Hogy szálltak így el az árak???
hogy akarsz fenyszennyezés nélkül villanyt?
ahol van villany, ott világit mindenki
Keresőt használni tudni kell!
Múltkor láttam hirdetésben egy szántóterületet, egy összedőlő szobával a semmi közepén kb az ország közepén.
Úgy volt hirdetve hogy kis svájc :D
Nem tudom... néha én is szoktam ezen gondolkodni, bár hát bennem düh nincs emiatt, mert nem akarok vásárolni, van pincém... de én is sokszor értetlenkedek, elsősorban a környékemen lévő présházak/hétvégi házak árán, hogy mégis hogy gondolják ezt? Bizonyára van, ahol megadják az elkért összeget és el is kél annyiért, amennyirét hirdetik, de én pl. a saját környékemen azt látom, hogy évek óta próbálkoznak és még véletlenül sem sikerül nekik eladni. Amit meg nem csodálok, én sem adnék érte annyit, akkor sem, ha volna miből! Ami plusz érdekesség, hogy sok olyan ingatlan cserél gazdát, amit sehol nem hirdetnek, rengeteg külterületi ingatlan kerül úgy kitűzésre, hogy azt sehol nem hirdették meg, de még a helyszínen sem (értsd ki sem volt írva az ingatlanra, hogy eladó).
200 méterre van a villany, nem tragikus, láthatólag van szomszédság, simán lehet, hogy többen összeállva olcsóbban megoldod a villanyt.
Víz meg akkor kell, ha lakni akarod, ha hétvégi ház lesz, akkor elég a ciszterna meg egy házivízmű! Egy ember 1 hónapban kb. 3-4 köb vizet használ el, szóval egy hétvégi háznál elégséges egy 4-5 köbös ciszterna, ha sűrűbben vagytok ott, akkor a nyári aszály miatt 10 köbös.
Itt gyak. az utcában van a villany, bár a ház, jóval feljebb, de ide még olcsóbb is a villany bekötése, kell csinálni egy lábonállót a telek aljában, az utca mellett, oda bekötnek a parasztok, és fölmész a házhoz kábellel. Onnan pedig meg felmehetsz 5x6-ossal is, ha nem lesz nagy fogyasztás, nem muszáj 10-es, ezen is rengeteget lehet spórolni. Nyilván ez sem tip-top, költeni kell rá, de erre rá tudsz költeni 1.2 milliót, ha van 2.5-ed!!!
Villany van, a 2 köbös ciszterna az semmi, mosogatni elég, de ásol egy nagyobbat...
2.5M-ért valóban nem kapsz összközműves, felújított, fehér-antracit, csilli-villi pincét, ez tény. Az inkább olyan 30-40 millió... Ezért az árért ált. idősek által hirdetett, valaha szebb napot látott pincék vannak, amit már nem bírnak gondozni, ennek okán eladják!
Bele kell ölni rengeteg energiát, pénzt (minél több energiát ölsz bele, nyilván annál kevesebb pénzt kell) és lehet pont olyan, amilyet szeretnél. Én sem tettem másképp, kb. senkinek nem kellett az, amit megvettem. Felújítottam, hozzáépítettem, hétvégi háznak így már tökéletes, mert én úgy vagyok vele, hogy az minimum kényelem legyen meg, ami otthon megvan, mert ha nincs, akkor nem megyek oda egy hétvégére! Erre az összes ismerős azt mondja, hogy milyen egy kib... mázlista vagyok, hogy anno ezt potom pénzért megkaptam. Ja! Csak nem tudja, mennyi melóm van benne, és azt viszont én pontosan tudom, hogy Ő a büdös életben soha nem tett volna bele annyi energiát, mint én!
Az a baj, hogy az igényeid nem férnek meg egymás mellett. Ha nem akarsz fényszennyezést, akkor távol vagy a lakott területektől, ha pedig távol vagy, akkor nincs néhány pince miatt áram oda vezetve a kietlen területre. Ha omladozó viskók vannak helyben, akkor pedig valószínű nem is lesz.
De ezt megtudod oldani aggregátorral és napelemekkel. A vizet házi vízművel és emésztővel, ha már a "vissza a természetbe" a cél.
Egyébként igen, marha drágák ezek. Mi is kerestünk pár éve Bp. 100 km-s körzetében, de már akkor letettünk róla. Egyszerűen ár-érték arányban a legtöbb kuka, egy drága hobbi. Mi úgy döntöttünk, hogy nekünk fiatal párként (amikor családot és családi házat tervezünk) éppen nem fér bele egy pénznyelő. Majd ha már nem lesz mire költenünk. Mert egyébként az álmom egy kis modern, önellátó vityiló a semmiben, amit akár ki is adhatunk plusz jövedelemforrásként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!