Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A vevő kifizette a házunkat,...

A vevő kifizette a házunkat, és sürget a kiköltözéssel. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Még van 3 hét a szerződés szerinti kiköltözésig, de már kb 1 hónapja írogat facebookon, hogy hol tartok, találtam-e már házat, mikor jöhetnek, stb.

Folyamatosan írtam az állapotot, hol tartok, már megvan a másik ház, de még várni kell a beköltözéssel 10 napot.

Teljesen kikelt magából, aminek az lett a vége, hogy letiltottam.

Pedig még fel is ajánlottam, hogy ott hagyom a bútorokat a házban, de ezek után a nagy frászkarikát, elvitetem majd valami ószeressel, ha kell neki, vigye mind.

És még ráadásul 3 hónapot kértem az ingatlanostól a kiköltözésre, 2 hónapot akartak a vevők, én meg belementem.

Eltelt eddig 1 hónap.

2018. szept. 10. 19:45
1 2 3
 11/21 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%
Az adásvételi szerződés szerint kell eljárni - ésszerű határokon belül persze lehet, és kell is rugalmasnak lenni, kulturáltan beszélni, de 1 hónap azért igencsak túlmegy az ésszerűség határain.
2018. szept. 10. 23:04
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja és hogy mit tennék. Tájékoztatnám minden számára informatív fejleményről kb. 3-4 naponta. Tehát pl. arról, hogy a következő 2 hétben BIZTOSAN nem tud még költözni a dolgok jelenlegi állása szerint.
2018. szept. 10. 23:07
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
Egyébként az utolsó vételárrészlet kifizetését a kiköltözés teljesítésekor szokták kifizetni. Ez nálatok hogy volt? Hogyhogy kifizette már? Mi sosem szoktuk.Így jogilag semmi sem védi őket, ha akartok, örökre bent maradtok, nem csodálom, hogy idegesek.
2018. szept. 10. 23:15
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én vevőm is próbált sürgetni, de nem is fizette ki az utolsó részletet. Aznap kaptam meg, amikor kiköltöztem (az adásvételiben megadott határidő előtt kb. egy héttel. Mindemellett kulturáltan meg tudtuk beszélni a dolgok aktuális állását, csak nekem már kissé idegesítő volt a rendszeres "nógatása".
2018. szept. 10. 23:39
 15/21 A kérdező kommentje:

64%, valószínű ez volt a probléma alapforrása, hogy a bankjuk(15 év futamidővel vettek fel hitelt) már szinte a szerződés aláírásának napján elutalta a szinte teljes vételárat.

Pár ingatlant már adtam el, én is csak néztem, hogy ilyen van.

Én azt javasoltam, hogy legyen ügyvédi letétben a pénz addig, amíg nem találok másik házat, és nem költözök ki.

Még kötbért sem kértek a szerződésbe. Én meg nem beszélek magam ellen, mondtam nekik, eszerint a szerződés szerint csak az én jópofaságomon múlik, hogy költözünk ki.

Mondjuk érthető volt, hogy idegesek.

Nem is evvel volt a baj, hanem a kissé egyszerű gondolatmenettel, meg a követelőző stílussal.

Na meg én voltam a hülye, hogy felvettem őket face-ra, de csak azért, hogy nyugtatgassam őket folyamatosan, hol tartok.

Na evvel igencsak visszaélt az egyik(egy párocska a vevő)

Tudod, mint amikor valaki hirtelen hatalmat kap, aztán bekattan.

2018. szept. 11. 04:17
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
"Kiköltözés a szerződésben megjelölt időpontban." és PONT! Nem magyarázkodunk, nem variálunk. Ezek után még ha el is költöznék akkor is csak a szerződés szerinti időpontban adnám át a lakást. Persze csak ha tényleg arrogáns, követelőző volt a hangnem.
2018. szept. 11. 06:26
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

A szerződésben a birtokba adás/vétel időpontja napra van meghatározva,legalábbis nálunk így lett megbeszélve az eladóval/ügyvéddel.

Foglalót fizetünk készpénzben a szerződés aláírása napján, attól számítva 1 hónap a birtokbavétel, napra meghatározva.Az ügyvéd ezt követően széljegyként bejegyezteti ezt a tényt az ingatlannyilvántartásba.

A birtokbavétel reggelén odamegyünk, megnézzük a lakást az átadás állapotában, elkészítjük az óraállásokkal a birtokbavételi jegyzőkönyvet és megyünk az ügyvédhez, majd átíratni együttesen a közműveket. A vételár kiegyenlítése ettől számított 5 napon belül történik, átutalással.Aminek megtörténtét igazoljuk az ügyvéd felé a tulajdonjog végleges bejegyzéséhez.

2018. szept. 11. 09:38
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

#17-es: leírtál egy, azaz 1 lehetséges forgatókönyvet. Nem feltétlenül értek vele mindenben egyet (pl. minek együtt menni a közművek átíratásához???)

Sok lakást adtam-vettem már, soha sehova nem mentem együtt a másik féllel (csak az ügyvédhez)

2018. szept. 11. 12:55
 19/21 anonim ***** válasza:

17-es vagyok. Egy forgatókönyv is egy forgatókönyv, általában mindenki a saját tapasztalatát, történetét írja le, a miénk ez, ami akár általános lehet pl. készpénzes vásárlás esetén.

Az,hogy együtt íratjuk át a közműveket megbeszélés kérdése. Mindketten rászánjuk a napot az adásvétel végleges rendezésére, ebbe pedig ez is belefért.

Az eladónak megnyugtató,hogy nem marad a nevén, mi pedig vevőként megtudjuk,hogy rendezett-e a számla.

Persze, ha mégsem íratjuk át, vagy jelentős hátralék van utólag is rendezhető,de macerásabb mint így.

2018. szept. 11. 15:07
 20/21 anonim ***** válasza:
35%
Nem értem eladó felháborodását. Örüljön neki, ha vevő már kifizette a vételárat, eladó meg továbbra is benn maradhat akár csak egy napot is. Eladó túl hamar fizette ki a vételárat, akkor szokták, ha az eladó már kiköltözött és kulcsrakész, kulcsátadási állapot esete áll fenn.
2018. szept. 11. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!