Egy 400ezres havi fizetésnek hány százalékát javasolt/érdemes lakás hiteltörlesztésre fordítani?
Igazándiból, egy nem putris településen egy normális lakás kb 30 milliónál indul
Annaka törlesztője (nem nézek most utána csak saccolok) kb 200-250 ezer havonta.
És könnyen lehet hogy ekkora fizura nem is vagy jogosult mert a bank visszadobja a hiteligényedet mert nem vagy hitelképes.
Ez a mai magyar valóság!
Szerintem hülyeség ez amit rengetegen mondanak, hogy a harmadát…
Szépen néhány hónapon át írod minden költségedet, hogy pontosan tudd, mire mennyit költesz, hogy mennyi kell az életedhez, és egyből megkapod a választ, hogy mi az a pénz, amithavonta kiadhatsz egy hitelre…
Én pl 340-400között keresek, de a teljes életmódom saját házzal ami mellesleg még hitellel terhelt, 180-230között +30000hitel emészt fel havonta, a többi meg megy a takarékba hó végén.
Annyi, hogy 2018 ban havi 97000ft-t kerestem, akkor vettem fel a lakáshitelemet 10év fix havi 30.000 amit akkoriban brutálra meghúzott nadrágszíjjal… ma meg már röhögve… + azóta a házam értéke megnégyszereződött.
És ennek mihez mi köze van?
Attól még csakis ő tudhatja mi az a pénz amit ráfordíthat nyugodtan egy hitelre... hogy a fizetésének hány százalékát éli fel, és mi az amivel szabadon gazdálkodhat... komolyan nem tudsz néhány sorból kiszűrni ennyi mondanivalót?
6os, erre való a hitelbiztosítás...
De ezt a logikádat akármilyen hitelre rá lehet húzni, ennyi erővel semmilyen hitelt nem szabad felvenni, mert mi van ha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!