Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan kiköltözés? Birtokba...

Ingatlan kiköltözés? Birtokba adás?

Figyelt kérdés

Kérem csak olyan irjon akinek van tapasztalata/tudása!

El szeretnénk adni a lakásunkat és az árából kertes házat venni. Az új ház árát a lakás árából tudjuk kifizetni, ezt próbáltuk elmagyarázni a Vevőnek de ő a teljes összeg átutalása után 5 napot akar adni a kiköltözésre... Én eddig úgy tudtam ha laknak az ingatlanban akkor 30nap a kiköltözés. 5 nap alatt lehetetlen bármit is elintézni...

A teljes vételár kifizetése után hány napot szoktak adni a kiköltözésre?

Mik a tapasztalatok?

2022. okt. 27. 23:02
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
80%
Hülye lenne kifizetni neked az egész lakást és 30 napot várni, hogy elhúzz. Akkor béreld vissza 30 napig. Vagy milyen jogon maradnál ingyen még egy hónapot?
2022. okt. 28. 14:30
 22/36 A kérdező kommentje:

Szerintem ezt te nem érted, ez az utolsó, hogy válaszolok neked mert már a stílusod is elárulja miféle ember vagy.

30 nap a szerződés kötéstől, hogyan telt volna le már a 30 nap? Jó hogy azt nem írod, hogy onnan számoljam a 30 napot mikor először látták a lakást... Ha még a hitel után rohangásznak mert az sem biztos, hogy adnak nekik akkor én miért költöznék ki a saját lakásomból?

Te nagyon nem lehetsz tisztában a dolgokkal, hitel igényléshez elég egy szándék nyilatkozat a banknak, ahhoz még nem kell a "nagy" szerződést aláírni.

Az én eladóim 30 napot kértek a kiköltözésre, azt hiszem ez teljesen vállalható egy tele ingatlan esetében, én ezt meg is adom nekik, semmit nem fizettetek velük.

Mi korrekt módon jártunk el, hiszen már az első találkozáskor közöltük a helyzetet és a kilátásokat.

Na mindegy, köszönöm szépen a válaszokat mert volt aki a kötözködésen kívül normálisat is tudott írni! Tudom, hogy a magyar emberek híresek a rosszindulatról ezért ezt magamra sem veszem. Viszont valóban toleránsnak kell lenni egymással mert bárki kerülhet bármilyen helyzetbe és a karma visszacsap kegyetlenül.

2022. okt. 28. 14:51
 23/36 anonim ***** válasza:
73%

"Igazad van, hónapok óta dobozokban kellene élnünk, hogy én erre nem gondoltam."

Igen, valamit, valamiért!

Egyébként a bedobozolás nem azt jelenti, hogy minden egyes zokniért, vagy a fogkefédért naponta át kell túrnod dobozhegyeket, miközben a lakásod úgy néz ki, mint egy tankcsapdákkal teli harctér.

Mi késő tavaszi költözést lőttünk be, így míg a vevő intézte a hitelt bedobozoltuk a karácsonyi dolgokat, a téli ruhák javát, egy szobára való könyvet, iratokat, fényképeket, faliképeket, kerámiákat, ágynemű hegyeket, a rávaló huzatokat, az edények nagy részét, tányérokat, poharakat, stb. Mindegyikből csak annyi maradt, ami nagyon szükséges a mindennapokban. A szőnyegeket elvitettük a tisztítóba és amikor gurigában visszahozták, az ajtó mögött ácsorogtak, nem teregettük ki őket.

A dobozok elácsorogtak az egyik szobában a fal mellett és az élet ment rendjén.

Utolsó 3 nap bőven elég volt a gépek, lámpák leszerelésére, a maradék göncök becsomagolására.

Mondom mindezt neked úgy, hogy a hirdetésünk megjelenése után 2 héttel már költöztünk, mert durván 10 nap alatt eladtuk, miközben már a másik ingatlant lefoglalóztuk és megvettük. Igen, a kapott vételárból vettük meg, mert nem taknyolódtunk a költözéssel. Egyetlen éjszakát kellett anyáméknál aludni, mert a költöztető így tudott ütemezni.

Szóval eldöntöd, hogy neked mi a fontosabb!

Esetleg 1 hónapig dobozok között lakni és gyorsan költözni, vagy hónapokig vacakolni a pakolással, de egy percig nem feladva a kényelmedet tűrni a bonyodalmakat, a partner türelmetlenségét. Miközben lehetőleg naponta jön centivel és méreget a fejed felett, mert ő viszont már haladna.

2022. okt. 28. 14:53
 24/36 anonim ***** válasza:
89%

Veled ellentétben én már eladtam és vettem pár lakást.

Mindenhol úgy volt, ahogy mondom: vagy kiköltözeskor volt az utolsó részlet kifizetve, vagy ha előre kifizettem, visszabérelték a tulajék.

