Mai fiatalok miből vesztek ingatlant? Egy normalis ház min. 50 M.
40-es válaszolóval abszolút egyetértek. Nálunk a gyerekvállalási kritérium, hogy a GYES-es időszakon kívül, mire visszamennék én is dolgozni, meglegyen legalább a havi nettó 1,1 milliós bevételünk.
Eleget nyomorogtam gyerekkoromban, hiába volt egy nagy kertes házunk, de inkább lakunk kisebben, több bevételből és értelmes programokra is lehet vinni a gyereket, nem csak kirakni kerti dísznek egy kertesházba.
40-43. Úgy, hogy a pénz a világon nem minden. Én saját lakás mellett (nem kell fizetnem törlesztőt vagy bérleti díjat) huszonéves pályakezdőként most is iszonyú boldog és teljes életet élek 250 ezer forintból. Lehet pénzügyileg tudatosak vagytok, jól képzettek, értelmesek, stb, de túlságosan anyagi dolgokban méritek az örömöket, boldogságot, elégedettséget az élettel. A kiszamolo.hu-n rengeteg cikket lehet olvasni ezekről (saját magatokról), hogy már benne vagytok az emberiség leggazdagabb 5%-ában, de félnétek onnan "leesni" a 10%-ba, túlságosan az anyagi kényelem a fontos nektek, ha 800 ezer helyett már csak 600 ezret költhetnétek el azt ti már szegénységnek hívnátok, stb.
És ne értsetek félre én is sok pénzt akarok keresni (mint ti) és anyagilag is haladni akarok az életben (tehát nem a csórók dumáját nyomom, hogy elég a kevés pénz, úgy is lehet jó az élet), de álljatok már le ezzel, hogy a legtöbb örömöt az életben az anyagi jólétben méritek, meg 1 millió helyett 800-ból élni már nyomorgás lenne. Ugyanilyenek voltatok pl. 20 évesen is? Nem hinném. Legalább arra emlékezzetek vissza.
Az első mondatodban ki is mondtad a tutit, van egy tehermentes ingatlanod, ami jelenleg a legnagyobb létbiztonság ami lehetséges. Hidd el aki még ezt nem tudta elérni, annak nagyon nem mindegy hogy albi/hitel mellett mennyit is keres, pláne ha még gyerek is van.
Az meg egy általános igazság, hogy senki sem szívesen ad lejjebb a korábbi életszínvonalából. Amint ez valamilyen szempontból csorbul az ember úgy fogja érezni, hogy a korábbiakhoz képest szegényebbé vált. Igaz ez azokra ugyanúgy, mint akik minimálbéren élnek és mindazokra akik 400-600 nettót keresnek.
Az 5%-ba pedig akkor tartoznánk bele, ha annyi pénzünk lenne, hogy dolgozni sem kéne, mert a pénz dolgozna helyettünk. Mi a 800 nettónkkal itthon mondjuk egy erős középkategóriának számítunk, uniós átlagban viszont még alsó középnek sem.
Aki meg azt hiszi, hogy a pénz nem boldogít, az önmagának is hazudik. A létbiztonságnál nincs fontosabb tényező, ha ez nincs meg, az ember élete nem más mint folyamatos stressz, ami meg betegséget szül hosszútávon. Ha nincs pénzed, orvosi ellátásra se lesz, stb stb.
39: Bocs, de én a budapesti 20 milliós szuterénhez szóltam hozzá.
13,9-ért is vannak felújított szuterének a belvárosban, tényleg a legklasszabb helyen, amik közel egy éve nem kelnek el. És az már 35%-kal a 20 millió alatt van.
Van egy lakásunk minimális hitellel és két elég jó fizetésümk volt, amikor gyereket vállaltunk. Én két munkahelyen dolgoztam, baromi jó a CSED-em és úgy vagyok vele, hogy bármi is történjék a részmunkaidős állásomba bármikor visszatudok menni.
A lakásunk ára, a babaváró (ami most szünetel), az összes megtakarításunk és még 10 millió piaci lakáshitel megy bele hamarosan. Ennek 72 ezer lesz a törlesztője és 5-6 éven belül visszafizetjük az egészet, csak a babaváró marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!