Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan kiköltözés? Birtokba...

Ingatlan kiköltözés? Birtokba adás?

Figyelt kérdés

Kérem csak olyan irjon akinek van tapasztalata/tudása!

El szeretnénk adni a lakásunkat és az árából kertes házat venni. Az új ház árát a lakás árából tudjuk kifizetni, ezt próbáltuk elmagyarázni a Vevőnek de ő a teljes összeg átutalása után 5 napot akar adni a kiköltözésre... Én eddig úgy tudtam ha laknak az ingatlanban akkor 30nap a kiköltözés. 5 nap alatt lehetetlen bármit is elintézni...

A teljes vételár kifizetése után hány napot szoktak adni a kiköltözésre?

Mik a tapasztalatok?

2022. okt. 27. 23:02
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Én csak az én helyzetemről tudok nyilatkozni, ezért kértem tapasztalatokat! Mi nem majd valamikor akarunk költözni hanem 30 napon belül, mert nyilván még nincs kifizetve miért költöznék előre ki? Plusz én a hirdetésbe is beleírtam!

Tőlem függetlenül szeretném mondani azoknak akik azonnal kitennék az előző tulajt: oké hogy megveszel egy házat de ha pl a felét kölcsönből fizeted akkor fogalmad nincs mikor utal a bank, kb mondja csak meg. Pontos dátum nélkül nem lehet költöztetőt rendelni, pontos dátum nélkül nem tudsz mit ígérni a házra amit meg szeretnél venni. Ez olyan mint egy láncreakció, egyik sincs a másik nélkül. Tehát ha az eladó előre jelzi, hogy abból az összegből veszi meg az új házat, fizikai képtelenség pár nap alatt kiköltözni. Kicsit toleránsabbnak kéne lenni egymás felé!

Részemről ragaszkodni fogok a kiköltözési időhöz ami természetesen szerepelni fog a szerződésben, esetleg 20 napig lemegyek de nem írok alá ettől rövidebb határidőt mert nem tudom teljesíteni, kötbért pedig ilyen hülyeség miatt nem fogok fizetni.

2022. okt. 28. 13:23
 12/36 A kérdező kommentje:
Ja azt még hozzá tenném, hogy mi nem kevés időt vártunk arra, hogy ők elintézzék a lakáshitelt mert semmi nem ment nekik könnyen, én egyszer sem sürgettem őket.
2022. okt. 28. 13:29
 13/36 anonim ***** válasza:
80%
Ok, kérdés, hogy az is ok-e, ha csak 30 nap múlva kapod a pénzt. Mert addig senki nem fizet teljes árat, amíg te benne laksz.
2022. okt. 28. 13:32
 14/36 anonim ***** válasza:
77%

"A teljes vételár kifizetése után mennyi időt..."?

A teljes vételár kifizetése után mi 2 napot adtunk kiköltözésre. Azért teljes vételár, mert az utolsó részletet költözéskor kapja.

2022. okt. 28. 13:35
 15/36 anonim ***** válasza:
76%
És nálunk napi 10ezres kötbér is volt a szerződésbe írva, arra az esetre, ha nem költözik ki. Itt te ülsz fordítva a lovon.
2022. okt. 28. 13:36
 16/36 anonim ***** válasza:
77%

"Tehát ha az eladó előre jelzi, hogy abból az összegből veszi meg az új házat, fizikai képtelenség pár nap alatt kiköltözni. Kicsit toleránsabbnak kéne lenni egymás felé!"

Mivel kifizettem a házat, nem szívesen lennék hónapokig toleráns valakivel, aki a tulajdonomban lakik. Költözz albérletbe, anyádhoz, lakj motelban addig, bérelj garázst a cuccaidnak, ez már hol érdekel engem?

Ha én kifizettem a lakást, te tekintettel vagy arra, hogy én hónapokig nem tudok beköltözni miattad? Nekem ugyanúgy albit kell addig fizetnem, vagy a fenti megoldásokat kell választanom, csak mert te nem tudsz kiköltözni egy kifizetett lakásból. Vagy erre már nem kell tekintettel lenni, csak rád?

2022. okt. 28. 13:39
 17/36 anonim ***** válasza:
77%

"Ja azt még hozzá tenném, hogy mi nem kevés időt vártunk arra, hogy ők elintézzék a lakáshitelt"

Amíg ők a lakáshitelt intézték, ti mi a bánatos p.csámat csináltatok? Ekkor kellett volna a kiköltözést is előkészíteni.

2022. okt. 28. 13:39
 18/36 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy a 30 nap az hónapokat jelent, mostmár ezzel is tisztában vagyok.

Mikor megnézel egy hirdetést akkor gondolom felfogod ott mi van nem? Tehát ha kerek perec oda van írva, hogy 30 napon belül költözhető, akkor azon mi nem érthető? Plusz már az első találkozáskor jeleztük azért adjuk el a lakásunkat, hogy az árából kertes házat vegyünk, kell a 30 nap kiköltözés. Soha egy szót sem szólt. Majd most már mikor alá kell írni akkor nem felel meg?

Tehát akkor itt ki hitegette a másikat?

Tudok erre egy jó megoldást! Aki azonnal akar költözni az próbáljon venni egy üres lakást, nem olyat amiben még laknak és ahol az eladó egyértelműen elmondott mindent. Mert nem kötelező ám megvenni ha nem tetszenek a feltételek, csak akkor nem a legvégén kell ezt szóvá tenni!

2022. okt. 28. 13:48
 19/36 A kérdező kommentje:

"Ja azt még hozzá tenném, hogy mi nem kevés időt vártunk arra, hogy ők elintézzék a lakáshitelt mert semmi nem ment nekik könnyen"

A negyedik bank fog nekik hitelt adni. Vártunk, hogy eláltalán kapnak e valahonnan. Igazad van, hónapok óta dobozokban kellene élnünk, hogy én erre nem gondoltam.

2022. okt. 28. 13:52
 20/36 anonim ***** válasza:
70%

Ha 30 napos kiköltözési időt írtál a hirdetésbe, gondolom az már rég letelt, mikor még ők a hitelt kérték. Mit nem értesz?

Kiköltözéskor szokták fizetni az utolsó részletet, ha fejedre állsz, akkor is ezek az opcióid vannak: kiköltözöl anyukához, bérelsz valamit, vagy visszabérled a vevődtől amit eladtál.

2022. okt. 28. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!