Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanvasarlasnal hogy...

Ingatlanvasarlasnal hogy működik a fizetés ütemezése?

Figyelt kérdés

Tényleg érdemes 10%-ot visszatartani a végén amíg át nem iratjuk a közműveket?

De ha én az oneromet atadtam ügyvéd előtt, akkor a végén nincs mit visszatartsak, mert a bank közvetlenül utal nekik nem?

Vagy adasvetelkor csak 10% előleget adják? A többit mikor?

Minimum 3 hónapot kertek a kikkltozesre.

tegnapelőtt 23:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igy van, a bank fog utoljara folyositani, nincs mit visszatartani, ennyi.
tegnap 00:33
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Amugy hiteles adasvetelnel: 1 foglalo, 2 maradek onero, 3 banki folyositas. A foglalo max 10% szokott lenni, a masik ketto nyilvan lehetoseg es egyeni dontes kerdese. Adasveteli rogziti mit mikor.
tegnap 00:36
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Mikor én házat akartam venni, akkor nekem azt tanácsolta az ügyvéd, hogy 10% foglaló, 70% adásvételkor, 20% ügyvéd letétben amit csak a kiköltözés után kapnak meg.

Végül építkeztem

tegnap 08:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekünk eddig csak készpénzes adásvételek voltak. Ott 10 % önerő, a maradékot pedig egyösszegben, a megadott dátumig kellett elutalni, amiről nekünk az ügyvéd felé bizonylatot kellett bemutatni, hogy megkaptuk a pénzt. Ekkor kulcsátadás x napra rá és az órákat 10 napunk volt átiratni. Ezek a dátumok minde szerződésben meg voltak határozva, hogy x napra rá, ha megtörtént a fizetés. Ha ezek nem történtek meg, akkor mindenféle buntető kamatot kellett volna fizetnünk.
ma 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!