" ingatlanturisták kérem ne keressenek !" ez mit jelent? Sok hirdetésben látom mostanában.
"Az első mondatod igaz, de mégis hogy ne vigyem a gyerekem? Ha tényleg komoly érdeklődő vagyok akkor ő is ott fog élni, fontos, hogy neki is tetsszen, jól érezze ott magát, már ki is nézze esetleg a szobáját!"
Azért egy házvásárlás nem olyan mint egy ruhapróba, hogy egyszer megnézed magad a tükörben és eldöntöd kell-e. Én még nem vettem ingatlant úgy, hogy minimum 4-szer ne láttam volna. Ebbe simán belefér, hogy a legelsőre nem megy el a gyerek.
Persze, fontos hogy a gyerek kinézze a szobáját és hasonlók, csak 1) ne élje bele magát fölöslegesen egy neki tesző házba, ha mondjuk az statikai állapota maitt nem megfelelő, 2) engem személy szerint is biztos zavarna a gyerekem, mert nem hiszem hogy 20 percig csendben egy helyben állva tudná hallgatni egy egyerek, hogy mi a ház energetikájáról és hasonlókról beszélünk.
Én ha lakást vennék, akkor előbb elkérném a címet. Előbb a környéket szeretném látni, mert ha nem tetszik, akkor felesleges mutogatni a lakást.
A lakást sem venném meg egyből, csak ha nagyon régóta keresnék és viszonylag jó áron lenne. Ha több eladó lakás van az adott helyen, akkor többet is megnéznék, lehet valamelyiket többször is, mert ilyen magas áraknál nem szeretnék rosszat kifogni. Az is lehet, hogy egyikse jönne be, így végül nem vennék. Ha nem néznék meg egyet sem, akkor sose derülne ki, hogy tényleg jó vétel lett volna vagy nem. Persze én kultúráltan viselkednék, de ezt az eladó féltől is elvárom. Pl. ne akarja egyből rám sózni vagy ne mutassa azt felém, hogy nehezére esik megmutatni.
Az eladó pedig azt vállalja, hogy mutogatja a lakást, azzal, hogy hirdeti.
Fél éve vettünk házat, egy totyogóssal. Már a születése előtt is keresgéltünk, aztán amikor megérkezett nyilván szüneteltettük a témát egy időre, így két év volt összesen mire rátaláltunk a házunkra.
Én pont a másik oldalt látom. Mi mindig előre szóltunk, hogy gyerekkel érkezünk. Pici, nincs segítségünk, nincs kire hagyni, bébiszittert meg nem fogok minden alkalomra fogadni. Akinek ez gondot okozott (egyetlen egy ingatlanos), ott megköszöntük a tájékoztatást és meg sem néztük az ingatlant, pedig tetszett volna. Nézzetek hülyének, de ahol nem látnak minket így egyben szívesen, oda nem megyünk, az nem a mi helyünk, ennyi. Nagyon könnyen elengedtük.
A gyerek minden alkalommal a kezemben volt, max az udvaron tettük le kicsit totyogni, ahol igen, volt hogy én utána mászkáltam, amíg fél füllel hallgattam a férjem éppen milyen infókat kérdez/kap. Sehol nem okoztunk kárt, sehol nem éreztem úgy, hogy nincs ott a helye a gyerekünknek. A mi időnk is drága, egy ekkora gyereket nem fogok potyára idegen emberek közé hurcolni, ha nem keltette fel ténylegesen az érdeklődésünket az ingatlan, van jobb dolgunk is.
Megjegyzem, sok esetben pont az eladó "gyönyörködött" a kislányunkban, ahelyett hogy a lényegre koncentrált volna.
Szóval ez a gyerekkel nem jöhet téma számomra elég degradáló és kétélű fegyver. Az ember lehet éppen a potenciális vevőjét üldözi el ezzel a kis kitétellel, hiszen sokan élnek ma már a családjuktól távol, nem tudnak leakasztani egy nagyit a szögről bármikor.
Egyébként igen. A mondat azt jelenti, hogy komolytalan érdeklődők, akik csak kíváncsiskodni érkeznek, vagy drágább az ingatlan, mint amennyi pénzük van, csak megnézik "mi lenne, ha...", ők ne rabolják az eladó idejét, ami jogos, de ez a mondat pont nem fog meggátolni ebben senkit.
Mellesleg szerintem nagyon nehéz megtalálni a megfelelő házat, ami ár-érték arányban passzol az elképzelésekhez. Az ember szeme 5-6 ingatlan után, már rááll, hogy mit kell nézni a hírdetésekben, ami alapból kizáró ok és nem pazarolja az idejét felesleges megtekintésekkel, de még így is azt éreztem néha a hírdetés és a képek után élőben, hogy úristen mi a fenét keresünk mi itt!? Na akkor bizonyára ránk is ránk lehetett volna sütni a túrista jelzőt, pedig nem direkt volt. :D
Én is voltam már "ingatlanturista" párszor.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a hirdetésben véletlenül sem szerepelnek képek az ingatlan hibáiról, telefonban is hazudik az ingatlanos, vagy a tulaj. Odamész, es látsz egy romot, ami penészes, vagy süllyed, vagy ázik a tető, a közművek ki vannak kötve, engedély nélküli bővítés, vagy illegális épület van a telken. Esetleg komplett szint vagy szobák nincsenek lefényképezve, stb...
És persze árban oda van belőve, mintha egy bektözhető ház lenne, de igazából 10 milliót még rá kéne locsolni, hogy valahogy lakni lehessen benne.
Tisztelt Kérdező!
Azok a felkészületlen nézelődők, akik saját hitelképességüket nem ismerve, illetve nem aktuális vételi szándékkal keresnek eladó ingatlant. Általában azok az eladók írnak bele ilyet a hirdetésükbe, akik nem ismerik a megszokott metódusát ezeknek a jelenségeknek. Azt feltételezik, hogy az ingatlan értékesítés, egy hirdetés feladásából áll. Akik megbíznak egy szakembert, aki meg tudja szűrni az érdeklődőket, azoknak csak akkor kell hogy nézelődőket fogadjanak, amikor valós vételi szándék, és tényleges fizetőképesség áll fenn az ügyfelek részéről, és ez a szakember mutatja be az ingatlanjukat, az érdeklődő valós elképzelései szerint részletezve annak előnyeit. Lesz idő, amikor majd az emberek nagy része megérti ezt. Addig is marad, a nem akarok ingatlanost, én is meg tudok írni egy hirdetést, és jöhetnek is a túristák ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!