Lakóparkit vagy panelt vegyek?
Sziasztok! Lakást keresek BP-n, de nem tudom hogy panelt vagy lakóparki lakást vegyek inkább.
A dilemmám a következő miatt van: eddig az vonzott a lakópark felé, hogy mivel pénzesebbek lakják, kulturáltabbak is. De egy ideje figyelem őket direkt ilyen szemmel, hát mit ne mondjak, nagyon nem szimpatikusak az ott lakók jó része. Biztos vannak rendesek is, ahogy mindenhol, de én elég jelentős újgazdag kötsögök láttam vagy maffiózót, akikkel nem szívesen laknék egy házban. Tipikusan ezek a "van pénzem, így nekem mindent szabad" mentalitású emberek, akik azt hiszik, körülöttük forog a világ és magasról tesznek az együttélés szabályaira. Pl. ilyen macinaciban bömössel más parkolóhelyén vagy kihajtónál parkológombozók fukszos alakok, akikre ha rászólsz, hogy álljon el, mert az a te helyed, akkor még ő van felháborodva, hogy "háde tesó, csak 5 percre álltam meg".
Míg panelben, mivel kisebb pénzűek laknak, az emberek "átlag" emberek, normálisabbak (persze olyan környéken kell nézni, én olyan helyen nézek), értelmesek, DE nincsenek teljesen elszállva a valóságtól és a többség nem sz*rik bele, hogy rajta kívül más is él a házban. (Igen, van ilyen környék is és ilyen panel is!)
Tapasztaltátok már ezt a mérhetetlen arroganciát lakóparkoknál?
Szerintetek melyikben vegyek lakást?
Nagyobb értékűhöz kellene nem kevés hitel, de a fizut elbírja.
Kisebb értékű (=panelhez) nem, ez még egy érv mellette.
A provokatív kérdésekre most valaszolok utoljára, mert értelmesnek látom: azért ilyen tág a keret, mert eladtam a lakásomat, abból van egy összegem, most dönthetnek, hogy
1. maradok ebben az ársávban, akkor szinte hitel nélkül
2. veszek fel hitelt, akkor tudok ugrani.
De a kérdésem továbbra is, hogy nem biztos, hogy egy ilyen ugrásért van értelme (nem is kevés) hitelt felvennem.
Egyre biztosabb hogy a kérdező troll.
Eladta a lakását és most vagy lakótelepre megy 30-40 milláért vagy lakóparkba 60-70 milláért.
Tuti nem kamu kérdés.
És most hol laksz? El nem tudom képzelni hogy így döntenék
Belőném az ársávot az ingatlan.com on és megnézném mi tetszik.
Még van három hónapom kiköltözni, addig van időm keresni. De nem tudom elégszer ismételni, azért döntenék a panel mellett,mert ahhoz nem kellene hitelt felvennem.
Tudnék venni lakóparki lakast is hitelből, de ha nem érzem magam jobban tőle, akkor felesleges hitelt felvenni, mert elmennék idővel.
Szia!
Én panelről (pontosabban csúsztatott zsalusról, de ez itt most mindegy) tudok nyilatkozni.
Én egy éve vettem 28-ért városközpontban, agglomeráció. Tudtam volna téglát, kicsit nagyobbat venni Pesterzsébeten, Csepelen, de olyan gyatra elcigányosodott, elcsövesedett a környék, hogy inkább vállalom a több utazást, úgyis home office-ból dolgozom.
Lényeg, hogy a lakóközösség leginkább abban számít, hogy mennyit hajlandóak áldozni karbntartásra, felújításra. Hiába, hogy újépítésűnál nyilván új minden, de idővel számítani fog. Nálunk elég sok az öreg (mint amúgy mindenhol), nehezen lehet őket rávenni bármiféle kiadásra, de azért csak-csak megtörténnek a dolgok, volt már burkolólap-csere, csatornázás, gépészeti felújítás, most lesz a lift. Aki újépítésűt meg tud venni, az - feltételezem - nem kis pénzű ember, tehát nem fog finnyogni egy közösköltség emelésen.
Én leginkább azt nézném, hogy befektetésnek mennyire éri meg. Panelról mondanak sok rosszat, hogy pl. 50 évre tervezték, ami marhaság, statikailag egyiknek sincs semmi baja, a vasbeton örök. Viszont építészetileg, funkcionálisan avulnak. De az újépítésűról is hallani nem egy olyan, hogy az ukrán segédmunkások által fél év alatt felhúzott kockák már süllyednek, vékonyak a falak, sok fontos anyagot kispóroltak.
Nem tudom, mi az igazság, nem is lehet teljesen tudni, de én ezeknek néznék utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!