Vissza a szülóvárosba, vagy maradni Pest mellett? Mennétek, vagy maradnátok? A többi lent.
Figyelt kérdés
Komoly dilemma előtt állunk, tudom, csak mi dönthetünk, de érdekelne mások véleménye. Pesttől 80 km-re születtem, ahonnan fiatalon eljöttem. Budapesten 20 évnyi csodás korszakot zártam le, majd Pest mellé költöztünk immár családként. Itt tökéletes, csak eléggé egyedül vagyunk. Ahogy "öregszem", vágyom haza, nem akarok többé sehol "idegen" lenni. De nem egy fejlődő régió a miénk, nem ésszerű visszamnni, a kert, és a nyugalom mellett szeretjük a karnyújtásnyira lévő fővárosi lehetőségeket is, a gyerek továbbtanulása is Pest mellett szól, szóval nem ésszerű, lehet, hogy teljes bukás, kicsit meg is rettenek a gondolattól, mégis vágyom a hazai emberekre, légkörre...2022. febr. 4. 12:14
1/20 mindentudó99 válasza:
Ez attól is függ saját ingatlanod van e most. Ha igen semmiképp nem jönnék el onnan. Pedig én nem rajongok annyira a fővárosért igaz már te se ott élsz. De a főváros közelében mások a lehetőségek. Anyagiak terén is. Onnan 80 kilóméterre már a fizetések is mások. Ha albérletben vagy és lehetőséged sincs ott venni az megint más. Bérelni életed végéig nem jó akkor inkább költöznék oda ahova vágyódsz. De csak a család miatt ne hagyd ott a mostani otthonod.
2/20 A kérdező kommentje:
Saját házunk van, nagyon drága településen. Hatalmas adu, pedig nagyon kicsi, de nagyon jó lehetőségek vannak benne. Ahhoz sajnos mégis kevés, hogy egy ház otthon, és egy lakás Pesten. Pedig lehet, hogy ez lenne jó.
2022. febr. 4. 12:28
3/20 mindentudó99 válasza:
Egyik munkatársa Budapestről költözik Szabolcsba. Mert a felesége oda valósi és megkeveredett hogy menni kell. Vett egy házat ott amire a gatyája rámegy mire felújítja. A munkahelyét itt nem adja fel mert az ottani keresetekből nem tudná fizetni a hitelét. Szóval itt fog lakni 3 napot munkásszállón majd megy 3 napra haza. Aztán vissza. Milyen élet lesz az? Legalább annyi esze van hogy a lakását nem adja el csak kiadja ha nem jön be a dolog vissza tudjanak jönni. Mindenki szerint marhaságot csinál
4/20 mindentudó99 válasza:
Telek apró mobilházzal ahova hazamehetsz néha? Bár az se olcsó
5/20 A kérdező kommentje:
Ez náluk valóban nem átgondolt, érzelmi alapú döntés. Mi átgondolt költségvetéssel, okosan lepnénk. De még így is félek, hogy megbánnám.
2022. febr. 4. 12:33
6/20 anonim válasza:
Ez alapján a leírás alapján nem ajánlom, pedig én személy szerint nem szeretem Pestet (én is a pesti agglomerációban lakom, nem szeretem, de a házat igen, nekem igazából nincs hova költözni vidékre, a rokonok, barátok is mind pestiek, és nem adnám fel ezt a házat, mert ahogy kinéznek az ingatlanárak, soha nem tudnék visszajönni)
7/20 A kérdező kommentje:
Igen, az nagyon drága lenne. És nem is arra vágyom, hogy néha otthon legyek, hanem hogy ismerősök között éljek. Persze simán lehet, hogy csak egy romantikus álmodozás. Kicsit megtépázott az elmúlt időszak, nem tiszta a fejem.
2022. febr. 4. 12:37
8/20 A kérdező kommentje:
6-os válaszoló, kimondtad a legfontosabb visszatrató erőt: Soha nem tudnék visszajönni. Na, ez az, csak egyszer kijátszható ütőkártya. :( Ssak az a baj, hogy barát, ismerős nem nagyon van itt. Aki van Pesten az pedig kevés,és nagyon ritkán tudunk találkozni.
2022. febr. 4. 12:40
10/20 A kérdező kommentje:
9-es válaszoló, te mi az ami miatt egyértelműen ezt gondolod? Minden segít most nekem.
2022. febr. 4. 12:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!