Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mai fiatalok miből vesztek...

Mai fiatalok miből vesztek ingatlant? Egy normalis ház min. 50 M.

Figyelt kérdés
2022. aug. 25. 20:35
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
78%
Csok, babaváró, hitel, és szülői támogatás
2022. aug. 25. 21:37
 12/58 anonim ***** válasza:
26%

Amúgy meg nem házat kell venni elsőre, hanem egy lakást. Tök normális lakásokat lehet venni az észak budai oldalon is, 35-38 millió forintért, amiben már bőven el is férsz, még gyereket is lehet bele pottyantani.

Ha van egy értelmes munkahelyed és van egy párod, akkor simán összespóroltok 3-4 éven belül 8-10 millió forintot, amire ha esetleg igénybe veszitek a babavárót, már csak 15 millió forint plusz hitelt kell felvenni és a törlesző még így is megáll a mostani szar kamatkörnyezetben is 190 ezer forintnál. Miközben egy 1+2 félszobás budai lakásnak a bérleti díja jelenleg 230 ezernél kezdődik + 2 havi kaució + rezsi.

Szóval nem rinyálni kell, hanem spórolni, ha pedig nem tudsz miből, mert kevés a fizetésed, akkor az ezen való siránkozásra fordított idődet fordítsd tanulásra, és tanulj ki egy olyan szakmát/szerezz olyan képességet, amivel versenyképes maradsz a piacon. Ez az internet világában igazán nem nehéz, főleg, hogy mindenféle certificatet lehet szerezni, vagy be lehet iratkozni potom pénzekért bármilyen udemy-s kurzusra.

A másik opció pedig, hogy megvárod míg mindenki kihal körülötted és reménykedsz, hogy örökölsz valamit.

2022. aug. 25. 21:41
 13/58 anonim ***** válasza:
93%
Pl. Nem házzal kell kezdeni. Egy garzon lakással kezdtem. Hitel + önerő.
2022. aug. 25. 22:22
 14/58 anonim ***** válasza:
70%

Szegeden a télen 25 millióért vettem 47 nm-es panelt, nem egyből házban gondolkodtam. 12 milliót a szüleim adtak örökségből, én beletettem saját 5 milliót és vettem fel 8 millió hitelt. Plusz én fizettem minden más költséget is (2-3 millió).

28/F

2022. aug. 25. 22:27
 15/58 anonim ***** válasza:
79%

"Ha van egy értelmes munkahelyed és van egy párod, akkor simán összespóroltok 3-4 éven belül 8-10 millió forintot, amire ha esetleg igénybe veszitek a babavárót, már csak 15 millió forint plusz hitelt kell felvenni és a törlesző még így is megáll a mostani szar kamatkörnyezetben is 190 ezer forintnál."

Én nem rinyálok, mert van saját ingatlanom, de ebből a pénzből még Debrecenben, azaz a keleti régióban is csak felújítandó lakást veszel, házat nem, és mindeközben sokaknak a fizetése errefelé kitenné azt a 190 ezres hitelt. Még jobb melóhelyeken is 240-250 ezer a maximum diplomás, nyelveket beszélő embereknek is, és akkor még semmit nem fizettek ki a hirtelen kívül.

2022. aug. 25. 22:43
 16/58 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom, én Békásmegyeren (ami Budapest III. kerülete, félúton Szentendre és a II. kerület között) simán találok 35-36 milliós panel hirdetéseket. Nyilván valamilyen szinten felújítandó, de amiket találtam, összes költözhető állapotban van egy tisztasági festés után, tehát értsd: nem lelakott linós vackok.

És azért egy budapesti multis melóval még valami mezei bölcsész diplomával is simán meg lehet keresni a 350 nettót, ha pedig mérnöki végzettséged van, akkor szakágtól függően a határ a csillagos ég.

2022. aug. 25. 22:47
 17/58 anonim ***** válasza:
22%
Most csak mondok valamit: egy sima IT-s multinál angol tudással junior supportosként ha van valamennyi számítógép ismered és jó angol tudásod, simán megkeresed a nettó 350-et, de talán még többet is.
2022. aug. 25. 22:48
 18/58 anonim ***** válasza:
11%
Budapesten belül pedig nem nagyon kapsz már 190 alatt albérletet, a 150-es hirdetéseket is vadászni kell. Így nem olyan elrugaszkodott hitelre sem a 190 ezres törlesztő, aki azt nem tudja két keresetből kifizetni, az az albérletet sem fogja tudni. Debrecenben nem tudom milyen árak vannak, de azért feltételezem, hogy ott 30 millió alatt is lehet kapni lakást.
2022. aug. 25. 22:50
 19/58 anonim ***** válasza:
26%
Ha pedig valaki kevesli a keresetét, mondjuk úgy hogy valamelyik megyeszékhelyen lakik, az simán ki tudja használni az albérlet egyetlen előnyét, miszerint mobilis tud maradni. Eredetileg mi sem a fővárosban "telepedtünk" volna le, le de ahol élni szerettünk volna, ott a felét kerestük volna a mostani bérünknek, így nekünk pl. jó döntés volt a munka után menni és felköltözni véglegesen Budapestre.
2022. aug. 25. 22:55
 20/58 anonim ***** válasza:
14%
15. Ha 2 gyereket akartok, akkor nem csak a babavárót lehet felvenni, de másik 10 millió kedvezményes csok hitelt is. Úgy a 20 millió hitel (10 millió bobbyváró, 10 millió csok hitel) törlesztője együtt csak havi 100 ezer.
2022. aug. 25. 23:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!