Mikor köthetek adásvételit leghamarabb , hogyan, hogy ne keljen 5 éven belül eladott ingatlan miatt adót fizetnem?
Igen, hirdetheted, és kéred, hogy az adásvételi januárban legyen.
Nem tudom, milyen ingatlanról van szó, hol, milyen gyors ott a piac, ez csak attól függ.
Ha ott most 1 hónapon belül elmenne, akkor várni kéne a hirdetéssel októberig legalább.
Nem tudom, mennyi az értéke, megéri-e ez így mondjuk 80 000-ért vagy 1 millióért... ahelyett, hogy már hamarabb megkaphatnád a vételárat.
adózni csak a különbözet után kell, és az 5. évben már csak 3%-ot, ha jól emlékszem.
Nem szaroznék ezzel, ha most el tudid adni jó áron, add el, jövőre lehet csak 40-ért hirdetheted már
Azért nekem 1 millió ft sok ingyen odaadni az államnak.
Mindent egyedül kapartam össze.
De kicsit tudsz a számolásban számítani mire gondolsz , hogy egálban jövök ki? Amíg nem kerül a nevére én fizetek mindent itt.
Nekem is kell foglalózni másik ingatlant , ami nem kis pénz jelenleg akkor tudom fizetni ha nekem is fizetnek.
Legegyszerűbb esetnek az tűnik ha kivárom a januárt , de én is attól félek sokat esik az ingatlanom értéke , de amit vásarolnék marad annyi.
#7: megneztem, utolsó évben 4.5% SZJA-t fizetsz.
Ez úgy jöhetne ki 1M-ra, ha 22M-val drágábban adod el, mint vetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!