Budapesten, vagy vidéken élnél a helyemben?
Jelenleg Budapesten élek 2 tini gyerekemmel, külső kerületben. A belvárostól a hideg kiráz, aki ott él, az tudja mire gondolok, szóval mondjuk évente kétszer ha megfordulok a Blaha környékén. Munkám miatt egy órát tömegközlekedek és a gyerekek is olyan fél órákat.
A szüleim Zalaegerszegen élnek, nagyon jó a kapcsolatunk. Elgondolkodtam rajta, hogy visszaköltözök oda a gyerekekkel, de félek, hogy meg fogom bánni. A fő motivációm a költözésre az ingatlanárak. Ott 24-26 millióért tudok venni egy szép kis lakást hármunknak (ez egy elérhető összeg, nagy része megvan) itt Pesten a külső kerületben ugyanez 40 millió és akkor az kívül romos, büdös, graffitis, stb. Meg hát ugye az emberek...itt Pesten nem igazán veszik figyelembe a szomszédot, ez a tapasztalatom, míg Zegen sose volt ilyen gondom 22 év alatt se nekem, se a családomnak.
Csak azon gondolkodom, hogy a gyerekeim pont most lépnek abba az életkorba amikor ki tudják használni a főváros adta lehetőségeket én meg megfosztom őket ezektől.
Közszférában dolgozom, tehát munkám lenne és a fizetésem se lenne sokkal kevesebb.
Tehát érdekel a véleményetek, tapasztalataitok a kérdésben. Maradjak tovább Pesten (albérletben) vagy költözzek Zegre saját lakásba?
Igen, tudom. Olyan a hivatásom, hogy bárhol van munkám és a keresetem is keveset változik. De köszönöm!
Munkalehetőségem bármelyik városban van, így ez nem szempont. Később a gyerekeknek lesz érdekes, de az még sok év és vissza is költözhetünk akár.
Nem tudom, nekem 2 releváns diplomám van és magas beosztásban felelősségteljes munkát végzek, Zalaegerszeg volt a bölcsőm. A testvérem szintèn értelmiségi. Így nem érzem találónak amit írsz. Anno nagyon szerettem Budapestet, ezért költöztem el. Az emberekkel az a baj, amit a belső kerületben látok, a kosz, a hajléktalanok tömkelege, a köpködés, a bűz az utcán, egyszerűen rossz érzés a Nyugati környékén megfordulni például. Lehet, hogy te már rezisztens vagy ezekre a dolgokra, de nekem ehhez nem sikerült hozzászoknom és nem is akarok. Utálom, hogy nincs olyan nap, de tényleg nincs, amikor ne akarna valaki lehúzni pénzzel, az Örs környékéről megyek kijjebb, konkrétan arcról ismerem kiket kell kerülni, de mindig vannak újabb arcok. De a 4-6-oson például 5-ből 4-szer utazik kéregető, vagy harmonikás, vagy kalapozó, a zsebesekről ne is beszéljünk. Az a része tök jó, hogy nem azt nézegetik, ki mit csinál, de pont ugyanígy átlépnek az emberek a segítségre szorulón is.
Felsőrákoson laktam 2 évig, szerettem ott lakni, azért onnan a közlekedés is egyszerűbb.
24-es voltam. Középiskolásként és egyetemistaként naponta többször mentem át az Örsön (még az előző vezetés alatt). Tény, hogy vannak fura alakok, de ha kikerülöd őket, úgyse csinálnak semmit, inkább kínosak, mint veszélyesek. A belvárosban én se élnék, de nálad sem ez a kérdés, ráadásul nem véletlen, hogy sok a kéregető, mert itt van a pénz, Zalaegerszegen mit kéregessen?
A testvéred és Te két ellenpélda vagytok, de nem a ti életpályátok a jellemző a vidéki lakosságra.
Írtál egy halom hülyeséget, amivel 8 millió embert megsértettél és bedugtál egy skatulyába!
Én, megtartva a budapesti, belvárosi 127 m2-es lakásomat leköltöztem egy 2500 fős faluba, ahol már az általános iskolában olyan magas szintű az oktatás, hogy első nekifutásra veszik fel a gyerekeket Pannonhalmára, a Fazekasba, Eötvösbe, Radnótiba.
Tényleg honnan szedted ezt a sok baromságot?
Te is nyilván olyan tudatlan "romkocsmás" vagy, mint itt a múltkor egy s.ggfej, aki azon csodálkozott, hogy Maglódon és Mendén nem sokszoknyában és fejkendőben járnak az asszonyok, a férfiak meg nem hordanak lajbit és csizmát és senki nem beszél tájszólással!
Ilyeneket olvasva inkább letagadom a tősgyökeres bp-i mivoltomat!
Kedves Kérdező, remélem jó döntést hozol, mivel a jó választ magad is tudod!
Nyilván nem releváns olyanok véleménye, akiknek 8x leírod, hogy a munkád nem köt helyhez, de mégis 9x-re is leírják, hogy "nem fogsz találni munkát!", a csúcs meg a 24-28-as, hogy a vidéken élők mind tanulatlan tahók, kivéve te és a testvéred. De az ilyen véleményekből is lehet levonni a szintjüknek megfelelő következtetést és homlokegyenest az ellenkezőjét csinálni, mert az a helyes út!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!