Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Parapet konvektoros téglalakás...

Parapet konvektoros téglalakás, vagy távfűtéses panel a jobb?

Figyelt kérdés

2022. okt. 15. 13:43
A kérdező szavazást indított:
Parapet konvektoros téglalakás
Távfűtéses panellakás
37 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%

Távfűtéses panel, főleg, ha már átesett a panelprogramon és jól van kivitelezve az izoláció.

Ne higgy azoknak, akik azt hiszik, hogy a panellakásokban csak prolik laknak. Személyesen ismerek (több városban) ügyvédeket, orvosokat, mérnököket stb., akik panelban laknak (és nem szegény proletárok).

2022. okt. 15. 16:15
 2/15 anonim ***** válasza:
69%
Egyértelműen a panel. Ha szigetelve is van, akkor meg mindennél is olcsóbb.
2022. okt. 15. 16:36
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

Laktam távfűtéses panelben, sohat többet! Gyűlöltem. Szigetelés ide vagy oda, fűtésen többet nem közösködöm.

Eladtam, vettem helyette egy konvektoros felújítandót, ahol a felújítás során kiépíttettem egy normális, korszerű fűtést is. Most egyedi fűtésű lakásban vagyok, ahol akkor kapcsolom be azt, amikor nekem szükségem van rá.

Persze ha az a kérdés, hogy távfűtéses vagy konvektoros lakásban élnék, és nincs olyan opció, hogy ezek bármelyikén változtassk, akkor az első sokkal komfortosabb.

2022. okt. 15. 16:46
 4/15 anonim ***** válasza:
87%
Hát, ha a fűtés nincs egyedileg, lakásonként, mérve, akkor bizony osztozni kell másokkal. Nálunk (Budapest) a szigetelt panelban szobánként van számláló a radiátorra szerelve, amit az utcáról olvasnak le a távhősök, be sem kell jönniük a lakásba.
2022. okt. 15. 16:55
 5/15 anonim ***** válasza:
65%
Panelt csak akkor vennék ha azbeszt mentesitett
2022. okt. 16. 10:39
 6/15 anonim ***** válasza:
88%

Panel kényelmesebb, de a távfűtés fenntartási díja miatt ha nem túl nagy a lakás, és nem léped át a rezsicsökkentett limitet konvektoros fűtés jóval olcsóbban jön ki.

Nekünk 36 négyzetméteree lakásban 40 ezer Ft/év körül van, mikor 39 négyzetméteres szigetelt, mérős panelban laktunk, hidegebbet tartottunk és 100 ezer körül volt egy év.

2022. okt. 17. 19:45
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
Ja, és a másik érv a konvektoros mellett, hogy az lecserélhető parapetes minikazánra, és radiátorokra, akkor van egy korszerű, kényelmes fűtésed. Vagy mondjuk inverteres légkondit is használhatsz, ha az tetszik. Távfűtésnél meg bele vagy kényszerítve egy tőled független rendszerbe.
2022. okt. 17. 19:47
 8/15 anonim ***** válasza:
84%
# 7: ott a pont!
2022. okt. 18. 17:37
 9/15 NTBS ***** válasza:
78%
Konvektoros téglalakás.
2022. okt. 18. 18:14
 10/15 anonim ***** válasza:
35%
#5: inkább laksz egy konvektoros lakásban úgy, hogy az összess komvektorban azbeszt van ;)
2022. okt. 18. 18:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!