Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Válás esetén a közös vagyon -...

Válás esetén a közös vagyon - ház elosztása hogy történik?

Figyelt kérdés

Közös a ház a férjemmel, de elválunk. 50-50% a tulajdoni hányad, ez a valóságban is így van.

Nehéz eladni, mert nagyértékű, ő azt mondta, hogy részleteibe kifizetné a felét, de azzal nem megyek sokra, mert nem elegendő, hogy új ingatlant vegyek és a forint folyamatosan értéktelenedik.

Másrészről, van egy közös gyerekünk, de ő nem akar kiköltözni a házból, de miután megcsalt többször is én nem vagyok hajlandó egy fedél fölött lakni vele.

Miért nem ő költözik ki és megy albérletbe, minthogy én megyek a gyerekkel?

2022. nov. 14. 17:10
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
6%

Mivel Magyarországon -szinte- minden második házasság válással végződik, ezért normális és előrelátó férfi eleve nem nősül Ha mégis, akkor meg nem íratja a fele házát a nőre, mert az bármikor talál majd okot arra, hogy bírósággal kirakassa a saját házából a férjét.

Ezért van ennyi hajléktalan férfi az utcákon...

2022. nov. 15. 15:57
 32/38 anonim ***** válasza:
20%
31: Szerintem meg minden értelmes no társam pont ezért akar házasságot, hogyha gaz van, legalább anyagilag kapjak valamit. Máskülönben az is elég lenne ha együtt járnánk , nem kellene papír róla 😊
2022. nov. 15. 16:12
 33/38 anonim ***** válasza:
84%

31-es: ha nem házasodtak volna össze, csak együttélnek és úgy építenek KÖZÖSEN egy házat - FIGYELEM, NEM RÁIRATTA A NÖRE A FELÉT!! - akkor ugyanez a helyzet áll fenn!

De az egyértelmü, te jobban teszed, ha nem nösülsz, nem élsz együtt senkivel és nem szaporpodsz!

2022. nov. 15. 17:28
 34/38 anonim ***** válasza:
7%

33.

Pontosan ezt is teszem, cserébe nem is tud egyetlen szerelmet hazudó nő sem kiforgatni a vagyonomból.

A 32.-es nőtársad is megerősített, hiszen leírta, hogy milyenek vagytok.

Ő legalább korrekt volt.

2022. nov. 16. 11:17
 35/38 anonim ***** válasza:
84%
Azért miért kiforgatás, ha igényt tart (jogosan) a vagyonára, hiszen a ház felét ő lapátolta össze? Ezekszerint csak a férfi FORGATHAT KI jogosan egy nőt a vagyonából?
2022. nov. 16. 14:22
 36/38 anonim ***** válasza:
86%

35-öst lepontoztátok.

Megkérdezném én is: azt az ingatlant biztosan a férjem hordta össze, én meg csak néztem és élveztem a hasznát? Fel se merül, hogy mi nők is mind dolgozunk és hozzájárulunk a közös életünkhöz?

2022. nov. 16. 15:13
 37/38 anonim ***** válasza:
93%

Köszi 36#, ezekszerint nem, nem merül fel. :) Mondom ezt mérnökként úgy, hogy évekig többet kerestem két munkahellyel a férjemnél és ez egyikünket sem zavarja. Most is csak azért más a helyzet, mert GYED-en vagyok.

Igencsak meglennék sértődve, ha ki akarna paterolni a közös vagyonunkból egy bőrönddel, ahogy ő is. És ez így természetes!

2022. nov. 16. 23:02
 38/38 anonim ***** válasza:
79%
28: Teljesen lényegtelen, kiben mi merül fel, ha a kérdező férjében nem merült fel - a leírásból egyértelmű, hogy nincs ilyen opció náluk.
2022. nov. 16. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!