30 évesen melyiket választanátok: mamahotel vagy ingyenes munkásszálló?
Két testvér vagyunk (mindketten 30/F) és nehezen tudunk dönteni. Mamahotelben lakunk, de már ideje lenne elköltöznünk. Egy 600 fős kis faluban élünk, amitől a legközelebbi nagyváros/megyeszékhely 60 km. A családi házunk egy lepukkant Kádár kocka, ráadásul mi ketten egy szobába kényszerülünk. Rajtunk kívül a két szülőnk és a bátyánk lakik még. Autó nincs a családban, mindenhova biciklivel és vonattal járunk. A munkahelyre 60 km-t ingázunk nap mint nap.
Súlyosbítja a helyzetet, hogy mindenki gyűlöli egymást. A szüleink kb 25 éve nem szólnak egymáshoz (egy szót se!!) de hozzánk is csak szökő évente, amikor muszáj. Mi ketten beszélünk egymással, mert egy szobában vagyunk, de a légkör miatt szinte minden órában dührohamaink vannak. Pl mennék ki a konyhába, de ott van valamelyik szülő. Nem szeretünk egy légtérben lenni, és ilyenkor várni kell.
Az elköltözés viszont nem egyszerű számunkra. A szüleinktől sosem kaptunk egy fillért sem, és mi sem vittük semmire. Munkánk mindkettőnknek van, viszont mindig is betanított gyári melókat végeztünk. Én nettó 230 körül, a tesóm 150 körül keres. Ebből csak 20-at kell leadnunk a szüleinknek (minden hó 10-én szó nélkül átvisszük a szobába, amikor senki nincs ott) így hozzászoktunk egy anyagi léthez. Tehát tudunk félrerakni.
Az elköltözésnél ezért olyan állás jöhetne szóba, ahol ingyenesen biztosítanak szállást. Amit kinéztünk, ott van két ágyas szoba is, tehát nem kéne másokkal együtt lakni, viszont a fürdő, konyha, wc az emeletenként közös. Még így is elég frusztráló és lehangoló. Hozzátenném még, hogy mindketten elég introvertált, depis, életképtelen incelek vagyunk (családi vonás). Viszont mégis csak meg szabadulnánk a falusi, nyomasztó otthonléttől, egy budapesti szabadabb légkörbe, bár szintén nyomasztó putriszállón.
Ti melyiket választanátok?
Menni kell ilyen mérgező közegből, méghozzá ha lehet, akkor inkább albérletbe. Dehogy mennék munkásszállóra, neked se fog tetszeni, főleg, ha már most frusztrálónak érzed a közös tereket. Ennyi pénzből telni fog albérletre, mondjuk egy másfél vagy két szobásra, külön szobában lehettek a tesóddal.
Nekem fura azért, egy szépen megfogalmazott szöveg, hosszú és összeszedett, súlyos hibáktól mentes, és betanított gyári melót végzel? Értelmes embernek tűnsz. Nem kéne ilyen depressziós környeztben élned.
Én 140-et keresek tanárként, de muszáj albérletben (vagyis bérelt szobában) élnem, mert ahonnan származom, a környéken nincs iskola. Nagyon nehezen, folyamtosan nélkülözve, de így is eltartom magam teljesen egyedül.
Ha ti ennyi pénzből nem tudtok megélni, ott tényleg hatalmas probléma van.
Albérletben én sem tudnám, csak bérelt szobában, idegen lakótársakkal :/
Szegedi vagyok, ez nem olyan drága, mint Budapest, de még itt is az éhezés határán vagyok.
Videki kisvarosban kb 60-70ert lehet beralni lakast. Ha ketten berelnetek akkor a koltseg osztozik es kulon szobatok is lenne.
Dragabb mint a 20 ezres mamahotel de kozelebb lenne a munkahely, van kulon szobad.
Netto 230 eleg jo. En 3 eve dolgoztam Magyarorszagon szakmunkaskent es nem kerestem 230at, sokszor fele ennyit vittem csak haza.
Ennyi pénzből nem is értem, miért nem húztatok még el albérletbe.
230+150 nettót kerestek, ketten kivesztek egy 2 szobás lakást az fejenként kijönnen 50-60 ezerből + 20 fejenként a rezsi. Maradna pénzetek is, de máris egy fokkal jobban élnétek.
Nyilván ilyen korban már maga a "lakótárs" sem egy jó dolog, de még mindig jobban hangzik, hogy a "tesómmal lakom" mint az, hogy "otthon vagyunk egymás hátán mint a cigányok".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!