Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért kerül ennyivel többe a...

Miért kerül ennyivel többe a XIII. kerületi lakásárak, mint a XX. kerületi lakások?

Figyelt kérdés

A XX. kerületben élek egy éve és tök szép kertvárosi részben, kis kerttel, vannak romák de egyáltalán nem több mint a XIII.ben kerületben, eddig ott éltem, ráadásul a híres Újlipótvárosban és bizony egyre több a roma ott. Parkolás viszont katasztrofális mikor mentem haza vagy fél óráig parkolót kerestem.

Oké a XIII. kerületből lehet könnyebben be lehet jutni a belvárosba de a XX. kerület sem vészes, ahol lakom pár perc a 3as villamos és a villamos 10 perc alatt bevisz a metróhoz.

A XX. kerület ahol vagyok igenis csendesebb nyugodtabb

[link]

A széles kínálatot nyújtó kerületek közül a XIII.-ban az összes eladó használt lakás esetében 1,44 millió forint

A XV., XVII., XVIII., XX., XXI. és XXIII. kerületekben a választék legolcsóbb negyedét adó lakóingatlanoknál 700 ezer forint alatt maradt a négyzetméterár.

febr. 10. 15:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Talán mert Budapest legdinamikusabban fejlődő kerülete, a legjobb szociális hálóval, nagyon jó helyen.

Én is ott laktam. Az ottani 40 m2-es lakásunkért vettünk egy pici házat a külvárosban. Nagyon szeretünk ott lakni, de nagyon érezzük a különbség negatív oldalát is. Amúgy nagyon szerettünk a XIII-ban is lakni, de ott már akkor 100 milla volt egy pici kertes ház, amikor a külvárosban 40-ért lehetett venni.

febr. 10. 15:44
 2/13 A kérdező kommentje:
1. Valahogy nem éreztem 20 éven át ezt a fejlődést a 13. kerületben
febr. 10. 15:47
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Kereslet-kínálat aránya határozza meg az árakat. Ahol többen akarnak venni ott magasabb lesz az ára.

Pár éve barátaink akartak lakást venni és abból a pénzből amiből beljebb egy lakás jött volna csak ki, a XXI. kerületben egy házat vettek meg végül, ami olyan, mintha egy magazinból tették volna oda.

febr. 10. 15:49
 4/13 A kérdező kommentje:
3. Ezt látom én is.... aztán jött hozzám a 13. kerületi haverom és tökre irigykedett a házra hogy lehet neki is így kéne gondoskodnia.... szerintem az emberek nem gondolkodnak ebben
febr. 10. 15:53
 5/13 A kérdező kommentje:
4. # gondolkodnia
febr. 10. 15:53
 6/13 anonim ***** válasza:
50%

Ez a kérdés egy vicc?

A 13 szinte belváros, Lipót első osztályú. A kerületi lakosoknak alanyi jogon van a Honvéd Kórház, ami az egyik legkomolyabb.

Ráadásul ahogy írták, totál rehab alatt van a kerület, folyamatosan fejlődik.

A XX meg az isten háta mögött van. Igen fél óra a metró, onnan meg már csak laza másfél óra a belváros. Ennyi erővel költözz le Ózdra, ott megveheted az egész utcát.

Nem véletlenül annyi az ára, amennyi.

febr. 10. 15:59
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

#4 Aki nem gondolkodik az így jár. Testvéremék is jobban szerettek volna a III. kerület közepén építkezni, hogy közelebb legyenek a családhoz, csak épp telek nem volt amit meg tudtak volna fizetni. Beérhették volna egy panel lakással is, de gondolkodtak és kicsit kijjebb mentek, vettek telket ott ahol ki tudták fizetni azt is meg az épülő házat is.

Ha nem gondolkodnak akkor most ugyanazért a pénzért egy sokadik emeleti lakásban laknának, így meg saját házuk van egy csendes, de sokkal jobb helyen, nagy kerttel. És az éppen úgy Budapest és az is a III. kerület, csak nekik a vonattal könnyebb bejönni a központba, mint busszal. Időben ugyanaz.

febr. 10. 16:02
 8/13 A kérdező kommentje:

"A XX meg az isten háta mögött van. Igen fél óra a metró, onnan meg már csak laza másfél óra a belváros. Ennyi erővel költözz le Ózdra, ott megveheted az egész utcát."

Látom arra nem utaztál.. Deák tér kb. 30 perc Újlipótvárosból, XX. kerületből (ahol én lakom 40 max. 45 perc)

13 szinte belváros, Lipót első osztályú. A kerületi lakosoknak alanyi jogon van a Honvéd Kórház, ami az egyik legkomolyabb.

Ezen jót nevettem....olvasd el a kommenteket miket írnak a Honvédkórházról... legszarabb a sürgősségi ott.. borzalmas...

Nagyon sokat romlott... az elit ellátás és szaktudást a politikusok kapják ott a VIP részleges nem a Marika néni a Lehel térről..

febr. 10. 16:05
 9/13 Hintalow ***** válasza:
53%
Mert az emberek ott szeretnek lakni ahol dolgoznak (pl. váci úti irodafolyosó) nem pedig egy peremkerületben. Főleg ha valakinek például annyira hiányzik bármilyen kert mint egy perforált vakbél :D
febr. 10. 16:17
 10/13 A kérdező kommentje:
9. Egy kis kert elég amúgy... mindjárt fel tudja dobni az életet
febr. 10. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!