Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Budapesten, vagy vidéken...

Budapesten, vagy vidéken élnél a helyemben?

Figyelt kérdés

Jelenleg Budapesten élek 2 tini gyerekemmel, külső kerületben. A belvárostól a hideg kiráz, aki ott él, az tudja mire gondolok, szóval mondjuk évente kétszer ha megfordulok a Blaha környékén. Munkám miatt egy órát tömegközlekedek és a gyerekek is olyan fél órákat.

A szüleim Zalaegerszegen élnek, nagyon jó a kapcsolatunk. Elgondolkodtam rajta, hogy visszaköltözök oda a gyerekekkel, de félek, hogy meg fogom bánni. A fő motivációm a költözésre az ingatlanárak. Ott 24-26 millióért tudok venni egy szép kis lakást hármunknak (ez egy elérhető összeg, nagy része megvan) itt Pesten a külső kerületben ugyanez 40 millió és akkor az kívül romos, büdös, graffitis, stb. Meg hát ugye az emberek...itt Pesten nem igazán veszik figyelembe a szomszédot, ez a tapasztalatom, míg Zegen sose volt ilyen gondom 22 év alatt se nekem, se a családomnak.

Csak azon gondolkodom, hogy a gyerekeim pont most lépnek abba az életkorba amikor ki tudják használni a főváros adta lehetőségeket én meg megfosztom őket ezektől.

Közszférában dolgozom, tehát munkám lenne és a fizetésem se lenne sokkal kevesebb.

Tehát érdekel a véleményetek, tapasztalataitok a kérdésben. Maradjak tovább Pesten (albérletben) vagy költözzek Zegre saját lakásba?

2023. ápr. 13. 12:53
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
51%
Nem írtam olyat, hogy ő nem fog munkát találni. Tudod, van aki nem csak magára gondol, hanem a gyerekei jövőjére is.
2023. ápr. 14. 12:39
 32/39 anonim ***** válasza:
0%
Nem azt írta, hogy mind, hanem azt, hogy a nagy részük. Tele van a vidék alkoholista, semmittevő emberekkel, akik még érettségiig se jutottak el. Kivételek mindig lesznek, de általában véve a vidéki lakosság iskolai végzettsége elmarad a fővárositól.
2023. ápr. 14. 12:41
 33/39 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem szakadj le már a témáról a hülyeségeiddel! Vidékiként az egyik fiam mérnök, a másik meg orvos. Te mi a fene vagy ott a nagy fővárosban?

2023. ápr. 14. 12:43
 34/39 anonim ***** válasza:
67%
Vidéken élek, látom, hogy mi a helyzet itt Zala megyében. De köszönöm szépen, ezek szerint te jobban tudod. Mondjuk csak nézz meg álláshirdetéseket a környéken és nézd meg milyen cégek vannak (nincsenek) itt. Egyetlen pozitívum, hogy közel van Ausztria... Szép kis jövője lesz a gyerekeknek itt. De felőlem azt csináltok, amit akartok, én csak jóindulatból írtam, hogy inkább kicsit Északabbra menjenek.
2023. ápr. 14. 12:46
 35/39 anonim ***** válasza:
40%
31-es, te nem tudod értelmezni, amit írok. Természetes, hogy vannak egyetemi végzettségűek, de arányaikban sokkal kevesebb egyrészt, mert elköltöznek, másrészt mert sok a tanulatlan alkesz.
2023. ápr. 14. 12:48
 36/39 A kérdező kommentje:

Szerintem az Örsön két óra leforgása alatt több alkesz fordul meg, mint Zalaegerszegen összesen. Ezt teljesen komolyan mondom. Én éltem 20 évet Zegen és közel 20-at itt Pesten, gyakran hazajárok most is, hetekre is, szóval össze tudom hasonlítani a lakosság összetételét. Ez nem is kérdés, hogy Zalaegerszegen sokkal kevesebb a lumpen, lehúzós, félelmetes alak, mint Pesten. Ez kijelentés. A budai régiót nem ismerem, feltételezem ott nem akar minden 3. ember kirabolni, de a pesti oldal kritikátlan. A gyerekeim is mindig mondják, mikor Zegen közlekedünk, hogy mennyivel kedvesebbek az emberek. Ez tényleg nem egy eldöntendő kérdés, hanem tény.

A lényeg éppen az, hogy ha a pesti belső kerületeket én kerülöm, akkor mi értelme van Pesten élnem? Ezt a gondolatmenetet az egyik hozzászóló írta le és azóta rágcsálom ezt, mert teljesen jogos.

2023. ápr. 14. 12:54
 37/39 anonim ***** válasza:
32%

Egy 10x akkora városról beszélünk, nyilván több itt a "fura" alak, másrészt tényleg idejönnek, mert csak itt van pénz. Vidékről is feljönnek a hajléktalanok Budapestre.

Az is tény, hogy a vidéki lakosság nem fér hozzá olyan színvonalú oktatáshoz, mint a budapesti, a munkalehetőségről nem is beszélve. De minek írtad ki a kérdést, ha már eldöntötted, hogy mi lesz? Aztán majd ne lepődj meg, ha pár év múlva a gyerekeid menekülnek vissza az európai létbe.

2023. ápr. 14. 12:59
 38/39 anonim ***** válasza:
25%

A pesti oldal már teljesen élhetetlen, gyakorlatilag egy összefüggő szmog-kutyaszar-csöves-cigó-szemét massza Budán még jobb a helyzet, de a belsőbb részek ott is csúsznak le.

Szerintem nektek Zeg-en a helyetek.

A továbbtanulás szempontjából jobb is, ha koleszos lesz a gyerek felsőoktatásban, es nem mamahotelben kényelmeskedik.

2023. ápr. 14. 13:18
 39/39 anonim ***** válasza:
19%

Miről beszéltek?

Budapesten a kerületedhez közel vagy a kerületedben dolgozol.

Nyilván a rossz részeket ismered és elkerülöd.

Videken meg ha nem eszed meg a főnök ürülékét akkor rettegehetsz mert nincs másik munkahely vagy ha el is mész máshova a fönök odaszól előre, mert belterjes az egész és már nincs is munkád.

Belpest ami rossz. Az Budapest 10%a ez is leginkább este és bizonyos tömegközlekedési vonalakon.

2023. júl. 1. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!