Miért népszerűek az utóbbi években épült lakóparki ingatlanok?
Természetes,hogy aki a családi ház híve, annak a lakópark nagyon nem jön be, de van, aki mégis ezt választja, illetve erre van kerete.
Mi is lakáskeresőben vagyunk, néztük asz újépítésű lakóparkokat is.Mivel évekre előre leköthetők a lakások, ezért annak, aki rendelkezik a vételár töredékével, és nincs azonnal szüksége ingatlanra, viszonylag elérhető árban leköthetők.
Az átadás időpontja általában adott, de hallottam már több esetben az átadás késéséről is.
Ha megnézed a használt lakások árait -főleg a népszerűbb kerületekben- szinte összeérnek az újépítésű lakások áraival, ez a másik ok ami miatt népszerűek a lakóparkok, hiszen mégiscsak újak.
Számomra is épületrengetegek,sok helyen még kert sincs,ennek ellenére mégis népszerűek.
Én úgy látom, sok esetben zsúfoltak, a panel lakótelepeknél zsúfoltabbak. Kilátás? Fény? Napfény?
Park nincs is az épületek között.
Nem jól átszellőztethetőek a lakások, ablak egyoldalon. Franciakonyhában pont a konyha oldalán nincs ablak, nem is tudom, a meleget, párát és szagokat hogy hajtod ki és honnan jön friss levegő egy 1-2 órás főzésnél?
Sokszor 8-10 szintesek, tehát sok ember, akár a panelokban.
Mi laktunk új építésűben, tetőtérben. Télen nem volt semmi probléma, nagyon kis reszivel lehetett fenntartani, pedig elég nagy lakás volt. Nyáron kellett a klíma. Aztán eladtuk, mert nem szerettem a környéket, és beköltöztünk egy régi bérházba. Egyetlen dolog, ami hiányzott az új építésűből, az a teremgarázs.
Szerintem ki lehet fogni jó új építésűt is, és ha van időd kivárni, mert most akkor kell venni, amikor még csak egy gödör van a helyén, akkor akár jól is járhatsz vele. A használt lakások azért érték utol, az újakat, mert azok ténylegesen léteznek, akinek nincs ideje 1-2 évet várni, annak muszáj használtat venni. Én is nézegettem, ugyanazon a környéken egy konvektoros használt lakás ára majdnem megegyezik az új építésűvel (nyilván azonos nm-t nézve) mert az egyik 1 hónapon belül költözhető, a másik meg 2019 év végén.
A lagtöbb új építésű az tömbház, de azért jobbak, mint a panel. Nem egy kertes családni házzal kell összehasonlítani, hanem egy hasonló méretű régi bérházzal, vagy panellal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!