A vevő kifizette a házunkat, és sürget a kiköltözéssel. Mit tennétek?
Még van 3 hét a szerződés szerinti kiköltözésig, de már kb 1 hónapja írogat facebookon, hogy hol tartok, találtam-e már házat, mikor jöhetnek, stb.
Folyamatosan írtam az állapotot, hol tartok, már megvan a másik ház, de még várni kell a beköltözéssel 10 napot.
Teljesen kikelt magából, aminek az lett a vége, hogy letiltottam.
Pedig még fel is ajánlottam, hogy ott hagyom a bútorokat a házban, de ezek után a nagy frászkarikát, elvitetem majd valami ószeressel, ha kell neki, vigye mind.
És még ráadásul 3 hónapot kértem az ingatlanostól a kiköltözésre, 2 hónapot akartak a vevők, én meg belementem.
Eltelt eddig 1 hónap.
64%, valószínű ez volt a probléma alapforrása, hogy a bankjuk(15 év futamidővel vettek fel hitelt) már szinte a szerződés aláírásának napján elutalta a szinte teljes vételárat.
Pár ingatlant már adtam el, én is csak néztem, hogy ilyen van.
Én azt javasoltam, hogy legyen ügyvédi letétben a pénz addig, amíg nem találok másik házat, és nem költözök ki.
Még kötbért sem kértek a szerződésbe. Én meg nem beszélek magam ellen, mondtam nekik, eszerint a szerződés szerint csak az én jópofaságomon múlik, hogy költözünk ki.
Mondjuk érthető volt, hogy idegesek.
Nem is evvel volt a baj, hanem a kissé egyszerű gondolatmenettel, meg a követelőző stílussal.
Na meg én voltam a hülye, hogy felvettem őket face-ra, de csak azért, hogy nyugtatgassam őket folyamatosan, hol tartok.
Na evvel igencsak visszaélt az egyik(egy párocska a vevő)
Tudod, mint amikor valaki hirtelen hatalmat kap, aztán bekattan.
A szerződésben a birtokba adás/vétel időpontja napra van meghatározva,legalábbis nálunk így lett megbeszélve az eladóval/ügyvéddel.
Foglalót fizetünk készpénzben a szerződés aláírása napján, attól számítva 1 hónap a birtokbavétel, napra meghatározva.Az ügyvéd ezt követően széljegyként bejegyezteti ezt a tényt az ingatlannyilvántartásba.
A birtokbavétel reggelén odamegyünk, megnézzük a lakást az átadás állapotában, elkészítjük az óraállásokkal a birtokbavételi jegyzőkönyvet és megyünk az ügyvédhez, majd átíratni együttesen a közműveket. A vételár kiegyenlítése ettől számított 5 napon belül történik, átutalással.Aminek megtörténtét igazoljuk az ügyvéd felé a tulajdonjog végleges bejegyzéséhez.
#17-es: leírtál egy, azaz 1 lehetséges forgatókönyvet. Nem feltétlenül értek vele mindenben egyet (pl. minek együtt menni a közművek átíratásához???)
Sok lakást adtam-vettem már, soha sehova nem mentem együtt a másik féllel (csak az ügyvédhez)
17-es vagyok. Egy forgatókönyv is egy forgatókönyv, általában mindenki a saját tapasztalatát, történetét írja le, a miénk ez, ami akár általános lehet pl. készpénzes vásárlás esetén.
Az,hogy együtt íratjuk át a közműveket megbeszélés kérdése. Mindketten rászánjuk a napot az adásvétel végleges rendezésére, ebbe pedig ez is belefért.
Az eladónak megnyugtató,hogy nem marad a nevén, mi pedig vevőként megtudjuk,hogy rendezett-e a számla.
Persze, ha mégsem íratjuk át, vagy jelentős hátralék van utólag is rendezhető,de macerásabb mint így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!