Válás esetén a közös vagyon - ház elosztása hogy történik?
Közös a ház a férjemmel, de elválunk. 50-50% a tulajdoni hányad, ez a valóságban is így van.
Nehéz eladni, mert nagyértékű, ő azt mondta, hogy részleteibe kifizetné a felét, de azzal nem megyek sokra, mert nem elegendő, hogy új ingatlant vegyek és a forint folyamatosan értéktelenedik.
Másrészről, van egy közös gyerekünk, de ő nem akar kiköltözni a házból, de miután megcsalt többször is én nem vagyok hajlandó egy fedél fölött lakni vele.
Miért nem ő költözik ki és megy albérletbe, minthogy én megyek a gyerekkel?
Mivel Magyarországon -szinte- minden második házasság válással végződik, ezért normális és előrelátó férfi eleve nem nősül Ha mégis, akkor meg nem íratja a fele házát a nőre, mert az bármikor talál majd okot arra, hogy bírósággal kirakassa a saját házából a férjét.
Ezért van ennyi hajléktalan férfi az utcákon...
31-es: ha nem házasodtak volna össze, csak együttélnek és úgy építenek KÖZÖSEN egy házat - FIGYELEM, NEM RÁIRATTA A NÖRE A FELÉT!! - akkor ugyanez a helyzet áll fenn!
De az egyértelmü, te jobban teszed, ha nem nösülsz, nem élsz együtt senkivel és nem szaporpodsz!
33.
Pontosan ezt is teszem, cserébe nem is tud egyetlen szerelmet hazudó nő sem kiforgatni a vagyonomból.
A 32.-es nőtársad is megerősített, hiszen leírta, hogy milyenek vagytok.
Ő legalább korrekt volt.
35-öst lepontoztátok.
Megkérdezném én is: azt az ingatlant biztosan a férjem hordta össze, én meg csak néztem és élveztem a hasznát? Fel se merül, hogy mi nők is mind dolgozunk és hozzájárulunk a közös életünkhöz?
Köszi 36#, ezekszerint nem, nem merül fel. :) Mondom ezt mérnökként úgy, hogy évekig többet kerestem két munkahellyel a férjemnél és ez egyikünket sem zavarja. Most is csak azért más a helyzet, mert GYED-en vagyok.
Igencsak meglennék sértődve, ha ki akarna paterolni a közös vagyonunkból egy bőrönddel, ahogy ő is. És ez így természetes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!