Helytől függően változhatnak mindkét irányban. De leginkább felfelé...
Ahol meg lefelé, ott nincs értelme venni .
2022. okt. 3. 13:29
2/20 anonim válasza:
#1 Jól írja, talán kicsit kisebb intenzitással, de felfelé. (Azért az építőiparban némi torpanásra számítok, de ez fogja tolni a használt lakás árakat). Ahol meg nincs kereslet ott nem érdemes venni
2022. okt. 3. 13:47
3/20 anonim válasza:
A kicsi, korszerű fűtésű, szigetelt lakások/házak értéke növekedhet, mivel azokra van leginkább kereslet. A nagy és elavult, szigeletlen főleg vidéki, elsősorban házak ára csökken szerintem. Szóval szerintem nincs ilyen ingatlanár, hogy az összes csökken, vagy emelkedik. Van ami évek alatt sem kel el, van ami meg napok alatt is akár, mert minden klappol vele, városközponti, kis rezsijű, jó az elrendezése, a szigetelése, olcsó a fűtése stb.
2022. okt. 3. 13:49
4/20 anonim válasza:
A korszerűtlen, kifűthetetlen hodályok, pl több generációs családi házak ára csökkeni fog nagy valószínűséggel. A korszerű, szigetelt ingatlanok, melyeket egy teamécses is képes kifűteni pedig kellendőbbek lesznek.
A jó helyen fekvő ingatlanokat befektetési céllal továbbra is fogják vásárolni.
Építőipar kevesebb állami látvány beruházásra, kevesebb új ház építésére számíthat, ellenben sokkal több kis és közepes felújítási munka lehet(ablak csere, szigetelés, stb).
2022. okt. 3. 14:12
5/20 anonim válasza:
Szerintem amint teljesen kivezetik a törlesztési moratóriumot, onnantól sokan gondban lesznek, és lehet kénytelenek eladni is az otthonukat, mert törlesztéssel már nem tudják fizetni a megnövekvő rezsiszámlákat, plusz ugye a boltban is minden többszörösébe kerül már. Sajnos azt is el tudom képzelni, hogy mivel a kormány az utóbbi években kiürítette az államkasszát mindenfajta támogatásokkal, köztük a CSOK-kal is, így még akár azt is felfüggesztheti, onnantól viszont erősen visszaesik a kereslet, és esnek a lakásárak. Mindját itt az év vége, és kiderül.
2022. okt. 3. 14:33
6/20 anonim válasza:
#5: Hát a csok büntetőkamatból máris kimentette a spekulánsokat és felelőtleneket (lényegében a piaci kamat 2,5x a büntető kamatnak...) Túl nagy szavazótábort lehet venni a hitelkimentéssel ahhoz, hogy kihagyja a kormány ezt a ziccert.
2022. okt. 3. 14:46
7/20 anonim válasza:
#6 A büntetőkamatról még szerintem korai beszélni, mivel max csak azokat súlythatja akik 1 gyerekre vették fel a támogatást. Ugye 2015-től van CSOK, és egy gyerekre 4, kettőre 8, és háromra 10 évük van a pároknak.
De mivel moratórium van, ezért még a megemelkedett törlesztőt se fizetik, ezért is írtam, hogy az év végén ha megszűnik a moratórium, akkor nagy változások lehetnek.
2022. okt. 3. 15:07
8/20 anonim válasza:
#7: Szerinted korai, a kormány már intézkedett
2022. okt. 3. 15:13
9/20 anonim válasza:
Nem tudom, hogy minek kell ezt a kérdést naponta kiírni, amikor a pénz nélküli kérdezőket semmiféle árváltozás sem fogja közelebb vinni álmaik ingatlanához??!
- Amelyik ingatlan korszerű és kis rezsijű, annak felfelé megy az ára, mert van rájuk kereslet.
- Amelyik korszerűtlen vagy romákkal teli környéken van, azt meg te sem vennéd meg.
Ennyi!
Nincs ezen mit ragozni.
2022. okt. 3. 15:22
10/20 anonim válasza:
9. Nem pénznélküli, csak miközben félreteszek huszonéves létemre egy évben 2-3 millió forintot, az alatt az árak emelkednek 4-5 milliót.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!