Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 30 évesen gáz ha elkezdek...

30 évesen gáz ha elkezdek fizetni egy lakást?

Figyelt kérdés
Van egy saját lakásom, de válás lett, 2 gyerekem van, inkább azt akartam, hogy a volt feleségem a gyerekekkel a lakásban maradjanak, így ő is jobban jár mint ha bérelne lakást, a gyerektartás lenne kB 100e Ft, azért cserébe bérli tőlem, de fizetem a nagyobbik gyerek tel számláját is meg nálam is sokat vannak a gyerekek, mindig visznek el plusz kaját is, vettem egy másik kis lakást azon van még 16 m Ft hitelem, de az alap törlesztőn felül nagyobbakat fizetek be, sokat túlórázok, múlt és előtte lévő hónapban 2-200e ftot tudtam befizetni, most ha jól sikerül 400e Ft tudok megint bele fizetni stb...

2022. jún. 15. 14:12
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
31%

#20 nem értek egyet, meg egyet is értek.

Azért a lakáshoz jutás egyáltalán nem gyerekjáték, és nem is mindenkinek azonos a rajtvonal. Van, aki örököl, van aki nem, van aki önerőt a szüleitől kap, van aki azt kuporgatja albérlet mellett, és van aki házasságban építkezik. Önmagában a lakáskérdés nem lehet kizáró tényező, ha közben mondjuk jól indult a karrierje.

Ez viszont a másik, hogy gyerekvállaláskor a nő esik ki a munkából, ő megy gyesre, ő szoptatja a gyereket, bölcsödébe nehéz bejutni, 2 gyerekkel közel 6 év kiesés van a munkaerőpiacról, aztán meséld el nekem, hogy melyik munkahely várja tárt karokkal a kisgyerekes anyákat. Így megint nem fair elvárni egy kisgyerekes nőtől, hogy ugyanazt produkálja mint apuka, lehetetlen, mondom ezt doktori fokozattal, nőként..

Ennél ez sokkal árnyaltabb. Ettől függetlenül van mit csiszolni a mai helyzeten, de egy anya alkalmassága nem attól függ, amit te felsoroltál.

Majd amikor a férfiak fognak szülni és gyerekággyal küszködni évekig, amikor az ő biológiai órájuk ketyeg, akkor lehet ezzel jönni.

2022. jún. 15. 20:04
 22/39 anonim ***** válasza:
17%
Ebben van igazság amit mondasz, 21 es válaszoló, de én ennél szigorúbb vagyok. Szerintem annak a nőnek aki nulla egzisztenciával rendelkezik, és keptelen állást talÁlni maganak, a férjére támaszkodik mindenben, egyszerűen nem szabad gyereket vállalni. Mivel ő maga sem életképes felnőtt.
2022. jún. 15. 21:22
 23/39 anonim ***** válasza:
0%
Itt mindenki Dr professzor MSc Dsc 🙈🤣Én is😘
2022. jún. 15. 21:22
 24/39 anonim ***** válasza:
36%

#22, a kérdező annyit írt, hogy segített közeli állást találni neki. Ez még nem jelenti azt, hogy egyedül képtelen állást találni, szerintem ne tippelgessünk.

Én sem vagyok annak híve, hogy menjünk szülni a begecszatymazi coop pénztrágép mögül, de gyes után néha lehet döcögős a munkaerőpiacon való elhelyezkedés, pláne ha még a gyerekek olyan korban vannak, hogy egyedülállóként akkor sem lehet ott 100%-ban agyban az ember, ha a feje tetejére áll. Van egy átmeneti időszak, amikor vissza kell rázódni, ekkor jól jöhet közeli munkahely, ahova valóban lehetséges, hogy protekcióval került be. Ez még nem árul el róla semmit, és az sem, hogy nincs saját lakása.

# 23: ébren ne álmodozz. :)

2022. jún. 15. 21:27
 25/39 anonim ***** válasza:
93%

#22 még annyi, hogy a gyerekvállalás ideális esetben egy közös döntés, amit két fél egészként hoz meg, és a házasságnak is tulajdonképpen vagyonközösség az egyik lényege, így az egzisztenciát nem külön-külön mérik fel amikor úgy döntenek, hogy családot alapítanak.

Mi történik olyan esetben, amikor apu azért tud olyan sokat dolgozni, mert anyu van otthon a gyerekkel? Mi van, ha apunak fel lett ajánlva, hogy maradjon ő gyesen, hogy anyu visszamehessen dolgozni, de nem akart? Lehet azt mondani, hogy a bíróság ne legyen anyapárti, egyetértek azzal, hogy legyen pártatlan, de akkor kezdjenek el a férfiak kiesni a munkából, legyenek ők otthon gyesen évekig, legyenek ők az eltartottak, a "kis keresetűek", mert hiába keres az ember marhajól, ha a csed után a gyes már maximalizálva van.

Alapvetően azt támogatnám, hogy az a szülő legyen az elsődleges egy esetleges válásnál, aki a gyed időszakában gondozta és ápolta a gyereket, ezzel a saját karrierútját lestoppolva, és vállalva az ezzel járó kockázatokat.

