Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 30 évesen gáz ha elkezdek...

30 évesen gáz ha elkezdek fizetni egy lakást?

Figyelt kérdés
Van egy saját lakásom, de válás lett, 2 gyerekem van, inkább azt akartam, hogy a volt feleségem a gyerekekkel a lakásban maradjanak, így ő is jobban jár mint ha bérelne lakást, a gyerektartás lenne kB 100e Ft, azért cserébe bérli tőlem, de fizetem a nagyobbik gyerek tel számláját is meg nálam is sokat vannak a gyerekek, mindig visznek el plusz kaját is, vettem egy másik kis lakást azon van még 16 m Ft hitelem, de az alap törlesztőn felül nagyobbakat fizetek be, sokat túlórázok, múlt és előtte lévő hónapban 2-200e ftot tudtam befizetni, most ha jól sikerül 400e Ft tudok megint bele fizetni stb...

2022. jún. 15. 14:12
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
39%
Én férfiként nevelném inkább a gyereket, fizessen a nő gyerektartást. Ha a férfiakat tartják pénzéhesnek akkor a nők is próbálják ki a dolgot ugyanúgy. Egyenlőség van, én hiszek benne.
2022. jún. 15. 16:42
 12/39 anonim ***** válasza:
80%

Ne haragudj, de ki írta itt bárki is, hogy pénzéhes?

Egyébként pedig neveld a gyerekeket egyedülállóként, próbáld ki. Aztán ha anyuka csak 2 hetente egy szombat délutánra ugrik be látogatni a gyerekeket, akkor utána ne sírjon a szád, hogy ebben a felállásban nem is lesz olyan egyszerű újra megnősülni, helyt állni munkában, és sorolhatnám. Amikor a gyerekek egymás után kapják el a náthát, de a munkahelyed már utál amiért folyton hiányzol a gyerekek miatt, akkor se hívd majd anyut, hiszen neki az összes kötelessége heti 2 órát ellenni a kölykökkel, és havi egyszer utalni a pénzt.

2022. jún. 15. 16:50
 13/39 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nagyon rendes vagy.
2022. jún. 15. 17:39
 14/39 A kérdező kommentje:
A másik lakás gyalog pár percre van erről már tettem is ki kérdést korábban így tőlem is tudna nagyobb suliba menni bármikor nálam aludhat meg nálam lehet ha nem melózok. A kicsi még nem aludt nálam csak délután.
2022. jún. 15. 17:53
 15/39 A kérdező kommentje:
#12 most juni 1 kezdett melóban az exem, intéztem neki irodai melót kényelmes 8-16ig csak hétköznap, gyalog közel van, első héten beteg volt a kisebbik átszervezten a munkanaojaim, hogy ne kelljen betegallománnyal kezdenie, otthon voltam vele, július 1-30 bölcsi szünet úgy intéztem, hogy péntek éjszaka, szombat nappal, szombat éjszaka, vasárnap nappal dolgozzak + a hónapra 2 szabadnap így hétköznap otthon leszek, a júliusra kevesebbet is fogok tudni a hitelbe beletenni csak az alapot, de ha anyukám rá ér ő lesz a gyerekekkel, akkor megyek maszekba akkor többet tudok beletenni, az ő szüleire nem lehet számítani 60 km re laknak és évi kétszer mentünk arra eddig is.
2022. jún. 15. 18:01
 16/39 anonim ***** válasza:
72%
11-es: Teljes szivemböl kivánom, teljesüljön a kivánságod! Egy év múlva egész más lesz a hozzáállásod a témához, amikor rájössz, annyira nem jó buli egyedül nevelni egy gyereket 20-30 ezer Ft-os gyerektartással (ami szerinted annyira sok, hogy pénzéhesnek nevezed, aki ennél többet vár el a gyerek költségeire!)
2022. jún. 15. 18:28
 17/39 anonim ***** válasza:
72%

16. A gyerek költségeinek felét kell állnia a gyerektartást fizető szülőnek, hiszen a gyerek költségeinek másik felét az a szülő állja, aki neveli. 50-50 arányban szállnak be anyagilag a gyerek életébe, ez a bírósági alapvetés is az egyenlőség miatt. Kívánhatod, mert ezen kívül nyilván nem első sorban a gyerektartásból, vagy családi pótlékból/adókedvezményből akarnám fenntartani magunkat, hanem a fizetésemből, vagyonomból.

Vagy nézd meg pl. a 10-es milyen bicskanyitogató stílusban ír, hogy mindent a jobban kereső biztosítson nem csak a kicsinek, de még a másik szülőnek is még válás után is. Akkor simán akár már a kérdezőnél is lehetne a gyerek, ha a másik fél ennyire nincstelen és életképtelen saját magától.

2022. jún. 15. 18:50
 18/39 A kérdező kommentje:
Nekem nem olyan a melóm, hogy állandóan tudjam hozni vinni, illetve ő nem akarja, hogy nálam legyenek akkor pereskedés lenne, így is nálam vannak amikor akarja meg akarják meg rá érek.
2022. jún. 15. 19:40
 19/39 anonim ***** válasza:
31%

#10 vagyok, kedves #17, hol írtam, hogy elvárom, hogy a jobban kereső biztosítson mindent?

Ne hargudj, de az én párom nettó 800-at keres, én minimálisan kevesebbet, 750-et, innentől kezdve elég nevetséges lenne, ha hozzámvágna egy 20ezrest gyerektartás címszóval, miután egy bizonyos életszínvonalat biztosítottunk a gyereknek, amibe beletartoznak magánórák, sportklubok, tagsági díjak, utazások, normális élelem, hogy ne a finonimo virslit egye, megkapja amit eddig is, és nem többet, nem kevesebbet, és a jövőben is be legyen fizetve a nevére a megtakarítás.

az, hogy magas gyerektartást elvárok (és ezt nekem kérdeznem sem kellett, hiszen nem azért adja mert muszáj, hanem mert a gyerekének jót akar, és tisztában van a költségekkel, kiadásokkal) nem azt jelenti, hogy én magam nem teszek hozzá ugyanannyit. Akkor is nagyon jól ellennék a gyerekemmel, ha egy árva petákot nem fizetne, de egy gyerekhez két ember kell, a felelősség is hozzá tartozik. Egy anya pedig igenis néha álljon ki a gyereke mellett, mert a gyereknek igenis járnak dolgok. Nem nekem, én megvagyok jól, köszi. Nálunk gyerek előtt is mindkettőnknek volt lakás, ez nem volt kérdés.

2022. jún. 15. 19:43
 20/39 anonim ***** válasza:
75%
Én nő vagyok de egyetértek a 11gyel. Körülöttem mindig is a férfiak voltak a jobb emberek,jobb gondoskodók, egyetlen kivételtől eltekintve, és nem értem, miért alapvető, hogy a nő kapja a gyereket, pláne ha annyira gyámoltalan, hogy se lakása, de még állást is az exe intéz neki. Jó lenne, ha változna ez a gyakorlat, és nem egyből az anyának, hanem nemtől függetlenül az alkalmas szülőnek ítélnék a gyereket, mert a jelenlegi gyakorlat nagyon igazságtalan és diszkriminatív.
2022. jún. 15. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!