Amit te akarsz, nem létezik, hogy az összes pénz is nálad legyen, meg még lakás is (ingyen), egy hónapig. Miert nem opció a visszabérlés?

2022. okt. 28. 14:56
 25/36 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk 60 nap volt a szerződéskötéstől, a kiköltözésre és a fizetésre is, ütemezve. Birtokba adáskor fizettük az utolsó harmadot. Nem fizettünk volna előre semmiképp.
2022. okt. 28. 15:03
 26/36 A kérdező kommentje:

Én is adtam el hagyatékos házat de ott már értelem szerűen senki nem lakott, így beköltözhettek bármikor.

És szeretném kérni, hogy mielőtt valaki ír olvassa el a korábbi kommentjeimet.

A kérdésedre a válasz: mi sem tétlenkedünk de akiktől vesszük a házat is kértek időt a kiköltözésre. Örülök, hogy te a tiédbe azonnal költözhettél.

Nekik nem opció a visszabérlés.

De mint korábban is írtam, mind a két félnek toleránsnak kell lenni, tehát ha ő nem enged az 5 napból akkor én nem írom alá.

A kérdés arról szólt, hogy mik a tapasztalatok? Nem az volt kiírva, hogy személyeskedni kell!

Nem kérdeztétek mekkora a lakás, lenne e egyáltalán hely hova pakolni, van e segítségünk(rokonok, szülők vidéken) mert ugye ez nem is rátok tartozik de már azonnal eldöntöttétek, hogy lusták vagyunk pakolni, menjünk anyámékhoz stb... +Ha ugye egy bank sem adott volna nekik kölcsönt akkor most én egy bedobozolt lakással kereshetnék új vevőket, miközben kitudja meddig kellene várni újra.

Amúgy a mi "vevőink" viccesen megjegyezték, hogy ők 3 évig hirdették a saját ingatlanukat... Szoval nyilván nem értek egyet abban, hogy a hirdetés feladásakor már pakolnom kellett volna dobozokba...

2022. okt. 28. 15:11
 27/36 anonim ***** válasza:
83%

A szerződéskötés és a kifizetés sosem szokott egy napra esni.

Szerződést kötsz pl.október elsején, fizetnek okt 1-én (foglaló), majd nov.15-én és nov.30-án. Nov.30 kiköltözés. Ez a bevett gyakorlat, mert így okt. 1-én a foglaloból te is foglalózhatod a lakást amit veszel, az elő részletből kifizeted az első részleted, a másodikat meg te is a tulaj kiköltözésekor.Így ütemezve van a kettő egymáshoz.

Miért kell neked az egész összeg egy hónapra előre?

2022. okt. 28. 15:22
 28/36 A kérdező kommentje:
Tudom, nálunk a harmadik utalás a lakáshitel, amit a bankban azt mondtak csak kb tudják megmondani de nem tudnak pontos dátumot, hogy mikor fizet a bank. Tehát erre írtam, hogy dátum nélkül nem tudok mit mondani az én eladómnak, dátum nélkül nem tudok előre költöztetőt rendelni stb. Nem a teljes kifizetésen volt a hangsúly hanem azon, hogy így nem lehet pontosan előre tervezni.
2022. okt. 28. 15:52
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Na de ha már megvan a szerződés, meg két részletet utaltak is, akkor mi a kérdés? Amit írtatok a szerződésbe, ahhoz tartsd magad, abban benne kell lenni a kifizetés ütemezése mellett a kiköltözés dátumának is, azt már aláírtad.
2022. okt. 28. 16:23
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Másodszorra költözünk, most teljesen más határidővel, mint először. Abszolút megegyezés kérdése. Ha valaki nem egysejtű, akkor tökre átlátja, hogy ez a legtöbb esetben egy óriás lánc, ahol mindenkinek klappolnia kell mindenkivel. A láncot csak az szakítja meg, ha valaki lakatlan ingatlant vesz és mindegy az eladónak mikor adja át az ingatlant, vagy ha a vevő mondjuk kiadásra szánja és kvázi mindegy neki mikor költözik el az eladó.

Bármiben meg lehet egyezni. Mi pl. úgy írtunk alá, hogy december eleje a fizetési határidő és január vége a birtokbaadás. Pont azért, mert a vevőnk önerejére, majd hitelére várunk (ő is vár az ingatlanából a pénzre), amit mi továbbfizetünk és még a mi hitelünk kiutalását is meg kell várni. Nyilván nem megyek az utcára a két birtokbaadás között. Meg lehet egyezni ebben ingyen és bérmentve is, vagy akár visszabérléssel. Ez már részletkérdés. Nincs kőbe vésett szabály. Az az általános inkább, amit te szeretnél, csak normál emberek módjára próbáljatok kiegyezni úgy, hogy mindenkinek jó legyen.

2022. okt. 28. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!