havonta hitelre,utána besétál a bankba elmondja, hogy van x önerője, ennyit tudna fizetni havonta, mennyi hitelt tudna felvenni. Ha ez megvan, akkor eszerint nézeget lakásokat és ami belefér a keretbe azt veszi meg,és nem fordítva.Sokan nem hajlandok az igényekből kicsit lejebb adni és szenvednek a havi törlesztés kifizetésével v. kidolgozzák a belüket is.

Gondold át, hogy neked mi a fontosabb,kisebb, egyszerűbb lakás ahhoz képet ami most nagyon tetszene és sajátban laknál v. albérlet v. még a szülői ház,mert ezekről nincs infónk ill. arról sem, hány éves vagy.

2023. szept. 21. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!