Élettársi vagyon megosztása: elég, ha az SZJA bevallásokkal bizonyítom a szerzés arányát és milyen arányban történik a vagyonszaporulat elosztása ha a másik fél nem rendelkezik bevallással sem bemutatható jövedelemmel?
Hasonló cipőben járok, volt csajom házán 3,5 évig fizettem a hitelt, meg elvégeztem saját költségen egy csomó felújítást/továbbépítést, majd pedig elköltöztem, miután szakítottunk.
Természetesen egy nevetséges összeggel le akar rázni.
Annyiban vagyok szerencsésebb, hogy tulajdonrészem van az ingatlanban.(ezt a tulajdonrészt persze az exem vitatja)
De az ügyvéd, akivel konzultáltam a helyzetről, azt mondta, hogy ha vitatható is lenne a tulajdonjogom, a pénz, amit beleraktam a házba/hitelbe, az nekem mindenképpen jár, így nem kérdés, hogy a bíróság kinek fog igazat adni.
Viszont ami a rossz hír, azt mondta az ügyvédem, hogy sajnos évekig húzható egy ilyen ügy a bíróságon azzal, hogy a másik fél nem veszi át az idézést, nem jelenik meg a tárgyaláson, stbstb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!