Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » 30 évesen melyiket választanát...

30 évesen melyiket választanátok: mamahotel vagy ingyenes munkásszálló?

Figyelt kérdés

Két testvér vagyunk (mindketten 30/F) és nehezen tudunk dönteni. Mamahotelben lakunk, de már ideje lenne elköltöznünk. Egy 600 fős kis faluban élünk, amitől a legközelebbi nagyváros/megyeszékhely 60 km. A családi házunk egy lepukkant Kádár kocka, ráadásul mi ketten egy szobába kényszerülünk. Rajtunk kívül a két szülőnk és a bátyánk lakik még. Autó nincs a családban, mindenhova biciklivel és vonattal járunk. A munkahelyre 60 km-t ingázunk nap mint nap.

Súlyosbítja a helyzetet, hogy mindenki gyűlöli egymást. A szüleink kb 25 éve nem szólnak egymáshoz (egy szót se!!) de hozzánk is csak szökő évente, amikor muszáj. Mi ketten beszélünk egymással, mert egy szobában vagyunk, de a légkör miatt szinte minden órában dührohamaink vannak. Pl mennék ki a konyhába, de ott van valamelyik szülő. Nem szeretünk egy légtérben lenni, és ilyenkor várni kell.

Az elköltözés viszont nem egyszerű számunkra. A szüleinktől sosem kaptunk egy fillért sem, és mi sem vittük semmire. Munkánk mindkettőnknek van, viszont mindig is betanított gyári melókat végeztünk. Én nettó 230 körül, a tesóm 150 körül keres. Ebből csak 20-at kell leadnunk a szüleinknek (minden hó 10-én szó nélkül átvisszük a szobába, amikor senki nincs ott) így hozzászoktunk egy anyagi léthez. Tehát tudunk félrerakni.

Az elköltözésnél ezért olyan állás jöhetne szóba, ahol ingyenesen biztosítanak szállást. Amit kinéztünk, ott van két ágyas szoba is, tehát nem kéne másokkal együtt lakni, viszont a fürdő, konyha, wc az emeletenként közös. Még így is elég frusztráló és lehangoló. Hozzátenném még, hogy mindketten elég introvertált, depis, életképtelen incelek vagyunk (családi vonás). Viszont mégis csak meg szabadulnánk a falusi, nyomasztó otthonléttől, egy budapesti szabadabb légkörbe, bár szintén nyomasztó putriszállón.

Ti melyiket választanátok?

2020. jún. 30. 18:51
A kérdező szavazást indított:
Mamahotel
Munkásszálló
Egyik sem, inkább felkötném magam
50 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
77%

Érdekes sztori.

Szemet szúrt: " Mi ketten beszélünk egymással, mert egy szobában vagyunk, de a légkör miatt szinte minden órában dührohamaink vannak."

Mégis: "Amit kinéztünk, ott van két ágyas szoba is, tehát nem kéne másokkal együtt lakni"

Ez nekem nagyon ellentmondásos történetnek hangzik. Mintha csak egy fikció lenne.

2020. jún. 30. 18:57
 2/22 anonim ***** válasza:
82%
Albérlet? Esetleg ketten? De inkább külön. Én se kaptam semmit, de harminc évesen ilyen dolgokat azért már megoldottam egyedül.
2020. jún. 30. 18:59
 3/22 A kérdező kommentje:
Az idegeskedés és a dührohamok a szobánkon kívüli dolgok miatt vannak. Valamelyik szülő vagy a bátyánk ki megy pl enni, én meg pont mennék szarni, ezért meg kell várnom, míg elpucul onnan.
2020. jún. 30. 19:02
 4/22 anonim ***** válasza:
72%
A mamahotelnél - pláne ilyennél - még a hajléktalanszálló is jobb, de azoknak is van igazságuk, akik inkább a felkötésre szavaztak.
2020. jún. 30. 19:05
 5/22 anonim ***** válasza:
84%

Menjetek.

Sokkal jobb lesz.

Ne maradjatok ott mert megjobban felöről.

2020. jún. 30. 19:15
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem vártam volna eddig, már rég megpattantam volna. Albérlet nem játszik?
2020. jún. 30. 19:24
 7/22 A kérdező kommentje:
Végső soron albérlet is szóba jöhet, de az csak később anyagi gondok miatt. Köszönjük a válaszokat!
2020. jún. 30. 19:30
 8/22 anonim ***** válasza:
66%
Ketten kerestek 380-at. Abból ki lehet hozni egy albérletet. Ha akarnátok már rég léptetek volna. Nem teszitek. Mert így kényelmes. Amúgy a három opció közül ilyen feltételekkel az akasztás.
2020. jún. 30. 19:34
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Simán mehetnétek albérletbe tesóddal, nem is értem eddig, hogy nem jutott ez eszetekbe. Két fizetésből simán kijöttök, és még valamennyit félre rakni is tudtok.
2020. jún. 30. 19:35
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Milyen ilyennél? Ez nem "mamahotel" a fogalommal nincs tisztában sem a kérdező sem te (4. válaszoló). A "mamahotel" az, ahol a szülő eltart, fizeti helyetted a rezsit, a ruházkodást, a kajádat! Ahol több generáció lakik egy ingatlanban de mindenki saját magát tartja el, az se nem mama, se nem hotel... Nincs azzal gond, ha több generáció együtt lakik, ha ki vannak békélve egymással és elférnek, azaz van akkora az ingatlan, hogy elférnek.

Albérlet! Van megtakarított pénz, így a kaució nem gond. 400-ból ketten ellehet lenni albiban.

2020. jún. 30. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!