Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Parapet konvektoros téglalakás...

Parapet konvektoros téglalakás, vagy távfűtéses panel a jobb?

Figyelt kérdés

2022. okt. 15. 13:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Milyen rezsinövekedés? A 47 nm-es panellakásomban havi 8900 forint fixen a fűtés + melegvíz egész évben, akárhogy fejen állok, mióta az eszemet tudom. Panelprogramos, van hőmennyiség mérő és szabályozó felszerelve, de 4. emelet zárószinti a lakás és télen dög meleg van felcsavart fűtés nélkül is, mert az egész házon átfutó fűtés csövek pont itt, a legfelső emeleten fordulnak meg, ami csövekből még extra hő marad a lakásban. Imádom!

Laktam konvektoros tégla lakásban is, mert olyanban nőttem fel (a szüleim most is olyanban laknak), de azt befűteni nehezebb és drágább.

2022. okt. 18. 18:57
 12/15 anonim ***** válasza:
35%
Panelokat amúgy nem csak 100 évre terveztek amúgy?
2022. okt. 19. 05:42
 13/15 anonim ***** válasza:
80%

12. Azt a kamukát szokták terjeszteni még régről, hogy a panelokat csak 50 évre tervezték. Ez egy ezerszer megcáfolt baromság már, amit sajnos sokan még most is hangoztatnak.

A panel és a tégla építmények is elállnak nagyjából 100 évig, ha karban vannak tartva hasonló módokon. A 100-zal rosszul emlékeztél, a tégla társasházak alap általános élettartama is 100 év. Ezért számolnak úgy pl. az ingatlanok országos megújulásánál is, hogy évente a teljes ingatlanállomány 1%-a lenne jó, ha épülne újonnan, mert akkor pont 100 év alatt újulna meg az ingatlanállomány elméletileg, ami a legtöbb lakóépület élettartama is.

2022. okt. 19. 11:30
 14/15 anonim ***** válasza:
81%

11:

Mindig előjön az ilyesmi, de a távfűtés költsége nagyban függ attól, hogy hol helyezkedik el a lakásod, illetve hogyan rendelkezett a ház, hogy mennyit számol költségmegosztóval és mennyit légköbméter arányosan. Te magad is írod, hogy a tiétek szerencsés helyzetben van.

Én eddig egy panelban laktam, 2 konvektorosban, a panelban volt a legdrágább a fűtés, pedig az is szigetelt volt és mérős, ráadásul ott hidegebbet tartottunk. Kisebb a mostani lakásunk, mint a tiéd, de arányaiban is olcsóbban jön ki nálunk most is a fűtés + melegvíz.

2022. okt. 19. 12:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

14. Én 1 éve vettem a lakásomat, lakásnézéskor mindig meg lehet nézni/kérdezni, hogy pontosan mennyi a havi közös költség, fűtésköltség, stb. Nyilván direkt olyat választottam, ahol a panelok között alacsony utóbbinak a költsége. Így is a rezsi mindenestől (internet, víz, gáz, villany, távhő, közös költség) megvan egy hónapban havi 25-30 ezer forint közötti összegből. Nekem ez bőven jó. Ha jobb helyen laknék és csak 20 ezer forint lenne a rezsi mindenestől, annyira ott sem az az 5 ezer forint osztana vagy szorozna az életemben.

Tehát igen, biztos jobb ha 8 ezer helyett csak 5 ezer a fűtés egy hónapban ha nálatok mondjuk annyi), de a mai világban egyik sem egy óriási pénz, ami óriási különbséget kellene jelentsen.

2022. okt. 19. 15:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!