30 évesen gáz ha elkezdek fizetni egy lakást?
Ne haragudj, de ki írta itt bárki is, hogy pénzéhes?
Egyébként pedig neveld a gyerekeket egyedülállóként, próbáld ki. Aztán ha anyuka csak 2 hetente egy szombat délutánra ugrik be látogatni a gyerekeket, akkor utána ne sírjon a szád, hogy ebben a felállásban nem is lesz olyan egyszerű újra megnősülni, helyt állni munkában, és sorolhatnám. Amikor a gyerekek egymás után kapják el a náthát, de a munkahelyed már utál amiért folyton hiányzol a gyerekek miatt, akkor se hívd majd anyut, hiszen neki az összes kötelessége heti 2 órát ellenni a kölykökkel, és havi egyszer utalni a pénzt.
16. A gyerek költségeinek felét kell állnia a gyerektartást fizető szülőnek, hiszen a gyerek költségeinek másik felét az a szülő állja, aki neveli. 50-50 arányban szállnak be anyagilag a gyerek életébe, ez a bírósági alapvetés is az egyenlőség miatt. Kívánhatod, mert ezen kívül nyilván nem első sorban a gyerektartásból, vagy családi pótlékból/adókedvezményből akarnám fenntartani magunkat, hanem a fizetésemből, vagyonomból.
Vagy nézd meg pl. a 10-es milyen bicskanyitogató stílusban ír, hogy mindent a jobban kereső biztosítson nem csak a kicsinek, de még a másik szülőnek is még válás után is. Akkor simán akár már a kérdezőnél is lehetne a gyerek, ha a másik fél ennyire nincstelen és életképtelen saját magától.
#10 vagyok, kedves #17, hol írtam, hogy elvárom, hogy a jobban kereső biztosítson mindent?
Ne hargudj, de az én párom nettó 800-at keres, én minimálisan kevesebbet, 750-et, innentől kezdve elég nevetséges lenne, ha hozzámvágna egy 20ezrest gyerektartás címszóval, miután egy bizonyos életszínvonalat biztosítottunk a gyereknek, amibe beletartoznak magánórák, sportklubok, tagsági díjak, utazások, normális élelem, hogy ne a finonimo virslit egye, megkapja amit eddig is, és nem többet, nem kevesebbet, és a jövőben is be legyen fizetve a nevére a megtakarítás.
az, hogy magas gyerektartást elvárok (és ezt nekem kérdeznem sem kellett, hiszen nem azért adja mert muszáj, hanem mert a gyerekének jót akar, és tisztában van a költségekkel, kiadásokkal) nem azt jelenti, hogy én magam nem teszek hozzá ugyanannyit. Akkor is nagyon jól ellennék a gyerekemmel, ha egy árva petákot nem fizetne, de egy gyerekhez két ember kell, a felelősség is hozzá tartozik. Egy anya pedig igenis néha álljon ki a gyereke mellett, mert a gyereknek igenis járnak dolgok. Nem nekem, én megvagyok jól, köszi. Nálunk gyerek előtt is mindkettőnknek volt lakás, ez nem volt kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!