Mást nem frusztrál, hogy nem tud ingatlant vásárolni még hitelre sem? :-(
kb 6 éve vettünk fel hitelt. 13M-ért házat, fundamentával. Kb 1M a kamat rajta. Asszem 9m volt a hitelösszeg, kicsit nyakatekert mert ennek egy része a megtakarítás is, de mind1. Ha most akarsz felvenni 9m-t, akkor 12 év alatt a visszafizetendő 14m. Rettenetes. És 9m hitel most semmire nem elég, illetve tuti nem 12 év lesz a futamidő.
Tehát most hitelt szerintem őrület felvenni. Max akkor ha nagyon jól keresel, sokat tudsz félretenni és évente előtörlesztesz, aztán pár év alatt visszafizeted. Akkor még okés.
Én is vettem fel személyi hitelt autóra, meg egyebekre, de eszem ágában sincs a futamidőt kivárni vele, akkor nem akkor gáz.
Hát,általában hitelből, és a normálisabbja úgy vesz fel hitelt,-és nem is veszti el a lakását- kigondolja, hogy kb. mennyit tudna kifizetni havonta hitelre,utána besétál a bankba elmondja, hogy van x önerője, ennyit tudna fizetni havonta, mennyi hitelt tudna felvenni. Ha ez megvan, akkor eszerint nézeget lakásokat és ami belefér a keretbe azt veszi meg,és nem fordítva.Sokan nem hajlandok az igényekből kicsit lejebb adni és szenvednek a havi törlesztés kifizetésével v. kidolgozzák a belüket is.
Gondold át, hogy neked mi a fontosabb,kisebb, egyszerűbb lakás ahhoz képet ami most nagyon tetszene és sajátban laknál v. albérlet v. még a szülői ház,mert ezekről nincs infónk ill. arról sem, hány éves vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!