A saját lakás egy kényelmi lehetőség vagy alapvető emberi jog?
Nyilván ingyen nem fognak osztogatni lakásokat, nem is kell. De jó lenne, ha a mocskos orbánmaffia levenné a kezét az ingatlanpiacról, akkor normalizálódnának az árak (CSOK, purgyéváró, zöldhitel, hitel- és kamatstopok megszüntetése, orosz, kínai maffiózók lakópark-vásárlásának ellehetetlenítése, progresszív ingatlanadó bevezetése, tömegközlekedés fejlesztése a jelenlegi pusztítás helyett).
Mindezt úgy, hogy évek óta hergelnek a hajléktalanok ellen, illetve nyomják az "aki akar, tud dolgozni" hazugságot, miközben ez többségében szarul fizető összeszerelőmunkát jelent.
Nem alanyi jog, csak ne lett volna ez a mocsokság, hogy aki 1990 körül fillérekért meg tudta venni a tanácsi bérlakását (vagy a családon belül minél többeknek volt bérleti joga, annál többet), annak és az ő leszármazottainak el is dőlt a sorsa pozitívan pár generációra előre. Akit meg nem ért ilyen szerencse, az meg rohadjon meg. A legtöbb fiatal ember sorsát ma az dönti el, hogy a szülei, nagyszülei mekkora (ingatlan)vagyont halmoztak fel. Legtöbbször az ember anyagi esélyeinek és lehetőségeinek nagyon kevés köze van már kizárólag a saját teljesítményéhez, képességeihez. Egyesek iszonyú nagy előnyökkel indulnak az életben a felmenőik által összehordott vagyon miatt, mások pedig óriási leküzdhetetlen hátránnyal. Általában pont azok beszélnek arról, hogy "nem kell mindenkinek saját lakása legyen", akiknek már van.
Nekem lett lakásom huszonévesen a szüleim segítségével és kapok/örökölök majd még legalább 2-t, szóval ezt nem saját magam miatt írom, hanem általában együttérzek a generációm tagjaival, akik egyben a legjobb barátaim, ismerőseim is rengetegen és őszintén legalább a 80%-uknak nem tudom hogy a fenében lesz saját lakása valaha, pedig a legtöbben diplomás és átlag feletti fizetéssel rendelkező emberek. Illetve azért én se érettségire kaptam a lakást, hanem huszonéves korom nagy részében albérletben éltem, szóval nem vagyok fogalmatlan ezzel az élettel kapcsolatban sem.
1-es vagyok: Na igen, ez egy normális emberi magatartás, amit a 2-es tanúsít. Én albérletes vagyok, de ilyenektől szívesen bérlek lakást, az eddigi tulajdonosaim is hasonlóan gondolkodtak és engem sajnáltak, miközben én megnyugtattam őket, hogy azért a 600-as fizetésből a 130-at ki tudom gazdálkodni egy 2 szobás, légkondis lakásért. :)
Viszont aki ugyanígy örököl, mellette sajátban lakik, aztán okoskodik, hogy jó az albérlet, meg élteti a fidesz szarházi lakáspolitikáját, azt szívesebben látnám egy szibériai kőfejtőben.
Egy ilyen vállalkozó tulajdonosom volt, ő volt ránézésre is a leggazdagabb, mégis a legszarrágóbb, egy fillért nem akart költeni a lakásra, ott is hagytam a francba, a végén pedig még takaríttatási díjat is akart fizettetni velem, mikor teljesen kitakarítottam visszaadás előtt.
1: Nem, 2011-ben állampuccs történt, így 2012 óta nem alkotmányos jog a lakhatás.
Olvasd csak el az alaptörvényt!
Többek között ezt is megszüntette benne a maffiaállam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!