Hogyan spóroljak saját házra/lakásra?
Nem arra vagyok kíváncsi, hogy ma Magyarországon lehetetlen házat venni, hanem ötleteket szeretnék, ki hogy tesz félre a sajátjára :D. Tisztában vagyok vele, hogy nem 2-3 év alatt jön össze annyi pénz, azt is tudom, hogy a hitel szinte elkerülhetetlen.
21 éves vagyok, tanár leszek, még 4 évig tart az egyetem, addig csak diákmunkából tudok félretenni, ami úgy-ahogy sikerül is: lakáselőtakarékom van, illetve bármilyen ciki is, államkincstárazok mellette (többféle kamatozású papírom van). De van valami jó ötlet ezeken kívül is?
Előre is köszönöm a válaszokat!
5#+
2021.12 ben kezdődött az építkezés, 8 éve dolgozok, 800-850000 nettó körüli a fizetésem. Nem csak vegetál i tudok belőle
Bár lehet informatikusként többet keresnék, de sosem érdekelt.
Nagyon nehéz, én 26 vagyok és már 6 éve spórolok albérlet mellett, hogy egy kis garzont vehessek a jövőben. Ezalatt a lakások ára állandóan felfelé ment, pár éve még 15 millió volt egy felújított garzon, most ugyanazt 25-30 millióért árulják, pedig az csak egy 1 személyes kis lakás. Sajnos közben rengeteg pénz elment a bérlésre. Évekig szobákban laktam lakótárssal és nem bírtam már, most egy kis garzont bérlek. Hiába spórolok mindenen+fektettem be, kevesebb, mint 6 millió forintom van. Reménytelennek látom a helyzetet jelenleg, mert a magas kamatok és az alacsony fizetés mellett nem kapnék még hitelt sem, hiába van régóta munkahelyem.
Most továbbtanulok levelezőn, de egyre kevésbé látom ebben az országban a jövőmet. Hiába vagyok szorgalmas, tudatos a pénzügyekben, nem érem utol az árakat.
13# Sajnos így van. Ebbe az országban csak szenvedés van, és hiába izzadsz vért mert annyit dolgozik az ember akkor sem jut 1-ről a 2-re.
Tanári fizetés...
Matek-fizika tanár 49 éves és épp nem éri el a 300 ezer nettót...
Aki jelenlegi helyzetben tanárnak megy el az szinte a hülye szinonímája...nem így kéne lennie tudom :(
A tanáripályát felejtsed el, a tanárok soha nem voltak rendesen megfizetve!
Tanuljál valami mást szakot, amit hosszú távon is szeretsz csinálni.
Nagyobb eséllyel tudsz házat vásárolni vidéken, egy kisebb faluban ahol még olcsónak mondhatók az árak, egy városi lakáshoz képest.
Ha meg annyira tanár szeretnél lenni, akkor aszt meg külföldön érdemes csinálni. Ott sincsenek túlfizetve, de ott legalább lehet egyről a kettőre haladni.
na a sok rosszmájú...
Tanárok fizuját tök jól felemelték idén, és jövőre és jövő után is fognak még emeléseket kapni. Ha pedig a szakoktatásba mész el dolgozni, akkor a mostani emelt béreknél is +10%-kal többet kaphatsz.
Kezdő tanár ismerősöm bruttó 582 ezret kap, mert szakoktatásban dolgozik és nem sima általános/középiskolában. Vidéken ez már szép bér.
#18: mindenféle pótlékokkal már 400-500k körül megkeres egy tanár NETTÓBAN.
A bölcsis nevelő is kap 350k felett kézhez.
Igaz, hogy egy segédmunkás most jobban keres, de neki nem napi 6-7 óra a munka, hanem 12, meg nyaron 45 fokban is dolgoznia kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!