2022. jún. 15. 21:33
 26/39 anonim ***** válasza:
25%

17-es: el vagy tévedve, a gyerekkel élö szülönek NEM KELL az eltartás felét fizetnie jogilag sem, mert ö sokkal több munkát tesz bele a nevelésbe, ezért kevesebb pénzt kell adnia.

De ettöl függetlenül a mai állás szerint a tartásdíjat fizetö apák még a negyedét sem fizetik a gyerek ellátásának, azt egyetlen reálisan gondolkodó ember sem hiheti el, hogy havi 20-30 ezer Ft (vagy ennek a duplája, ha az anya is ennyir fizetne bele) elég erre! Ennél már csak a kajája többe kerül, a ruházkodása szintén - és egy gyerek évente többször kinö minden ruhát/cipöt, kell neki másik, emellett orvosi költségek, iskolai kiadások, közlekedés, megnövekedett rezsi (nagyobb lakás, mit egy személyre, sokkal több víz és áramszámla márcsak a sokkal többször szükséges mosás miatt, stb)

2022. jún. 15. 21:35
 27/39 anonim ***** válasza:
18%

#26 igen, arról senki nem beszél, hogy egy egyedülálló szülő félnek mennyi kiesést jelent anyagilag az hogy ő neveli a gyerekeket, nem tud másodállást vállalni, nem lehet beugrós, nagyobb lakásról kell gondoskodnia, nagyobb rezsit kell fizetnie, menza, osztálypénz, kirándulások, utazások, sport, megtakarítás, ruházkodás, egyenesen röhej, hogy mekkora összegekkel dobálóznak itt az emberek, miközben egy pár cipő kerül jelenleg 15ezer forintba, és hát a kamasz kölykök reggelire megesznek belőle kettőt.

Az a mentalitás pedig, hogy úristen, anyuka nehogy is +1 forinttal bentebb legyen, miközben egyedül maradt 1-2-3 gyerekkel, sajnáljuk tőle, nehogy fodrászra költse már, az egyenesen nevetséges. Az egyedülálló szülőnek - legyen az anya vagy apa - kijárna alap esetben az extra segítség, törődés, de ugye itt nálunk ez nem működik, sajnáljuk tőle, milyen jó neki hogy 2 gyerekkel egyedül maradt, és kapja a lóóóvééét!

Emellett apuka visszatérhet az agglegény életéhez, kiteheti facebook cover-nek a két hetente egyszer látott gyerekeit amig aranyosak, aztán ennyi.

Szánalmas.

2022. jún. 15. 21:44
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 100.000 ft gyerektartas sok. Elmeletileg akkor 200.000be kerul a 2 gyerek havonta mert te fizetsz 100-at es o allja a masik 100-at.

Na de mire megy el ennyi penz? a gyerek a szulonel lakik, vagy egyiknel, vagy masiknal, igy nekik nem kell alberletet fizetni. Kaja kell, rezsi az nem valtozik lenyegesen azert mert ott van 1-2 gyerek, ruha, iskola, stb. Na de ez biztos nincs 200.000 havonta.

Amit en tanacsolok az a kozos felugyelet. 1 hetet nalad vannak a gyerekek 1 hetet pedig nala es nincs az hogy az egyik szulo fizet a masiknak a gyerekek utan. A koltsegeket megbeszelitek es felesben fizetitek. Ha kell a gyereknek pl uj cipo 20.000ert akkor anyuka ad 10-et, te is adsz bele tizet es megveszitek neki.

Ha a volt parodnak alberletre sincs penze akkor ketlem hogy o 100.000et rakolt a gyerekekre amellett a 100.000 melett amit te adsz. Gyakorlatilag a te penzedbol neveli a gyereket.

2022. jún. 16. 02:34
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
27 es ha anyukák szerinted ennyire csórók és önállótlanok akkor engedjék át át apukának a gyerekeket és meg van oldva. Élhetik ők a facér nők életét. Ja hogy akkor el kell menni dolgozni normálisan fizető helyre meg önálló lakhatásról kell gondoskodni, és még a gyerektartást is ki kell gazdálkodni. Az átlag nőt senki se kényszerítette hogy szüljön meg arra se hogy elvegye apukától a gyerekeket. Sőt arra se hogy beleugorjon egy rossz házasságba ami tíz évet se bír ki. Önsajnáltatás megy ezerrel miközben csak vállalniuk kell a saját felnőtt döntéseikért a felelősseget. Jaj szegény 6 évig otthon van a gyerekekkel, ráadásul beadja őket bölcsibe meg oviba, ki ne fáradjon túlzottan, kicsordul a könnyem.
2022. jún. 16. 07:29
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
A mai nők egy gyerek születése után csak bankautomatának nézik a férfiakat. Ez az igazság, addig csak megy a beetetés, utána punccci is csak akkor lesz ha fizetsz:D
2022. jún. 16. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!