Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ki és beköltözés köztes...

Ki és beköltözés köztes állapot - hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Most foglalózták a lakásomat, hamarosan ki kell költöznöm, bár még van két hónapom. A vevő két részletben fizet, mert hitelt vesz fel a banktól, akkor szeretne költözni,mikor kifizette az egészet, így állapodtunk meg. Viszont addig hogy vegyek lakást,ha nincs nálam az egész összeg?

Nézegetek lakásokat,van,is ami tetszik,de nem merem lefoglalózni,amíg nincs nála a teljes vétel ár.

Viszont ha nálam a vétel ár azonnal ki kell költöznöm, de mivel még hetek,mire meg lesz az új lakás, hová tegyem a bútoraimat: Anyukáméknál kis ideig lakhatom, de a bútorok nem férnek be. Ilyenkor mit ajánlatos csinálni?

Garázst,vagy tárolót béreljek?

Tudtok olcsó megoldást ajánlani?

Vagy foglalózzak le egy lakást, ami igen rizikós?

Köszönöm az építő tanácsokat!

2016. jan. 8. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem volt jó ötlet elfogadni így az ajánlatot. Persze utólag könnyű okosnak lenni.

A tároló bérlése kissé költséges, hisz így 2x is kell fuvaroztatnod a bútorokat, talán így már megérné inkább keresned a következő lakást, és foglalózni azt ami véglegesen megtetszik (és minden rendben is van vele).

Akitől meg veszed olyan szerződést kell írni, amiben időben ki tudod fizetni. Amúgy 1-2 napot mindenki tud várni a költözés során, a vevőd is.

2016. jan. 8. 19:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem egy kisebb raktár bérlése lehet a megoldás. A neten nézelődve többet is találsz, más-más szolgáltatásokkal. Van ahol eleve adnak pl. utánfutót, így ha van kocsid, a szállítási költséget megspórolod. Akkor már majdnem ugyanott vagy.
2016. jan. 8. 19:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod költöztetni a cuccod, hanem költöztetőket hívsz, akkor tároló közbeiktatásával ez igen költséges lehet.

Úgy kellett volna megfogalmazni a feltételeket, hogy a teljes vételár kifizetésétől számítva 2 héten belül költözöl ki. Ezt szerintem az vevők is megérthetik.

Egyébként ez a kérdés mindenkinél problémát jelent, aki új lakás vásárlását tervezi a régi eladása után. Nekünk anno szerencsénk volt, mert alagsorral rendelkező házba költöztünk panelból és a régi lakó megengedte hogy az átmeneti időszakban már hordjuk át a cuccainkat, az alagsorban tárolhattuk őket. Aztán amikor ténylegesen ki kellett költöznünk, aznap már az új házban tudtunk aludni és az utolsó dobozunk is átkerült. Ezután működött a menet fordítva. A mi cuccaink szépen lassan a helyükre kerültek, amíg a régi lakó nem talált új lakást magának, addig pedig néhány bútordarabja az alagsorban volt tárolva. Amikor megvették az új lakásukat, szóltak hogy jönnének a bútorokért és elvitték. Ergo biztosan szerencse is kell ehhez, de jó kommunikációval minden megoldható. :)

Én azt javasolnám egyébként, ha nincs olyan lakás, amibe beleszerettél, akkor ne ess abba a hibába, hogy most azonnal erőltetetten próbálsz találni egyet, amit szívesen megvennél!!! Így könnyen dönthetsz rosszul. Akkor hiába költség, inkább bérelj tényleg egy tárolót, vagy garázst, ahol a cuccaid elvannak átmenetileg, közben pedig nyugodtan keresgélhetsz.

2016. jan. 9. 13:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Eladtam egy régi, rossz házat, három részletben kaptam meg az árát, de a második akkora volt, hogy ki tudtam fizetni az új ház árának 10%-át és átvihettem oda a bútort és a holmit, aztán néhány napra panzióba költöztem. Kutyával nem fogadtak be a rokonok. Annyiban szerencsém volt, hogy a költöztető cég emberei a nem szükséges, be se férő régi rossz bútorokat elvitték a MÉH-be. Onnan a segélyszervezetek vitték el. Én meg vettem a kicsi házba elemes bútort.
2016. jan. 9. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!