Költöznél Hajdúhadházra, v. Hajdúböszörménybe (v. vhová Debrecen és Nyíregyháza közé) amiatt, h. jó munkalehetőség miatt mindkét város elérhető közelségbe kerüljön? Budapest, v. a nyugat itt (e kiírásnál) semmiképpen nem játszik! Ha NEM költöznél...
Ha NEM költöznél mégsem (családunk esetében még a mostaninál is [valamivel] jobb munkalehetőség végett) Nyíregyháza és Debrecen közé, kérlek sorod fel mik azok a tényezők, amik miatt nem vállalnád (természetesen továbbra is családostól) a költözést! (Fontos v. legalább az egyik, v. még jobb esetben MINDKÉT város közelsége.)
Illetve tedd hozzá azt is, hogy ezek durva szempontok, v. csupán egyedül neked/nektek számító nemleges tényezők (azaz szubjektív szempontok), másnak lehet nem is lennének elkedvetlenítő észrevételek.
Nagyon szépen köszönöm!
Hajdúböszörmény egy igen gazdag, jó adottságú város, jóval közelebb Debrecenhez.
Hajdúhadház sem rossz, bár egyesek szerint sok a kisebbségi, de az ott-lakók nem panaszkodnak, mert nem kirívóan rossz a közbiztonság.
Nem laktam egyikben sem, csak sokat voltam arrafelé.
Debrecenben nagyon jó a közbiztonság, Nyíregyházát nem tudom, nem ismerem, de nem hallottam rosszt.
Köszönöm szépen az információkat! Jó volt olvasni.
De azért egy hozzászólóhoz képest több válaszadó kommentjére számítottam/számítok. Kérlek, írjatok!
Sehol vidéken nincs annyi munkahely meghirdetve mint Debrecenben - és ezek száma jövőre csak növekedni fog.
Viszont az ingatlanárak ennek megfelelően csillagászatiak!
Gondolom ezért is akarsz egy környező nagyobb helyre költözni: ott sem sokkal rózsásabb a helyzet, mert a Giga-beruházások mágnesként vonzzák az embereket a környékre. Ez annyiból nem rossz, hogy a magas ár szelektál...:)
Nézd hármas, nekünk a mostaninakál jobb munkahelyeink lesznek (pontosabban páromnak sokkal, nekem valamivel), így mi nem ezen aggodalmaskodunk, hanem az a kérdés nálunk, hogy pl. Böszörmény (vagy más, a kettő közötti város/falu) ajánlható-e? Vállalható-e hosszan tartó letelepedés céljából?
Idegenekhez való viszonyulás, életminőség, utcakép, hangulat, pihentető nyugalom(!), illetve közbiztonság (mennyire hagyható magára a ház órákra, vagy napokra, amin csak riasztó van, esetleg később kamera) ezek tekintetében, csak, hogy néhányat említsünk.
Vagy!
Ha itt nem is kapunk a kettő közötti településekről megfelelő mennyiségű információt, akkor szerintetek hol és milyen keresőszavakkal érdemes ezen kisvárosokra, falakra rákeresni?
Debreceni vagyok. Hajúböszörménynél jobbat ezen a vonalon én sem tudok neked ajánlani, mert az kiváló. Hajdúhadházról sajna még mindig azt tudom mondani, hogy sok a kisebbségi, viszont ott van mellette (nem olyan régen még egy település volt a kettő) Téglás, ott talán kevesebb a c., úgy tudom.
Kicsit kiesik a vonalból, de Balmazújváros is kiváló kisváros! Ott van még Bocskaikert, ami szintén külön településsé vált már, régen hétvégi kertek voltak csak ott, mára sokan élnek ott is.
Hajdúsámson szintén elég fertőzött, már-már olyan kezd lenni kisebbség szempontjából mint Hajdúhadház, de érdemes szétnézni.
És amire még érdemes figyelned, hogy ezeken a településeken (bármily kicsik is) szintén nem egységes a településen belül a népesség, az úgymond régebbi részeken rosszabb a lakosság, mert az újonnan épült, kiépített településrészekre sok debreceni kiköltözött, azok inkább nem c-k.
Tudomásom szerint. Nem bántottam meg senkit, remélem. Ne vegye magára, akinek nem inge.
Mikepércs, Sáránd, Ebes, Bocskaikert, Nagyhegyes, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás stb. mind mind élhető és biztonságos település Debrecen mellett! Ezek majdnem olyanok mint Józsa, Kismacs, Pallag, vagy Ondód, stb. - és sorolhatnám, amik Debrecen részei. Annyi a különbség, hogy az előbbiekbe nem jár helyi busz, az utóbbiakba igen.
De szerintem egybe fogják szervezni őket, mert Debrecenben sok pénz van, és rengeteg lesz a termelő üzemek beindítása után. Mindig előre nézz, és közben nagyon figyeld a jelen történéseit... Aki időben lép, sokat nyerhet...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!