Vissza a szülóvárosba, vagy maradni Pest mellett? Mennétek, vagy maradnátok? A többi lent.
Figyelt kérdés
Komoly dilemma előtt állunk, tudom, csak mi dönthetünk, de érdekelne mások véleménye. Pesttől 80 km-re születtem, ahonnan fiatalon eljöttem. Budapesten 20 évnyi csodás korszakot zártam le, majd Pest mellé költöztünk immár családként. Itt tökéletes, csak eléggé egyedül vagyunk. Ahogy "öregszem", vágyom haza, nem akarok többé sehol "idegen" lenni. De nem egy fejlődő régió a miénk, nem ésszerű visszamnni, a kert, és a nyugalom mellett szeretjük a karnyújtásnyira lévő fővárosi lehetőségeket is, a gyerek továbbtanulása is Pest mellett szól, szóval nem ésszerű, lehet, hogy teljes bukás, kicsit meg is rettenek a gondolattól, mégis vágyom a hazai emberekre, légkörre...2022. febr. 4. 12:14
11/20 anonim válasza:
De csak akkor gyere ha van letett lóvéd, hogy beindíts egy vállalkozást!
A honvágy nagy úr, pláne ha már sehol a régi haverság avidéken.
12/20 anonim válasza:
Én is sokszor érzek így, de egyszerűen az eszem tart Budapest környékén. Úgy vagyunk vele, hogy majd ha a gyerekek sorait itt rendeztük, saját lábra állnak, akkor talán visszamegyünk. A nyugdíjas éveinkben legalább lesz mit felélni (Budapest környéki ingatlan árának jó része). Node kérdés, hogy akkor meg nem az lesz-e a gond, hogy messze vannak a gyerekek? :) Bár 80 km egyébként a mai világban kb. a semmivel egyenlő.
13/20 A kérdező kommentje:
12-es, én is mindig ezt mondom, hogy akkor meg az lesz a baj, hogy messze van a gyerek... :D Igen, végülis nincs annyira messze, de azért néha mégis annak tűnik.
2022. febr. 4. 13:44
14/20 anonim válasza:
Nyaralót vegyél vidéken,dolog megódva, ha van kedbved hazaméssz!
15/20 anonim válasza:
Muszáj megkérdeznem: nem lehet, hogy csak az emlékeid miatt hiszen azt, hogy otthon lennél? Mennyit jártál haza az elmúlt években? Azért jutott eszembe a kérdés, mert 18-23 éves korom között mindössze 5 évet éltem másik városban, és kb. fel sem ismertek az emberek az utcán, mikor hazaköltöztem. Rendesen olyan volt, mintha ott lennék idegen. Engem nem zavart annyira, de az ilyen nagy csalódás tud lenni, ha ez a fő motivációd.
Nem tudom, mekkora a gyereketek, de inkább ott keresnék ismerősöket, barátokat, ahol vagytok. Akár a gyerek barátain keresztül, nekem pl. egy csomó lett így.
16/20 A kérdező kommentje:
Nem az hiányzik, hogy az utcán lépten nyomon ismerősökbe fussak bele, ez nyilván nem lenne így, gimnázium után jöttem el otthonról, viszonylag gyakran jártam haza az utóbbi évtizedekben, de szinte senkit nem ismerek, ahogy te is mondod. Itt ahol most élünk, viszont nagyon szeretik éreztetni, hogy nem itteniek vagyunk. 13 éves, a gyerek, eddig valahogy nem jött össze senkivel annyira összebarátkoznia, hogy még a szülők is összebandázzanak... Pedig pl. Pesten nem volt ilyen gondunk, ott jól működött ez, csak onnan is szóródtunk tovább, és nem olyan egyszerű fenntartani a kapcsolatokat. Legalábbis csak ritkán tudunk találkozni.
2022. febr. 4. 18:07
17/20 anonim válasza:
Hiú ábránd, hogy ott vidéken lépten-nyomon ismerősökbe fogsz botlani. Kb. ahogy a 15-ös mondja, fel se fognak ismerni. Nekem ugyanez az érzésem, mikor hazalátogatok a szülőfalumba. Már a régi szomszédok is eltűntek, tök idegen az egész.
18/20 A kérdező kommentje:
17 Tudom. Nem az hiányzik, le is írtam.
2022. febr. 5. 08:02
19/20 anonim válasza:
Mi megléptük ezt, amit tervezel. Budapesten éltem érettségi után 18 évig, ott ismertem meg a férjem, aztán együtt éltünk, nekem klassz munkahelyem volt, de jött az, hogy családot alapítottunk. És a szülők vidéken voltak, messze, 240 km-re. Mi három okból költöztünk haza: 1. a nagyszülők segítsége fontos volt, és hogy gyakran láthassák az unokákat. Macera volt folyton utazgatni, ha találkozni akartunk velük 2. Családi házat itt könnyebbnek tűnt venni, olcsóbbnak gondoltuk 3. Férjem vidéki gyerek, nem akart Pesten megmaradni. Amíg fiatalok voltunk, gyerek nélkül, imádtunk a fővárosban, de családdal ott letelepedni más tészta, ha nem él ott rokonod. Őszinte leszek, bár nem bántuk meg, de nekem azért hiányzik Pest, meg a munkahelyem. Nem tudom, a család, a nagyszülők mennyire játszanának szerepet a ti döntésetekben, de nálatok azért más a helyzet, mint nálunk. Ingatlanotok van már, valószínűleg jó helyen, kialakult életetek. Agglomeráció, vagyis valószínűleg csendes helyen éltek, mégis közel a főváros. Nem szoktam direkt tanácsot adni, de most megteszem. El ne költözzetek onnan! Most érzel valamit, de gyakran érzi az ember, hogy másra vágyik, mert hátha az jobb. Hidd el, nem lesz jobb! Ahova költöznél, mindent elölről kellene kezdeni, munkahely, ingatlan, stb., és sokkal kevesebb választási lehetőséged lesz, mint ahol most vagy. Nálunk a férjem vállalkozó, ő tudott vidéken érvényesülni, de pl. nekem sokkal rosszabb a munkahelyem már. A fizetésem is sokkal kevesebb. Ha gondolod, írj privátban, de én akkor is azt gondolom, neked és a családodnak is az a legjobb, ha maradtok. 80 km nem olyan sok, ha akarsz, látogass haza. De az élettered ne helyezd át.
20/20 A kérdező kommentje:
19, köszi! Írtam.
2022. febr. 5. 09:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!