Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Válás esetén a közös vagyon -...

Válás esetén a közös vagyon - ház elosztása hogy történik?

Figyelt kérdés

Közös a ház a férjemmel, de elválunk. 50-50% a tulajdoni hányad, ez a valóságban is így van.

Nehéz eladni, mert nagyértékű, ő azt mondta, hogy részleteibe kifizetné a felét, de azzal nem megyek sokra, mert nem elegendő, hogy új ingatlant vegyek és a forint folyamatosan értéktelenedik.

Másrészről, van egy közös gyerekünk, de ő nem akar kiköltözni a házból, de miután megcsalt többször is én nem vagyok hajlandó egy fedél fölött lakni vele.

Miért nem ő költözik ki és megy albérletbe, minthogy én megyek a gyerekkel?

2022. nov. 14. 17:10
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
91%

Ha olyan nagy, akkor válasszátok kétfelé, lesz két külön lakrész.

"Miért nem ő költözik ki és megy albérletbe, minthogy én megyek a gyerekkel?"

Ha kifizeted a részét, akkor bizonyára elmegy.

2022. nov. 14. 17:23
 2/38 A kérdező kommentje:

Mivel minden pénzünket oda-vissza beleöltük egyikőnknek sem opció, hogy kifizesse a másikat.

Én el akarom adni, ő viszont nem akarja értékesíteni az ingatlant.

Nem opció, hogy egy fedél alatt lakjak vele a továbbiakban.

2022. nov. 14. 17:35
 3/38 A kérdező kommentje:

Igen, húzunk gipszkartonfalat. Aztán évek múlva az új párunkkal egymások szomszédjaik leszünk.

Jesszusom...

2022. nov. 14. 17:46
 4/38 anonim ***** válasza:
25%

Miért nem vesz fel a férjed hitelt, abból kifizet téged, a banknak meg fizeti a törlesztőt?

Azt ne várd, hogy vigaszdíjul a megcsalás miatt neked ad ajándékba egy fél házat.

2022. nov. 14. 18:06
 5/38 anonim ***** válasza:
18%

Beperelheted.

Bíróság a feleségnek szokta ítélni mert egy férfinak nincsenek jogai.

2022. nov. 14. 18:07
 6/38 mindentudó99 ***** válasza:
91%
Ha nemntudod kifizetni miért várod el hogy albérletbe menjen. Mire fel menne? Csak az eladás a megoldás.
2022. nov. 14. 18:08
 7/38 anonim ***** válasza:
21%
Mikor férjhez mentél, mi volt a terved erre az eshetőségre?
2022. nov. 14. 18:23
 8/38 anonim ***** válasza:
72%
8-as. igen hülye kérdés, amikor férjhez ment, nem tervezte be, hogy a férje meg fogja csalni és el kell töle válni. Másrészt az irreális ötlet lenne még részedröl is, hogy egy házaspár mindkét tagja saját lakást/házat építsen a házasság alatt, arra az esetre, hátha válás lesz a vége.
2022. nov. 14. 18:33
 9/38 anonim ***** válasza:
83%

Kérdezö: a válás során lehet kérni vagyonmegosztást, ott eldöntik, ki marad a házban és kinek kell mennie. Mivel az anya szokta a gyereket ellátni, ezért nagy esélye van, hogy te meg a gyerek maradhattok.

Ha végképp nem tudtok megegyezni, marad a közös tulajdon megszüntetése, az ingaltan kényszerértékesítése, mindenki megkapja a fele értéket és azt csinál vele, amit akar.

2022. nov. 14. 18:35
 10/38 anonim ***** válasza:
73%

Pedig benne van a pakliban! nem feltétlen megcsalás miatt, bármi más miatt is megromolhat a kapcsolatuk.

Autóban is bekötjük a biztonsági övet pedig, nem tervezzük be hogy a szembejövő belénk fog csapódni..

2022. nov. 14. 18:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!