Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mikor nőttek így meg az...

Mikor nőttek így meg az ingatlanárak? Most 30-40 millióért is többségében felújítandó házakat találok, pár éve ennyiért már palotát lehetett venni.

Figyelt kérdés
2022. dec. 6. 11:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, ha van 40 misim és veszek egy lakást netán panelt akkor havi 200as albi pénzből bejön 2,5 Misi egy évben. Attól függően hogy mennyi lesz idén az eces infláció, egy inflacio követő allampapir az előző évi inflacio + 1,5 százalék kamat prémiumot fizethet, ami 15 százalék felett lesz jócskán ìgy, netán még közel is lehet a 20 szazalekhoz. Ha most jól számolomugyanolyan 40 milliónál ez triplát is hozhatja az albérleti pénzhez kepestha jól számolok, szóval sajat magamszámára biztos inkább antennák mint lakást. Aztán ez az én saját helyzetem, meglátásom, másnak lehet hogy más lenne jó, mindenki maga dont
2022. dec. 7. 05:42
 22/31 anonim ***** válasza:
Volt pár auto korrekt amit így a reggeli kávé mellett nem szúrtam ki, de vegulis a lényeg érthető.
2022. dec. 7. 05:43
 23/31 anonim ***** válasza:

2015 második félévétől,folyamatosan emelkednek az ingatlan árak.

Akkor jelent meg az ingatlan piacon a család támogatás(CSOK)

Köszönet a CSOK "huszároknak"

2022. dec. 11. 14:21
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

Durva, hogy 2 gyerekre kb 500ezer a csok és egyesek szerint ettől 50M val lett drágább :D

Jah, meg az is, hogy külföldön gyerek nélkül elérhető tartósan ez a jó lét és külföldön is rengeteg családi kedvezmény van ...

Na mindegy itt az m1 tv színvonala van :D

2022. dec. 11. 14:45
 25/31 anonim ***** válasza:
52%
13-as. 40 éves vagyok. 10-15 évvel ezelőtt a 80e nettómból (szülői segítség nelül, egyedülállóként) ugyanúgy leheteten volt lakást venni 10 millóért....
2022. dec. 12. 10:34
 26/31 anonim ***** válasza:
52%

25. Nem szó szerint mindenkire gondolok. De pl. egy diplomás alkalmazott picit jobb poziban és fizuval. Pl. itt a vállalatnál ahol dolgozom (vidéken), a most nettó 300-400 ezret (ami itt jobbnak számít) kereső 35 éves könyvelő csajszinak, 36 éves hr-es csajszinak, 40 éves kontroller csávónak mind van saját lakása. Közös bennük, hogy durván 2012-2016 körül vették ezeket 30 éves koruk körül. Ők is mondják, hogy a mostani 300-400 ezres fizujukból nem bírnának már venni olyan 30-40 milliós értékű lakást, amilyenjük jelenleg van.

És ahogy mondtam az az 5-10 éve felvett hitel már elinflálódott. Képzeld el, hogy valahonnan összekapartál a 10 milliós lakásra 3 milliót, a maradék 7 milliót felvetted hitelre. Most a lakás értéke felment 40 millióra, a fizetésed is 80 ezerről 400 ezerre. A törlesztőd és a hitel összege viszont ugyanannyi maradt, ami már egy nevetséges összeg a lakás mostani értékéhez vagy a mostani fizudhoz képest. De aki most vesz egy lakást 40 millióért, annak az ára már nem fog felmenni 150 millióra 10 év alatt úgy, ahogy felment 10-ről 40-re az előző 10 évben.

2022. dec. 12. 13:26
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

#26: 2006-ban ugyanilyen kilátastalan volt a helyzet.

Utána 2010-12 körül lehetett még elfogadható áron ingatlanhoz jutni.

Jön még kutyára kamion.

Én 2007 elején kezdtem dolgozni, 180 nettós fizuval, irtózatos szarrágást kellett elkövetnem 6 éven kereesztül, hogy összekaparjam az önerőt 2012 végére egy panellakáshoz, akkor felvettem egy akkora hitelt aminek a törlesztője 1.5x volt, mint az alberleti díj, teljesen kinulláztam magam, még anyámtol is kértem kölcsön.

De legalább már nem leszek hajléktalan, van egy kifizetett lakásom.

2022. dec. 12. 15:01
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
2007-ben 180 ezer egész jó fizu volt. Én 100e alatt kerestem diplomásként akadémiai szférában...
2022. dec. 12. 15:42
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
#26 És azt tudod volt-e családi segítségük? Mert nekem szinte minden ismerősöm úgy jutott lakáshoz, hogy ha mással nem, azzal támogatták a szülők, hogy tudott otthon lakni, nem kellett beleadni semmibe és így volt módja érdemben félretenni. De a legtöbben konkrétan anyagi segítséget kaptak.
2022. dec. 12. 15:47
 30/31 anonim ***** válasza:

29.

1. Igen, valami extrát tenni kellett érte. Ez lehetett valamilyen minimális családi segítség, vagy pl. kimentél külföldre dolgozni pár évre és akkor még tényleg pár év alatt össze lehetett szedni nyugaton egy itteni lakásra valót. (A lakásárak azóta gyorsabban nőttek itthon, mint a nyugati fizetések, szóval ez ma már nem lehetséges olyan könnyen.)

2. Ha családi segítséget kaptál, akkor is egy kevésbé jómódú család is bírta támogatni a gyerekeit pár millióval, ami sokat jelentett. Azt értsd meg, hogy a lakásárak az inflációnál, fizetéseknél és más kamatoknál is gyorsabban nőttek, tehát ha 10 éve a családod tudott téged támogatni 1-2 millióval, az sokkal többet ért, mintha ma tudnának 3-5 millióval (inflációval korrigálva 10 évvel ezelőtti 1-2 millió), amiből ma már semmit nem lehet venni ingatlan-ügyileg. Remélem érthető a példa. Kevésbé jómódú családok is ha támogatták a gyerekeiket egy picivel, az a pénz rengeteget ért még akkor ingatlan-ügyileg, mert arányaiban is olcsóbbak voltak az ingatlanok. (Értsd: 10 év alatt nem volt 3-4-szeres általános infláció, ellenben a lakásárak emelkedtek legalább ennyivel.) Nem tudom máshogy mondani, remélem érthetőek a példák.

2022. dec. 12. 16:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!