Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek hogyan alakulnak...

Szerintetek hogyan alakulnak az ingatlanárak a következő 1-2 évben?

Figyelt kérdés
En mar most eszrevettem némi csökkenést az ingatlanáraknál.
2022. okt. 3. 13:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%
Magyarul pénz nélküli!
2022. okt. 3. 17:18
 12/20 anonim ***** válasza:
72%

Az árak lefele fognak menni, csökkeni fognak drasztikus ütemben. 2024-ben már csak 19 millió forint lesz egy budapesti panel.

Gondolom ezt a választ akarod hallani, ugye?

Az igazság az, hogy 2024-ben 45 millió lesz minimum egy budapesti panel, és nem 40 mint most.

Hajrá!

2022. okt. 3. 17:30
 13/20 anonim ***** válasza:
48%
Ilyen infláció mellett, lefelé csak a nehezen eladható ingatlanok árai fognak lemenni.
2022. okt. 3. 17:40
 14/20 anonim ***** válasza:
60%

Igazából a gazdasági helyzet még indokolná is az árcsökkentést. Ott bukik el az elméleted, hogy nem gondolsz bele, mi a lakásárak csökkenésének folyamata?

Tegyük fel, van egy rossz gazdasági időkszak előttünk, ebben nem tévedsz. Viszont ahhoz, hogy a lakásárak csökkenjenek az szükséges, hogy az eladók csökkentsék az eladó lakások árait, kérjenek kevesebbet az ingatlanukért. Na ez az, amit nem hajlandók megtenni, vagy csak minimális mértékben. Hacsak nem fordul elő tömeges kényszerértékesítés (mint 2006 után amikor a devizahitelek csődje miatt a piacra került rengeteg ingatlan nyomott áron, az valóban csökkenést okozot) Inkább elhalasztják a másik lakásba költözést, esetleg hajlanak egy kicsit nagyobb alkulra, de nem fognak 40%-okakat elengedni az árból, nincs olyan kényszerítő hatás ami miatt meg kéne tenniük(lásd devizahitel)..Gondolj bele, 100% az élelmiszerinfláció éves alapon, ehhez képest te odaadnád a lakásodat féláron? Az 500 Ft-os euró a külföldi befektetőknek amúgy is jót tesz és az alacsony rezsijú lakások ára is simán nagyon magas maradhat. A nagy házak ára a világvégén természetesen csökkenhet, de általánosságban nem ez lesz a jellemző.

2022. okt. 3. 18:37
 15/20 anonim ***** válasza:
85%
Nyilván ahol semmi nincs csak cigók, ott tovább csökkennek az árak, gyakorlatilag ilyen helyen nem is nagyon beszélhetünk piaci értékről egy lakóingatlan esetén. Amit érdemes átgondolni, hogy esetleg a fővárosi ingatlanokat eladni és Sopronban bevásárolni, egyre nő az Ausztriába ingázók száma. Én legalábbis megkezdtem a portfólióm átalakítását, eddig mindenki a nagy Pöstre akart költözni tirpákiából, most viszont kezd soha nem látott mértéket ölteni a Burgenlandban kapáló / Bécsben mosogató droidok száma. Egy 3 szobás lakást pár nap alatt meg lehet tölteni 6 fővel, bejön belőle havi 240 ezer Ft bérleti díj tisztán, emellett szerintem a fővárosban lassulni fog az áremelkedés évi 10-15 százalékra, miközben a nyugati határnál inkább évi 20-25 százalék lesz. A bérlőimnél is mindegyik lakásban egyértelműen megfigyelhető volt a tendencia, hogy egyre kevésbé vonzó az épülő-szépülő csodaországban Bp-re költözni havi nettó 300 ezer Ft-ért, inkább mennének kicsit odébb havi nettó 1500 Euroért.
2022. okt. 3. 19:46
 16/20 anonim ***** válasza:
65%
A belvárosi befektetési célú ingatlanok ára felfele megy, mert most rengetegen fektetnek ingatlanba a magas infláció miatt, illetve a forint gyengülés miatt is sok külföldi vagy külföldön élő magyar vásárol lakást. A külvárosi, agglomerációs - főleg nagy fűtési igényű - családi árak háza meg csökken, az igény és a hitelezés is visszaesett. Összességében pedig a magas infláció miatt minden típusú ingatlan értéke növekedhet előbb-utóbb, de az infláció ütemét csak a befektetési célú ingatlanok fogják tartani szerintem.
2022. okt. 4. 13:55
 17/20 anonim ***** válasza:

Itt Sopronban már így is bőven meg van a 20-25% os emelkedés.

Év elején volt szándékunk vásárolni, még a 700 ezres nm2 áras tartományban voltunk maximum többségben, most körülnézek már tele van 1 milliós nm2 árakkal.

És ez még nem is 1 év volt csak durván 8 hónap. 12 hónapra még rosszabb az arány.

Láttam olyat a napokba aki kommentelte, hogy a garzonja 21 ért ment el tavaly, most 35 ért hirdetik, és kétlem, hogy nem fogják megvenni bőven 30 felett, mert elszoktak menni.

2022. okt. 4. 16:07
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
Azért nem fog a kamatstop lejárta gondot okozni sok családnak, mert addig elinflálódik a tartozás jó része, és emelkednek a bérek. Gondolj csak bele 100e Ft törlesztő mennyit ért 2020-ban és mennyit ér majd jövőre... Lehet, hogy a kamatstop lejárta után felmegy 100-ról 180-ra a törlesztő, de ettől még nem fognak tönkremenni, mert emelkedik közbe a bevételük. Itt mindenki a bedöléseket várja, de az államnak rohadtul nem érdeke még egy 2008 ezért mindent meg fognak tenni, hogy ez ne történjen meg. Felesleges a bebukott lakáshitelesekre várni, a történelem ismétli önmagát, de nem ilyen gyorsan. Mindenki tanult 2008-ból. Ha eddig nem tudtál lakást venni már nem is fogsz, kivétel, ha gazdagok a szüleid, nyersz a lottón, vagy 1-2 M Ft-ot keresel havonta (nettóban) welcome rent generation
2022. dec. 16. 15:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

18. Igazad van. Isten hozott minket valóban! Miután a harmicasokat nagyobb számban ingatlanhoz juttatták a támogatásokkal és meglett melyik az utolsó generáció, amelyiknek még nagyobb arányban lesz saját ingatlanja, mi huszonévesek inkább lépünk nyugatra.

Itthon elvették az utóbbi pár évben annak lehetőségét, hogy saját ingatlanunk legyen, ellenben a szerencsésebb tőlünk 5-10 évvel előbb születettekkel, szóval érdemesebb nyugatra menni. Ott sem lesz lakásom, de itt sem, ott ellenben jobb színvonalon fogok élni.

2022. dec. 16. 18:13
 20/20 anonim ***** válasza:
19-es mondanám, hogy nincs igazad, de teljesen megértelek. Én 10 éve mentem ki külföldre pár év munkával megvettem első lakásomat itthon, Még nem voltam 30 de már termelte a pénzt. A mostani 20-on éveseknek már sajnos ez is csak álom. Régen kimentél, megszedted magad és itthon tudtál arra/abból valamit felépíteni. Akiket megismertem anno külföldön élő magyarokat a 90%-uk hazaköltözött, mert itthon tudtak valamit indítani, ingatlanokat venni stb stb… És most jól élnek nagyon. Már ez sincs. Viszont készülj fel, mert rendesen meg fog edzeni a kintlét. Nem lesz egyszerű (tapasztalat)
2022. dec. 18. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!