Fiatalok. Ilyen árak mellett hogyan tervezitek a lakás vételt? Egyszerű emberek írjanak, ne bankigazgatók.
"Ha ennyi pénzed van, abból simán tudsz lakást is venni nem is hitelre, hanem KP!
Lehet, hogy gyengébbet, mint amit bérelsz, vagy jobbat, de kisebb településen, de bőven tudsz."
Igen, tudnék, de kisebb településen, meg rosszabbat, meg kisebbet nem akarok.
"Ha kisebb a törlesztőd, mint a bérleti díjad, akkor a hitel esetén élsz sokkal könnyebben túl."
Rohadtul elszálltak a hitel kamatok, drága a törlesztő is és a törlesztésig kifizetett összeg is brutális.
"Rohadtul elszálltak a hitel kamatok, drága a törlesztő is és a törlesztésig kifizetett összeg is brutális."
Ja, mert az albérletek olyan olcsók 😄😄 Garzonpaneleket lehet bérelni városokban 9-100 ezer+ reziért, sokak egyedül kifizetni nem tudják, nemhogy spórolni mellette tartalékra 😄
Viszonylag jól keresek és spórolok ahol tudok.
Nincs autóm, lepukkant albérletben lakom és nem veszek drága dolgokat.
Egyedül a kaján nem spórolok.
Tudom nem lehet mindenki programozó de én abból gyűjtögetek.
"Ja, mert az albérletek olyan olcsók"
Hát amikor egy 20 éves fix kamatos hitel törlesztője 170 körül van, és 40 milliót fizetsz vissza és egy ugyanolyan lepukkant garzonpaneljön ki belőle, amit 90-ért bérelhetsz, akkor ja: sok.
Én is akartam lakást de egyedül esélytelen. Van 10 millió önerőm. Nálunk megyeszékhelyen 25 körül kezdődnek a normálisabb panel lakások.
15 millió hitel a 20 év alatt lesz 30 millió mire visszafizetem.
Így inkább bérlek havi 80-ért lakást.
" És 3 év múlva, nagy valószínűséggel ez egy 1+1 szobás 45 nm-s csoda lesz, ami gyerek válláláshoz nem ideális."
Én is ezen vagyok kiakadva. Szalagmelónál jelentős mennyiségben jobb állást az országban kb. 3-4 nagyvárosban lehet találni (de lehet sokat mondtam), viszont ezekben is egy épkézláb másfél-két szobás panel 40-50 milla, ami kb. egy élet munkája. Na és akkor ebbe szülj 2-3 gyereket, hogy "megmaradjon a magyar".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!