Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 30 évesen gáz ha elkezdek...

30 évesen gáz ha elkezdek fizetni egy lakást?

Figyelt kérdés
Van egy saját lakásom, de válás lett, 2 gyerekem van, inkább azt akartam, hogy a volt feleségem a gyerekekkel a lakásban maradjanak, így ő is jobban jár mint ha bérelne lakást, a gyerektartás lenne kB 100e Ft, azért cserébe bérli tőlem, de fizetem a nagyobbik gyerek tel számláját is meg nálam is sokat vannak a gyerekek, mindig visznek el plusz kaját is, vettem egy másik kis lakást azon van még 16 m Ft hitelem, de az alap törlesztőn felül nagyobbakat fizetek be, sokat túlórázok, múlt és előtte lévő hónapban 2-200e ftot tudtam befizetni, most ha jól sikerül 400e Ft tudok megint bele fizetni stb...

2022. jún. 15. 14:12
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
87%
Mi a kérdés? Ez van, így alakult. Nincs olyan, hogy gáz, vagy nem gáz.
2022. jún. 15. 14:52
 2/39 anonim ***** válasza:
86%
mi lenne ebben a gaz?
2022. jún. 15. 15:16
 3/39 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem sokkal normálisabb vagy, mint az emberek többsége, semmi gond ezzel.
2022. jún. 15. 15:29
 4/39 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem minden apának nagyjából így kellene gondolkodni, sokan csak annyit látnak, hogy a feleség "vinné" a lakást, miközben a gyerekek lakhatásáról ugyanannyira kell gondoskodnia az apának is, mint az anyának.

Dícséretes ez a hozzáállás annak ellenére, hogy azt gondolom ez a minimum, maradj ilyen.

2022. jún. 15. 15:42
 5/39 anonim ***** válasza:
84%

Bár anyagilag neked ugyanolyan win-win, mintha kiadnád albérletbe és abból jönne be 100, a feleséged meg anyagilag ugyanúgy jön ki, mintha fizetnél neki 100 gyerektartást, ő meg bérelne 100-ért albérletet.

Valójában csak azért jó ez, mert gyerekkel albérletet találni mocsok nehéz, és még bejelentkezni is nehezen lehet, plusz a gyerekeknek nem kell környezetváltozástól szenvedni.

2022. jún. 15. 15:44
 6/39 anonim ***** válasza:
89%
Ettőlf üggetlenül ne érezd úgy, hogy a feleséged ingyen lakik valahol, mert nincs így ebben a felállásban nem lesz így.
2022. jún. 15. 15:45
 7/39 A kérdező kommentje:
#5 nagyjából 170-180/hó tudnám kiadni.
2022. jún. 15. 16:12
 8/39 A kérdező kommentje:
De idegennek nem is akarom kiadni
2022. jún. 15. 16:12
 9/39 anonim ***** válasza:
13%
Tegyük fel ki tudnád adni 170-180/ hó áron, de mondjuk ha a feleséged venné ki 170-180/hó áron a másik lakást, akkor kötelességetek lenne a gyerekek lakhatását ketten fedezni, ezért a bérleti díj gyerekekre eső részének a fele szintén téged terhelne, ami nem kevés, mivel 2 gyerek van. Ezen felül jön az étkeztetés, iskoláztatás, programok, és minden egyéb, ami kijár nekik.
2022. jún. 15. 16:31
 10/39 anonim ***** válasza:
65%

Eleve azt gondolnám, hogy a 100ezer gyerektartás kevés2 gyerekre. Én 1 gyerekre kapok 85ezret, ebből 40 el is megy a sportra és zenére egy hónapban.

Nem a létminimumot kell fedezni nekik, hanem a családban megszokott színvonalat kell továbbra is fenntartani. Ha eddig nyomorogtatok volna kis fizetésből, remek lenne ez az elméleti 50/hó/gyerek, de mivel sejtésem szerint nem így volt, ezért biztosítani kell nekik a továbbiakat főleg úgy, hogy még nincs is lakása a feleségednek.

2022. jún. 15. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!