Mai fiatalok miből vesztek ingatlant? Egy normalis ház min. 50 M.
Mi albérletben lakunk és mellette teszünk félre. A havi nettó keresetünk 850 ezer forint, a felét igyekszünk félretenni minden hónapban. 3 év alatt 8,5 millió forintot gyűjtöttünk össze, korábban olyan 600 ezer forint körül volt a fizetésünk. Ha minden jól megy a férjem most fog kapni emelést, így már a havi 500-at is félre tudjuk tenni.
Mellette eljárunk egy évben egyszer nyaralni (általában görög tengerpartra megyünk, mindig figyeljük, hogy mikor vannak akciós ajánlatok) + Szigligeten van egy családi nyaraló, így Balatonra is lejutunk ingyen, ez nyaralás tekintetében nagy segítség.
Mi egyelőre elvagyunk az albérletben, a félretett összeg harmadát legalább meg akarjuk tartani, tehát nem ingatlanba befektetni. Amíg nem jön a baba, addig nekünk így kényelmes, közel lakunk a munkahelyhez, így bőven jut időnk egymásra, a hobbijainkra, számunkra ez most fontosabb.
Első ingatlanunknak pedig egy 50-58 négyzetméteres kis lakást szeretnénk, ami optimális esetben 1+2 félszobás.
26 és 32 évesek vagyunk.
Nem régóta Gyakorizol, ugye?
Mert ha régóta itt lennél tudnád, hogy itt mindenki diákmelósként keresett, 15 évesen havi 400-at, és a hazai átlagfizu 800, de ők havi 4M felett keresnek.
Anyám meg szűz!
Jó helyen kell keresni. Mi most vettünk párommal 16 millióért egy teljesen felújított családi házat.
Bár tény, hogy a legtöbb helyen ennyiért csak egy romos putrit kapsz. Mázlink volt. És most fizethetjük 20 évig a hitelt. Önerőt összedobtuk ketten, most csórók vagyunk.
5.
Ebben nem tudom mi a hihetetlen, mikor én elkezdtem dolgozni netto 220 ezret kerestem a (most már) férjem pedig 480-at építőmérnökként. Én két év után munkahelyet váltottam, volt közben egy 30 ezres emelésem, de átmentem egy multihoz UX/UI-ra ahova 370 nettóval vettek fel. A férjem most fog kapni emelést és így a nettója olyan 600 ezer forint körül lesz + az éves prémium. Ez abszolút még csak nem is számít kiemelkedő bérnek, főleg Budapesten belül.
Termékmenedzser barátnőm egy sima kommunikácó és médiatudomány diplomával, 3 év munkatapasztalattal és C1-es angollal visz haza egyedül 600 nettót, 28 évesen.
Amikor 20ezret kerestem havonta, akkor egy 30 nm-es lepukkant garzon 5 millió forint volt.
Most ha csak tízszeres szorzóval számokat, akkor 200 ezres fizetés mellé 50 millió lenne az a lakás.
Akkor mit rinyálsz?
7-8.
Ugyanezt gondolom, nálunk a kezdő HR-es visz haza bruttó 460-at, ez nettóban most olyan 310 ezer forint körül mozog, plusz évi 500 bruttó a cafetéria keret Edenred + SZÉP kártya, szép karival kimaxolva ez olyan 36 ezer forint netto szép kártya és olyan 5 ezer forint edenred a nettó fizu mellé. És csak egy basic betasnítós HR-s munkáról beszélünk egy mezei multinál. Kicsit odateszi magát az ember 3 éven belül simán el lehet érni a nettó 420 ezret, ha máshogy nem, akkor munkahely váltással és magasabb bérigény megjelöléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!