Miért vesznek meg nem 1/1 tulajdoni hányadú ingatlanokat?
Egy ideje rendszeresen figyelem az MBVK oldalát, és gyakoriak a nem 1/1 tulajdoni hányadú árverezések. Ezzel ugye nincs is semmi gond, viszont van, hogy emberek megvesznek 1/2, vagy kisebb tulajdoni hányaddal rendelkező ingatlanokat.
Egy esetben megértem ezt, ha családtag veszi meg, hisz így a családban marad az ingatlan, esetleg nő az ő tulajdoni hányada is (viszont akkor miért nem a behajtót fizették ki, hogy ne kerüljön árverezésre az ingatlan?)
De a másik esetre nem találtam választ. Ha például én, egy random lakásnak megveszem az 1/2-ed részét, az miért jó? Vagy kisebb részét.
Mert természetesen meg tudom vásárolni a maradék részét, ha eladják.
De ha nem? Akkor mi előnyöm származhat belőle?
Ha a társ belemegy, akkor persze el lehet adni, és akár jól is járhatok.
Nade, ha nem, akkor igazából van egy lakásom, ahol lakhatok?
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Akik megveszik, azok általában maffiás jellegű emberek. Akik az üzlet után bemennek, odanyomják a szerződést a másik lakó képébe és megmondják: vagy aláírja és az ajtón megy ki, vagy nem, és az ablakon fog kirepülni.
A lényeg, hogy akik ilyeneket vesznek, azok általában megszerzik a fennmaradó részt is az erőszak útján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!