Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 18 év után mikor kell elkezden...

18 év után mikor kell elkezdenem fizetni a TBt?

Figyelt kérdés

Heló, még tanulok, mikor kell így elkezdenem fizetni a TBt? Csak miután megszűnik a tanulói jogviszonyom?

Változtat valamit ha februártól katás egyéni vállalkozó leszek?

Köszönöm:)

2022. jan. 26. 09:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha katás Ev leszel akkor ha nincs munkahelyed (főállásod) havi 50 ezer, ha van havi 25 ezer, minden más esetben a munkáltatód fizeti a tb-t (ha csak dolgozni jársz valahová).

Munkanélkülikén 6 hónap türelmi idő van, aztán ha nem fizeted a havi 7-8 ezer forintot sem hajtanak be semmit, csak passzívra kapcsoljáka taj számodat, így a doki nem tud rá felírni csak teljes áron gyógyszert. (tb nem fog támogatni gyógyszert)

Plusz ha kórházba kerülsz és az életmentő beavatkozásokon kívül mást is kell majd csinálni rajad, az ki lesz számlázva / jövedelmedre terhelve köztartozásként.

Asszem kb ennyi.

2022. jan. 26. 09:56
 2/5 anonim ***** válasza:

"életmentő beavatkozásokon kívül mást is kell majd csinálni rajad, az ki lesz számlázva / jövedelmedre terhelve köztartozásként."

Vagy rosszabb esetben el sem végzik, vagy "várólistára" tesznek.

Előző voltam kiegészítésként.

2022. jan. 26. 09:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, azt tudom mi lesz, hogyha nem fizetem :D

Nekem 25 ezer lesz, mivel továbbra is nappali tagozaton fogok tanulni.

Szóval akkor ebben már benne van a TB vagy külön kell fizetnem?

2022. jan. 26. 11:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Ebben minden benne van.

Sőt 12 millióig az SZJA is, de ha 25 év alatt az alól is mentes vagy.

Helyi adók (önkormányzattól) előfordulhatnak. Pl: HIPA stb.

2022. jan. 26. 12:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2022. jan. 26. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!