Lakóparkit vagy panelt vegyek?
Sziasztok! Lakást keresek BP-n, de nem tudom hogy panelt vagy lakóparki lakást vegyek inkább.
A dilemmám a következő miatt van: eddig az vonzott a lakópark felé, hogy mivel pénzesebbek lakják, kulturáltabbak is. De egy ideje figyelem őket direkt ilyen szemmel, hát mit ne mondjak, nagyon nem szimpatikusak az ott lakók jó része. Biztos vannak rendesek is, ahogy mindenhol, de én elég jelentős újgazdag kötsögök láttam vagy maffiózót, akikkel nem szívesen laknék egy házban. Tipikusan ezek a "van pénzem, így nekem mindent szabad" mentalitású emberek, akik azt hiszik, körülöttük forog a világ és magasról tesznek az együttélés szabályaira. Pl. ilyen macinaciban bömössel más parkolóhelyén vagy kihajtónál parkológombozók fukszos alakok, akikre ha rászólsz, hogy álljon el, mert az a te helyed, akkor még ő van felháborodva, hogy "háde tesó, csak 5 percre álltam meg".
Míg panelben, mivel kisebb pénzűek laknak, az emberek "átlag" emberek, normálisabbak (persze olyan környéken kell nézni, én olyan helyen nézek), értelmesek, DE nincsenek teljesen elszállva a valóságtól és a többség nem sz*rik bele, hogy rajta kívül más is él a házban. (Igen, van ilyen környék is és ilyen panel is!)
Tapasztaltátok már ezt a mérhetetlen arroganciát lakóparkoknál?
Szerintetek melyikben vegyek lakást?
Lakóparkba semmiképp ne költözz. Sok ott a rosszlányok, dílerek, meg az újgazdag white trash.
A panel olcsóbb, de garázsod nem lehet.
Esetleg keress olyan lakást, ahol van legalább udvari beaálló, meg saját tárolód/pincéd. De semmiképp ne újépítésűt.
nem 20%-kal drágább egy lakópark, ne beszélj már. Inkább a duplája.
Nagyon sok lakópark van, nem csak a Marinapart. Ugyanúgy ahogy panelból is van élhetetlen meg élhető is.
Lakóparkba én se feltétlenül költöznék, mert ár-érték arányban nem biztos, hogy megéri. Rengeteg lakópark "magyaros" módon épült, amikor is a vállalkozó nagyon jól akar járni. Ezért a lehető legtöbb épületet összezsúfolták a telekre, és amit lehet, azt kispóroltak az épületükből. Például egyik ismerősöm lakóparki erkélyéről konkrétan kezet lehet fogni a szembe szomszéddal, ha ő is kint van az erkélyen.
Panel lakótelepekről jó véleményem van az ár-érték arány tekintetében. Azokat úgy építették, hogy megterveztek egy külön városrészt rendes infrastruktúrával, a házak között pedig általában parkosított részekkel. Egy panelprogramon átment épület például egész jó a saját kategóriájában. Ami hátrány, ha az utcán parkolásban gondolkodnál, hogy amikor megépültek a lakótelepek, kevesebb autóra tervezték, ezért sok lakótelepen parkolóhelyhiány van.
Régebbi lakópark, bár ott meg lutri az építés minősége.
De igazából szerintem mindkettőben kifoghatsz nagyon proli réteget, panelnál sajnos nagyobb az esély (én is panelban lakok). + csótányok is lehetnek, ágyi poloskák stb, amit egy újgazdag egyből kiírtatna a lakóparkban, de az igazi panel proli (aki anno ingyé kapta a lakást, nem 40ért vette 2 éve) nem nagyon fogja.
+ panelban ugan úgy vannak prostik, ha nem több..
19:
Nem tudom melyik város, de én még nem találkoztam olyan panel lakóteleppel, ahol ne éltek volna jelentős számban igénytelen emberek. Nézd meg pl. a Gazdagréti lakótelepet, ami az ország második legdrágább panel lakótelepe, buszforduló környékén ott vannak a tipikus alkesz kisboltok, a környéken eldobálva a kőműves actimel üvegek és a cigarettacsikkek. És ez tényleg egy nagyon drága környék, szóval nem Csepel, Újpeat vagy Kőbánya.
De vidéken is hasonló a helyzet, pl. Sopronban a Jereván lakótelepnek megvan a maga suhanc, "gettós" rétege, hírhedt figurákkal. Vagy Veszprémben a Haszkovó sem éppen kulturált, a Cholnoky még elmegy, de nyugi csak az Egryn van, ami viszont nem panel. De ott van Pécsen a Kertváros és az Uránváros, nem veszélyes helyek, de rengeteg az igénytelen ember. Vagy Győrben Marcalváros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!