Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mai fiatalok miből vesztek...

Mai fiatalok miből vesztek ingatlant? Egy normalis ház min. 50 M.

Figyelt kérdés
2022. aug. 25. 20:35
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
91%
Szülői támogatás (nem 3-4 millió, mint csok előtt, hanem 10-20), külföldi munka, mamahotelben gyűjtögetés, vagy élettelen kuporgatás. Én elengedtem, megyünk külföldre, ott sem lesz saját lakás, de legalább normális színvonalon tudunk élni, úgy, hogy az albérletbe lehet családot alapítani, állatot tartani stb. Amíg marad a sok "támogatás", addig maradnak így az árak
2022. aug. 25. 20:38
 2/58 anonim ***** válasza:
17%
Normális ház 50 millió? Mégis hol? Nálatok? Szerinted mindenki ott lakik? A mi házunk saját építésű normális ház, de nem került 50 millióba, erről ennyit
2022. aug. 25. 20:46
 3/58 anonim ***** válasza:
80%

Mi albérletben lakunk és mellette teszünk félre. A havi nettó keresetünk 850 ezer forint, a felét igyekszünk félretenni minden hónapban. 3 év alatt 8,5 millió forintot gyűjtöttünk össze, korábban olyan 600 ezer forint körül volt a fizetésünk. Ha minden jól megy a férjem most fog kapni emelést, így már a havi 500-at is félre tudjuk tenni.

Mellette eljárunk egy évben egyszer nyaralni (általában görög tengerpartra megyünk, mindig figyeljük, hogy mikor vannak akciós ajánlatok) + Szigligeten van egy családi nyaraló, így Balatonra is lejutunk ingyen, ez nyaralás tekintetében nagy segítség.

Mi egyelőre elvagyunk az albérletben, a félretett összeg harmadát legalább meg akarjuk tartani, tehát nem ingatlanba befektetni. Amíg nem jön a baba, addig nekünk így kényelmes, közel lakunk a munkahelyhez, így bőven jut időnk egymásra, a hobbijainkra, számunkra ez most fontosabb.

Első ingatlanunknak pedig egy 50-58 négyzetméteres kis lakást szeretnénk, ami optimális esetben 1+2 félszobás.

26 és 32 évesek vagyunk.

2022. aug. 25. 20:49
 4/58 anonim ***** válasza:
14%
1 utazó bőröndnyi sárga csekkem van.Erről szólt az élet ,mire össze jött.
2022. aug. 25. 20:56
 5/58 anonim ***** válasza:
87%

Nem régóta Gyakorizol, ugye?

Mert ha régóta itt lennél tudnád, hogy itt mindenki diákmelósként keresett, 15 évesen havi 400-at, és a hazai átlagfizu 800, de ők havi 4M felett keresnek.

Anyám meg szűz!

2022. aug. 25. 21:01
 6/58 anonim ***** válasza:
90%

Jó helyen kell keresni. Mi most vettünk párommal 16 millióért egy teljesen felújított családi házat.

Bár tény, hogy a legtöbb helyen ennyiért csak egy romos putrit kapsz. Mázlink volt. És most fizethetjük 20 évig a hitelt. Önerőt összedobtuk ketten, most csórók vagyunk.

2022. aug. 25. 21:04
 7/58 anonim ***** válasza:
27%

5.

Ebben nem tudom mi a hihetetlen, mikor én elkezdtem dolgozni netto 220 ezret kerestem a (most már) férjem pedig 480-at építőmérnökként. Én két év után munkahelyet váltottam, volt közben egy 30 ezres emelésem, de átmentem egy multihoz UX/UI-ra ahova 370 nettóval vettek fel. A férjem most fog kapni emelést és így a nettója olyan 600 ezer forint körül lesz + az éves prémium. Ez abszolút még csak nem is számít kiemelkedő bérnek, főleg Budapesten belül.

Termékmenedzser barátnőm egy sima kommunikácó és médiatudomány diplomával, 3 év munkatapasztalattal és C1-es angollal visz haza egyedül 600 nettót, 28 évesen.

2022. aug. 25. 21:06
 8/58 anonim ***** válasza:
87%

Amikor 20ezret kerestem havonta, akkor egy 30 nm-es lepukkant garzon 5 millió forint volt.

Most ha csak tízszeres szorzóval számokat, akkor 200 ezres fizetés mellé 50 millió lenne az a lakás.

Akkor mit rinyálsz?

2022. aug. 25. 21:30
 9/58 anonim ***** válasza:
23%

7-8.

Ugyanezt gondolom, nálunk a kezdő HR-es visz haza bruttó 460-at, ez nettóban most olyan 310 ezer forint körül mozog, plusz évi 500 bruttó a cafetéria keret Edenred + SZÉP kártya, szép karival kimaxolva ez olyan 36 ezer forint netto szép kártya és olyan 5 ezer forint edenred a nettó fizu mellé. És csak egy basic betasnítós HR-s munkáról beszélünk egy mezei multinál. Kicsit odateszi magát az ember 3 éven belül simán el lehet érni a nettó 420 ezret, ha máshogy nem, akkor munkahely váltással és magasabb bérigény megjelöléssel.

2022. aug. 25. 21:32
 10/58 anonim ***** válasza:
24%
Ha pedig jó esetben van egy párod is, aki szintén hazahoz ennyit (azért diplomával, ha nem közszférában és nem tanári pályán dolgozol, akkor simán), máris van 750-850 ezer forintnyi nettó havi bevételetek + a cafetéria ami, ha a max keretet kapjátok, megspórol havi 60 ezret főétkezésekre tekintettel. Ennyi pénzből tök kényelmesen félre lehet tenni, ha nem nagy lábon él az ember és nincs még gyereke.
2022. aug. 25. 21:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!