Nagyon rizikós osztatlan közös tulajdont vásárolni?
MINDEN magántulajdonú társasházi lakás osztatlan közös tulajdon, tehát ilyenben lakik cca. 5 millió ember.
A 10 emeletes paneloknak is csak EGY hrsz-a van...és az összes többinek is.
Csak akkor menjél bele, ha szeretnél egy túrós hátú lovat??
Mert ugye közös lónak...
Vagy önálló családi házba mész, vagy társasházba.
Gyakorlatilag a th-ak mind osztatlan közös, csak a tulajdonosok száma lehet 2 fő, vagy 300.
Eldöntöd, hogy milyen számú emberrel tudsz közös döntéseket hozni.
1: ez nem igaz. A te lakásod nem lesz osztatlan közös tulajdon egy lakótelepi társasházban. Az a saját ingatlanod, a közösen használ részek, pl. lépcsőház a társasházé és az összes lakóé, de a lakások nem.
Kérdező: nem jó ötlet. Nemcsak a jó-rossz viszony miatt. Még rokonokkal sem jó. Pl. közművek, pályázatok (napelem), ingatlanadó szempontjából lehetnek gondok.
Nyilván nem a lakásomról beszéltem, hanem az összingatlanról, csak nem tudtam, hogy ezt külön le kellene írnom a gyengébbek kedvéért.
A Kérdező által megtekintett lakások is nyilván magántulajdonok, de az ingatlan amiben elhelyezkedik osztatlan közös tulajdonú, ahogy bármelyik társasház is.
"A Kérdező által megtekintett lakások is nyilván magántulajdonok, de az ingatlan amiben elhelyezkedik osztatlan közös tulajdonú, ahogy bármelyik társasház is."
Ez nem biztos. Pont az szokott a gond lenni, hogy nincs rendezve. Közös, de nem társasház.
Lehetne, hogy a konkrét kérdésre válaszolj, ne velem kötekedj és áljogászkodj?
A kérdés - többek között - így hangzott:
"...
Van olyan közületek, aki osztatlan közös tulajdonban lakik?"
Erre válaszoltam, hogy nagyjából 5 millió ember, mert minden th. osztatlan közös tulajdon.
Mi a fenét lehet ezen még vitatni?
És innentől kezdve kiszálltam, mert kezd untatni az öncélú, értelmetlen kötözködés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!