Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Élettársi vagyon megosztása:...

Élettársi vagyon megosztása: elég, ha az SZJA bevallásokkal bizonyítom a szerzés arányát és milyen arányban történik a vagyonszaporulat elosztása ha a másik fél nem rendelkezik bevallással sem bemutatható jövedelemmel?

Figyelt kérdés
Az élettársi kapcsolat kezdete és vége nem kérdéses egyik fél részéről sem. Ezen idő alatt a volt élettárs 1/1 tulajdonú ingatlanán felújítás történt illetve teljes berendezéscsere, melyet a másik fél, aki elment, fizetett. Természetesen semmit sem akar "adni" a távozó félnek, mondván minden oda tartozik, a házba. Én tudom bizonyítani az évi bevallásokkal, hogy mennyi jövedelemmel rendelkeztem, de a másik fél nem, mivel nem volt. Ilyen esetben számíthatok e arra, hogy nem fog 6-7 évig húzódni a per, ha elindítom? A céges bevételeit (ami amúgy is minimális volt, az évi 50000 Ft-ot (!) sem érte el, nem bizonyítás semmire, hiszen a cégéből attól még értelemszerűen nem lehet csak úgy pénzt kivenni, és még minimálbérre sem volt bejelentve abban az időben, amikor a vagyonszaporulat keletkezett. Viszonylag egyszerű pernek nézek e így elébe?
2016. okt. 20. 10:09
 1/1 anonim válasza:

Hasonló cipőben járok, volt csajom házán 3,5 évig fizettem a hitelt, meg elvégeztem saját költségen egy csomó felújítást/továbbépítést, majd pedig elköltöztem, miután szakítottunk.

Természetesen egy nevetséges összeggel le akar rázni.

Annyiban vagyok szerencsésebb, hogy tulajdonrészem van az ingatlanban.(ezt a tulajdonrészt persze az exem vitatja)

De az ügyvéd, akivel konzultáltam a helyzetről, azt mondta, hogy ha vitatható is lenne a tulajdonjogom, a pénz, amit beleraktam a házba/hitelbe, az nekem mindenképpen jár, így nem kérdés, hogy a bíróság kinek fog igazat adni.

Viszont ami a rossz hír, azt mondta az ügyvédem, hogy sajnos évekig húzható egy ilyen ügy a bíróságon azzal, hogy a másik fél nem veszi át az idézést, nem jelenik meg a tárgyaláson, stbstb.

2016. nov. 13. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!