A vevő kifizette a házunkat, és sürget a kiköltözéssel. Mit tennétek?
Még van 3 hét a szerződés szerinti kiköltözésig, de már kb 1 hónapja írogat facebookon, hogy hol tartok, találtam-e már házat, mikor jöhetnek, stb.
Folyamatosan írtam az állapotot, hol tartok, már megvan a másik ház, de még várni kell a beköltözéssel 10 napot.
Teljesen kikelt magából, aminek az lett a vége, hogy letiltottam.
Pedig még fel is ajánlottam, hogy ott hagyom a bútorokat a házban, de ezek után a nagy frászkarikát, elvitetem majd valami ószeressel, ha kell neki, vigye mind.
És még ráadásul 3 hónapot kértem az ingatlanostól a kiköltözésre, 2 hónapot akartak a vevők, én meg belementem.
Eltelt eddig 1 hónap.
Csak miután jól összevesztünk írásban, érdekes lesz majd a személyes találkozó megint.
20-on páréves fiatalok, a kissé vehemensebb fajtából.
Nálam meg most telt be a pohár.
Tök fölösleges veszekedni. A szerződés szerinti időpontban át fogjátok adni a házat, ennyi, pont. Lehet pattogni, meg hisztizni, meg zaklatni, nem vagy köteles addig kiköltözni és kész.
Anno nálunk is volt "balhé". Augusztusban kötöttük a szerződést, de az eladó már akkor jelezte, hogy november végéig nem tud és nem is akar kiköltözni. Belementünk, aláírtuk mindannyian, nem kértünk bérleti díjat tőlük (mivel jelezték, hogy nem fizetnének a maradásért, mert nincs miből). Aztán hetente hívogatott, hogy hol tart a hitelfelvételünk. Nekik fontos volt a pénz, mert ebből akarták foglalózni a következő házat, csakhát nekünk is fontos volt, hogy minél kevesebb ideig kelljen párhuzamosan fizetni a törlesztőnket és az albérletet. Ebből fakadóan mi elhúztuk az eljárást amíg lehetett, ugyanakkor a szerződéses határidőig bőven megkapták így is az összeget, szóval egyáltalán nem érdekelt mit magyaráznak. Ez üzlet, nem haverság. Ne érezd rosszul magad, mert nem költözöl ki korábban.
Jaj, mennyi pofátlan ember van!
Aláírt egy szerződést, járjon el aszerint!
Mi az, hogy sürgetek valakit, ráirkálok stb.?
A hangnemet nyilván nem magyarázza, de én teljesen megértem. Amikor birtokba veszek egy lakást, onnantól nekem indul a mandula, tehát akár hónapokig arról fog szólni az életem, hogy a lakás ügyeivel foglalkozom. Nem mindegy, hogy ez mikor kezdődik, hiszen rá kell érnem, lehetséges, hogy 3 hónap fizetés nélküli szabit kell kivennem, és a munkahelyem IS arra vár, hogy megmondjam ennek a kezdetét.
és az sem mindegy, hogy télig készen leszek-e ezzel még kellemes időben.
Egy egész család áll ugrásra készen, hogy szept. 30-án vagy okt. 10-én kezdünk-e.
Nem tudom, mi ezen a nehéz megérteni. Minden infó fontos a vevőnek, ami segít belőni a kezdési időpontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!