Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Válás esetén a közös vagyon -...

Válás esetén a közös vagyon - ház elosztása hogy történik?

Figyelt kérdés

Közös a ház a férjemmel, de elválunk. 50-50% a tulajdoni hányad, ez a valóságban is így van.

Nehéz eladni, mert nagyértékű, ő azt mondta, hogy részleteibe kifizetné a felét, de azzal nem megyek sokra, mert nem elegendő, hogy új ingatlant vegyek és a forint folyamatosan értéktelenedik.

Másrészről, van egy közös gyerekünk, de ő nem akar kiköltözni a házból, de miután megcsalt többször is én nem vagyok hajlandó egy fedél fölött lakni vele.

Miért nem ő költözik ki és megy albérletbe, minthogy én megyek a gyerekkel?

2022. nov. 14. 17:10
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
73%

"Autóban is bekötjük a biztonsági övet pedig, nem tervezzük be hogy a szembejövő belénk fog csapódni.."

De nem építesz külön úthálózatot, hogy nehogy beléd tudjon jönni valaki.

2022. nov. 14. 18:45
 12/38 NTBS ***** válasza:
15%

A bíróság eldönti.

Ha férjed akarja vegyen fel hitelt és fizessen ki téged.

Vagy közös élet.

2022. nov. 14. 19:01
 13/38 anonim válasza:
13%

"Bíróság a feleségnek szokta ítélni mert egy férfinak nincsenek jogai."

Dehogynem, jogában áll megcsalni a feleséget fűvel-fával-tengerimalaccal, a feleségnek meg joga van ehhez jó képet vágni és mindent benyelni. Elmész ám a jó édes...

2022. nov. 14. 19:16
 14/38 anonim ***** válasza:
27%

13.

Beteg vagy! A megcsaláshoz pont ugyanannyi nő is szükségeltetik!!

2022. nov. 14. 20:12
 15/38 anonim ***** válasza:
78%
És miért nem te veszel fel hitelt és fizeted ki ot?
2022. nov. 14. 20:43
 16/38 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem, ha ragaszkodsz ahhoz, hogy eladjátok és maximum a jegybanki kamatra rászámított kamattal vállalod, hogy a férjed kifizessen, akkor el fogjátok adni. Érdemes előre megegyezni, mert amúgy a bíróságon elég sokáig és elég drágán mehet a huzavona. De, ha bíróságra mentek, akkor valószínűleg eladjátok. A lényeg, hogy ne írj alá semmit, amiben lemondasz a tulajdonjogodról vagy hasonló.

Ha nem tettetek bele örökséget vagy a szülők nem ajándékoztak bele pénzt. Akkor számít, hogy hány éven belül vettétek.

2022. nov. 14. 22:50
 17/38 A kérdező kommentje:

Sokat ér a ház, mint írtam és folyamat volt bele ölve a pénz.

írok egy egyszerű példát, hogy értsétek:

ér 80 milliót a ház, annak a fele 40 millió, annyit nem fogok felvenni ilyen kamatok mellett, kb. 65-öt kellene visszatörleszteni a banknak de lehet keveset mondtam.

2022. nov. 14. 23:04
 18/38 anonim ***** válasza:
5%

Mármint fordítva, ha a szülők adtak bele pénzt, akkor számít, hogy hány éven belül vettétek.

Amúgy a 80 millából mennyi a hitel? Mert 50-60 millió körül van egy budapesti 2 szobás panel, ahogy néztem. Azt is érdemes mérlegelni, mielőtt eladjátok (esetleg kiadni lehetne helyette, akkor hozzájárulna a törlesztőhöz és legalább nem inflálódik a pénz értéke).

2022. nov. 14. 23:17
 19/38 anonim ***** válasza:
83%
17: te nem akarsz felvenni ilyen sok pénzt ilyen kamatok mellett, de a férjedtol meg elvarnad ugyanezt nem?😂
2022. nov. 15. 05:30
 20/38 anonim ***** válasza:
94%

8: Pedig ez a normális, felnövéssel összefüggő életfeladat.

Az mennyire életszerű, hogy elmúlsz 24 éves, 26, 31... és arra vársz, hogy majd lesz valaki az eredeti családodon kívül, aki hozzásegít, hogy elköltözz, és elkezdd a felnőtt életedet? És ha nem jön senki még 10 évig?... Vagy neadjisten soha?...

2022. nov. 15. 06:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!