Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Fiatalok. Ilyen árak mellett...

Fiatalok. Ilyen árak mellett hogyan tervezitek a lakás vételt? Egyszerű emberek írjanak, ne bankigazgatók.

Figyelt kérdés
2022. júl. 9. 10:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Addigra lesz örökség.

Jobbik esetben. Es nem Alsozsakfalvan, es 30 eve volt utoljara felujitva.

2022. júl. 9. 20:22
 12/31 anonim ***** válasza:
30%

"Inkább kivágom a pénzt bérleti díjra, de maradok relatíve biztonságban végig."

Aham, és ha jön az a nagy válság éd megszűnik a munkahelyed, az albérletet miből fizeted?

2022. júl. 9. 21:04
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

"Addigra lesz örökség.

Jobbik esetben. Es nem Alsozsakfalvan, es 30 eve volt utoljara felujitva."

A saját családi helyzetemmel hadd legyek jobban tisztában kérlek, mint te.

"Aham, és ha jön az a nagy válság éd megszűnik a munkahelyed, az albérletet miből fizeted?"

Nem tudom. Melyik esetben élek túl könnyebben egy néhány hónapos munkanélküliséget? Ha az összes önerőmet belepumpáltam már egy hitelbe, és azt kell törlesztenem csupasz seggel, vagy ha az önerőmet nem pumpáltam bele hitelbe, mert bérelek, hanem viszonylag likvid módon a rendelkezésemre áll?

2022. júl. 9. 21:07
 14/31 anonim ***** válasza:
88%
#13, A te helyzeteddel ok, de sokaknak a fenti opcio adott, megis ragaszkodnak az alberlethez. Miert???
2022. júl. 9. 21:16
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tőlük kell megkérdezni. Én a saját helyzetemből kiindulva adtam választ erre a kérdésre, nem általános, mindenkire érvényes útmutatást akartam megfogalmazni. Aki ez utóbbira képes (és sikerrel), az semmiképpen ne ingyen, ezen az oldalon tegye. :)
2022. júl. 9. 21:19
 16/31 anonim ***** válasza:
81%

"Melyik esetben élek túl könnyebben egy néhány hónapos munkanélküliséget? Ha az összes önerőmet belepumpáltam már egy hitelbe, és azt kell törlesztenem csupasz seggel, vagy ha az önerőmet nem pumpáltam bele hitelbe, mert bérelek, hanem viszonylag likvid módon a rendelkezésemre áll?"

Az, hogy hiteled van, nem azt jelenti, hogy nincs semmi tartalékod.

Mellesleg, ha elveszíted ilyen helyzetben a munkahelyed és hiteles lakásod van, alapból csak 3 hónap nem fizetés után kapsz egyáltalán felszólítást, aztán megint 2-3 hónap múlva és ha végül árvérezni akar a bank, az is hosszadalmas procedúra, az első elmaradástól akár 1 évbe is telhet - de jó esetben addigra találsz munkát, és nem történik semmi.

Sőt, fizetéshalasztást is lehet kérvényezni, meg hitelbiztosítást kötni munkanélküliség esetére. Illetve, ha végül el kellene adni a hàzat, lehet, hogy már annyit belefizettél, hogy az eladást követő hiteltörlesztés után még marad is pénzed.

A főbérlő elnézi majd neked hónapokig, ha nem fizetsz, mint a bank?

2022. júl. 9. 21:23
 17/31 anonim ***** válasza:
95%

Parommal mindketten eüsök vagyunk, relative nem rossz fizuval (kettonke kb 800-900 netto). De mi kijottunk kulfoldre, mert ezzel a novekedessel egyszeruen keptelen voltunk lepest tartani. Mire megsporoltuk volna az onerot, maris mindennek az ara 5-10 milliot ugrott. Pl kineztunk egy lakast, ami 2021 tavaszan 24 millio volt. Iden tavasszal lattam, h meg mindig fent van, csak eppen 35 millioert…. (Megyeszekhelyen)

Csaladi segitseg annyi van, h fizettek 3 fundamentat, ami iden jar le, de ennyi.

Szoval nem maradt mas sajnos, de legalabb mar latjuk, h gyarapodunk es van remeny.

2022. júl. 10. 11:29
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

"Az, hogy hiteled van, nem azt jelenti, hogy nincs semmi tartalékod."

"A főbérlő elnézi majd neked hónapokig, ha nem fizetsz, mint a bank?"

Miért, aki albérletben lakik, annak nem lehet tartaléka? Nekem a jelnelgi bérleti díjammal számolva a megtakarításomból 17,5 évig tudnám fizetni.

Mellesleg nem tudom, hogy a főbérlő elnézi-e, de tudtommal még mindig kilakoltatási moratórium van, már talán több mint egy éve.

2022. júl. 10. 13:04
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

"Mellesleg, ha elveszíted ilyen helyzetben a munkahelyed és hiteles lakásod van, alapból csak 3 hónap nem fizetés után kapsz egyáltalán felszólítást, aztán megint 2-3 hónap múlva és ha végül árvérezni akar a bank, az is hosszadalmas procedúra, az első elmaradástól akár 1 évbe is telhet - de jó esetben addigra találsz munkát, és nem történik semmi.

Sőt, fizetéshalasztást is lehet kérvényezni, meg hitelbiztosítást kötni munkanélküliség esetére. Illetve, ha végül el kellene adni a hàzat, lehet, hogy már annyit belefizettél, hogy az eladást követő hiteltörlesztés után még marad is pénzed."

Rendben, ezekben igazad van, elismerem.

"Az, hogy hiteled van, nem azt jelenti, hogy nincs semmi tartalékod.

A főbérlő elnézi majd neked hónapokig, ha nem fizetsz, mint a bank?"

Itt arról beszéltem, hogy ha van egy viszonylag combos megtakarításod (esetemben 6,5 misi), akkor annak az oroszlánrészét fel kell használnom önerőnek, ha törleszteni akarok saját lakást bérlés helyett, nagyjából havonta ugyanakkora összeggel, mint a bérleti díj lenne. Így nagyobb megtakarításon fogok csücsülni, ha bérelek, mint hogyha már önerőként felhasználtam volna ugyanezt a megtakarítást. Persze túl lehet élni hitelesként is, ha valamennyit marad azért, de nagyobb eséllyel fogsz egy bérlést túlélni, ha beüt a krach, az ekkor megmaradó nagyobb likvid tőkéd miatt. Megint csak a saját esetemből indulok ki, viszont a legtöbb fiatal ezzel hasonlóan van, ha nulláról indulva, havi jövedelemből megtakarítgatva akar hitellel lakást venni.

2022. júl. 10. 14:30
 20/31 anonim ***** válasza:
30%

18: Magánszemélyekre, cégekre nem vonatkozik. Kilakoltatási moratórium az mindig csak az államra vonatkozik.

Ha ennyi pénzed van, abból simán tudsz lakást is venni nem is hitelre, hanem KP!

Lehet, hogy gyengébbet, mint amit bérelsz, vagy jobbat, de kisebb településen, de bőven tudsz.

"Melyik esetben élek túl könnyebben egy néhány hónapos munkanélküliséget? Ha az összes önerőmet belepumpáltam már egy hitelbe, és azt kell törlesztenem csupasz seggel, vagy ha az önerőmet nem pumpáltam bele hitelbe, mert bérelek, hanem viszonylag likvid módon a rendelkezésemre áll?"

Ha kisebb a törlesztőd, mint a bérleti díjad, akkor a hitel esetén élsz sokkal könnyebben túl.

2022. júl. 10. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!