Ingatlan adásvételi szerződésben adatmódosítás hogyan lehetséges?
Aki ellenjegyezte, az kompetens ebben.
Tehát irány az ügyvéd.
Ha a Földhivatalban már a Te neveden van a vásárolt ingatlan, akkor lakcímkártyával tudod igazolni és kérni a tulajdoni lapon az új címed bejegyzését.
Ha még nem történt meg a birtokba vétel, akkor úgy vélem, hogy a szerződés sem köttetett meg, tehát ott érdeklődj, akinél van a szerződés-tervezet.
A földhivatalban még nincs a nevemen az ingatlan de szerződés van, emiatt írtam, hogy tulajdonjog fenntartással van. :) Így csak akkor kerül nevemre az ingatlan, ha a teljes vételár kifizetésre kerül (féléves kifizetésekben egyeztünk meg, családon belüli adásvétel).
Beszéltem egyébként az ügyvéddel és ilyen esetben majd akkor kell csak intézkedni, ha a teljes vételár kifizetése megtörtént és a földhivatalnál átírásra kerül a tulajdonjog. Ott kell jelezni. Gondoltam leírom, hátha valakinek segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!